Ahoj holky, přemýšlím poslední dobou nad životním a úrazovým pojištěním... Nemáte nějaké tipy, podle čeho vybírat a na co si dát pozor? Logicky bych nerada platila nějaké závratné částky, přece jenom, když mi nabídli pojištění za víc než tisíc korun měsíčně, docela se mi protočily panenky... Jak to řešíte vy 🙂 ?
@niheb co jsem dělala lidem pojištění, tak jsem na trhu vždycky hledala, co se pro ně hodilo nejvíc a hlavně nejlevnější, záleží ale hodně na věku a zdravotních problémech a nebo i dosavadním zaměstnání. Ale nejčastěji jsem dělala lidem alianz a nebo Metlife (který mám i já sama a jsem hodně spokojená s plněním). Přítel tam má i PN, jakožto hlavní příjem rodiny a platí 1200/měs a já platím kolem 400 za základ (smrt, invalidita, a úraz)
Je pravda, že nad tím teď přemýšlím, protože jsem těhotná... nějaké úrazové pojištění mám, ale jen pro případ dopravní nehody, takže když se mi stane něco třeba doma, bude mi to k ničemu... No, musím to prozkoumat a něco vybrat 🙂
@niheb Nejlepším pojištěním pro dítě jsou dobře pojištění rodiče. Je potřeba si položit otázky: Kdo je nebo bude živitel rodiny? Má nebo měl nějaké závažnější problémy které budou vyloučeny z pojištění? Položí váš rodinný rozpočet zlomená ruka nebo noha živitele nebo se bez ní několik týdnů zaobejdete? Nebo vám postačí pojištění na ty nejzávažnější problémy, invaliditu třetího stupně atd.?
@barchen Děkuju za tipy, ono je to asi logické, ale když v pojišťovně začnou do člověka hučet, že potřebuje tohle a tamto, jinak bude dítě chudák nezaopatřený, tak kolikrát úplně ztratí zdravý rozum 🙂 Respektive, určitě neříkám, že hučí všichni, já měla jednoho poradce, který byl úplně zlatý, ale teď už se tomu nevěnuje... a paní místo něj nepůsobí dojmem někoho, kdo tomu rozumí, tak jsem z toho včera byla taková rozpačitá 🙂
@niheb Samozřejmě, že budou hučet, oni potřebují prodat. Pokud tomu trochu rozumíš, tak si obvolej nebo navštív jednotlivé pojišťovny a nech si udělat nabídku, na sebe, na manžela. Pak to porovnej. Pokud se do toho nechceš pouštět sama, tak zvaž, co jako rodina chcete a potřebujete a sežeň si někoho lepšího, kdo to dělá dlouho, rozumí tomu a má rozumné provize. Nebo zkusit i víc poradců a nechat si udělat nabídky. Oni chtějí prodat, tak ať se snaží. Nenechat se utáhnout na první nudli a nízkou cenu. Jak píšu, jestli je manžel programátor, tak zlomená noha pro vás nic neznamená. Pokud je řidič, tak to bude komplikace a potřebuje pojištění i na zlomenou nohu nebo kotník. Pokud je chirurg, tak ho živí ruce... 🙂 Takhle o tom přemýšlet.
@niheb jsem finanční poradce (teda teď bude asi na dlouhé volno na mateřské) 😁 ale podle mě je, pokud máš rodinu, životní pojištění nutnost, pokud ovšem nemáš miliony, které by zabezpečilo tvoji rodinu, kdyby se ti něco stalo 🤷🏼♀️ Ono to je takové morbidní téma, ale je to realita.
Záleží na nastavení a priority, když Pujdes do pojišťovny, tak ti naordinujou, co je tak nějak dobré, ale často se to nehodí pro všechny.
Záleží jaký máš příjem a jaké máte rodinné výdaje. A taky kolik máš dětí a jak malé jsou. A nebo jestli máte třeba hypotéku a další finanční závazky 🤷🏼♀️
Příklad: žena na mateřské zemře, tím pádem otec musí na mateřskou a přijde tak o dost značnou část příjmu, pokud je do toho nějaká hypotéka a pod, tak je rodina najednou na mizině.