Asi jste se s tím už některá taky setkala.
Dneska mi volala paní z nějaké agentury ohledně nějakého průzkumu skrz pojisté smlouvy. Řekla jsem jí, že nemám čas a jestli je to jako nutné, že mám teďka všechny smlouvy zaktualizované. Na to mi řekla, že to ví, ale že je potřeba dodat nějakej papír nebo co. Tak sem to chtěla poslat e-mailem.To prý nejde ,že každej má ty smlouy jiný.
Ve finále jsem jí kývla na zítra odpoledne ,(řekla jsem si, že jsem ochotna zúčastit se event.toho průzkumu, ale podepisovat nic ohledně pojistek mimo mou pojišťovnu nebudu).
Pak se ještě ptala na jméno a adresu, což mi teda taky přišlo divný, když údajně věděla o tom, že mám ty smlouvy zaktualizované. Jasně, měla sem rovnou říct, že nemám zájem. Pak mi ještě řekla, že je tenhle telefon jen jednosměrný a nějakou omáčku k tomu.
Nicméně, pokud se na tu schůzku vykašlu (ať už vědomě nebo z jakýhokoliv důvodu, protože mi do toho může opravdu i něco vlízt, práce, nemoc..), můžu z toho mít nějakej problém, když jsem jim to dopředu telefonicky potvrdila? I když není možnost se jim dovolat zpátky?
Samozřejmě jsem si pak podle tel. čísla zjistila, o co jde, více méně ty telefonáty měly podobný ráz, akorát se tam.nezmiňoval ten průzkum.
@toluma vzdy tipat. protoze oni si to nahravaji a nedejboze muze nekdo z vasi konverzace sestrihat uplne jinou vetu nez jste rekla..banky, pojisteni dneska resi jakekoliv nevyresene veci pres email primarne..
Nastesti uz pomalu opoustime pravek a uzavrit smlouvu po telefonu jiz neni jen tak mozne, ani tim pouhym “Ano” ale musi tam byt potvrzeni pres mail, sms, nebo jiny webovy odkaz.
Bohuzel, jina vec jsou osobni udaje, asi si ji sdelila vsechno, takze te muze kontaktovat mailem, telefonem nebo postou. A pokud by si takhle neco potvrdila, tak uz se to za uzavrenou smlouvu brat da.
Takze, nic v mailech ani v sms nepotvrzovat, neotevirat zadne odkazy, neklikat na nic, pokud te budou kontaktovat telefonicky nebo postou, rict , ze si vedome jejich subjektu osobni udaje neposkytla a pokud budou trvat na svem, oznamit, ze si neprejes aby vyuzivali tvoje osobni udaje a ze pokud s tim neprestanou, nahravas rozhovor a okamzite se obracis na urad pro ochranu osobnich udaju kvuli jejich zneuziti.
Samozrejme, pokud to neni instituce u ktere mas nejake zavazky, smlouvy, pojisteni.
@jelenice_zavodnice nene, řekla jsem jí jen příjmení a adresu, skrz tu zítřejší schůzku. Jde mi jen o to, pokud se té schůzky zítra z jakýhokoliv důvodu nezúčastním, i když jsem.jim to telefonicky potvrdila, jestli to pro mě může mít nějaký negativní důsledek. A jak píšu, zpět jim zavolat nejde.
@toluma Ne, nic. Kde se ma ta schuzka konat? V sidle nejake spolecnosti nebo v kavarne?
@jelenice_zavodnice na naší adrese... ,říkala jsem si, že bych je stejně nevzala do bytu, a probrali by jsme to na chodbě ( ať se jim to líbí nebo ne), ale teď už se mi nelíbí ani to.
Jsem prostě blbá, snažila jsem se je odmítnout, jenže oni to umí okecávat 😀 a když mělo jít jen o "blbej průzkum", tak sem na přistoupila.Jenže jen o průzkum určitě nepůjde...Měla sem říct hned na začátku ne.
A budeš zítra sama doma? Že by sis vzala popřípadě chlapa nebo někoho, kdo tyhle lidi umí dobře odpálkovat. 😉
@galatea_jo sama, manžel bude v práci. Prvně jsem si myslela, že je zítra čtvrtek (to má přijet babička), tak sem si říkala, že pohlídá děcka a já to snima proberu třeba ve vchodě v paneláku.
Pak mi došlo, že je zítra středa, takže budu sama doma s dětma, do bytu je brát nechci, takže max. chodba nebo se na to prostě vyprdnout. Protože kdybych musela akutně třeba na pohotovost nebo jít místo někoho do práce, stejně bych doma nebyla a neměla bych jim to jak sdělit.
@toluma Ani na chodbe. Kdyz te presvedcila ke schuzce, presvedci te i k tomu, abys ji pustila domu a to uz podepises pak cokoliv, bohuzel. Promin, nemyslim to zle, ale ona te k tomu dotlaci a cokoliv co podepises bude platne, protoze ona prisla na tvoji zadost domu. Tohle jsou manipulacni techniky co oni pouzivaji a vetsina lidi se jim neumi branit.
Odejdi nekam, proste nebud doma, protoze ten natlak nemusis pak ustat.
Hlavně klid, nahoď sebevědomí a nechovej se jako vyklepaný ratlík, řekni jim, že máš smlouvy v pořádku, že máš svého finančního poradce, který se ti o ně stará. Zasekni se jak gramofonová deska, opakuj jim to pořád dokola.
Jinak si smlouvy fakt dobře nastav, protože někdo se nepojistí/pojistí se blbě a já pak čtu smutné příběhy a jak se na ně pořádá sbírka, jak někomu shořel dům. Napřed tam píšou, že nemají nárok na vyplacení pojistky a o pár řádků, že nebyli pojištěni proti požáru... https://www.donio.cz/pomoztetomasovipozar
@levandule_k smlouvy mám v přádku, bez některých pojistek bych si snad ani netroufla žít 🙂.Tohle je nějaká agentura, ne pojišťovna.Nevím, co mají přímo zalubem. Ale když nevěděla ani moje jméno a adresu, přímo přístup ke smlouvám určitě nemá. To bych jim asi musela ukázat ty svoje a něco jim odsouhlasit, asi v rámci toho "jakože průzkumu ".
@toluma Pokud ti do telefonu tvrdili, že je to doplněk k nějaké už uzavřené smlouvě, tak když přijdou, řekni, že nevíš, kde ty originály smluv máš, že to všechno má manžel, že přece říkali, že ... a zopakuj, co ti ta paní do teleofnu řekla. Oni nejspíše ani netuší, co máš uzavřené (a ty taky ne, dělej případně i blbou, prostě nevíš, to dělal manžel, to řeší manžel, ty jsi to podepsala a počítala jsi, že ti teda donese nějaký papír k podpisu, co necháš doma manželovi a pak donesete osobně / pošlete na pojišťovnu, že jsi nechápala, proč to chtějí donést osobně, ale nějak ti to nebyli schopní vysvětlit, tak jsi ji nechala teda přijít).
Pokud jsi to uzavírala s finančním poradcem, tak mu případně zavolej. Kdybys potřebovala podpořit, zrovna zítra budu doma, posílám do zprávy telefonní číslo, ráda ti zahraji finančního poradce 🙂.
@toluma jsou to smejdi. Ignoruj je. Nemluv s nimi, nepusť je do bytu ani na chodbu. Nic se ti nestane - stalo by se, kdybys s nimi mluvila... Vůbec bych nestresovala a prostě odignorovala...
Ráno jim zavolej, že máš covid a ozveš se až budeš v cajku . Mně šmejdi volají denně a už si z nich dělám srandu.
@toluma casto ma obtazovali hovory neznamych cisiel. Akonahle to bola spolocnost, ktoru nepoznam, zacal som "v ramci GDPR mozem vediet odkial mate moje telef.cislo? Podpisovala som jasny nesuhlas poskytovania mojho cisla a rada by som to nahlásila mojmu pravnikovi..".. nikdy som tu vetu nestihla dopovedat - telefon mi zlozili 🤣
Tieto agentury bud odkupia od niekoho tel.cisla alebo namatkovo vytukaju..
a jak to teda dopadlo? :D
@dyechampion Co jako? Vždyť mají přijít zítra.
@mimi1004 predbiham, zitrek je za 2 h :D
@eleanor151515 Nedávno volali na číslo mé nezletilé dcery. Jelikož se jednalo o cizí číslo, zvedla jsem to já. Paní volala jménem nějaké charity vybírající příspěvky. Jakmile jsem řekla, že volá na číslo nezletilé osoby, řekla pardon a ani mě nenechala domluvit, že si nepřeji další kontakt, tak rychle zavěsila 😄 A dneska volali chlapovi s nabídkou fotovoltaiky. Řekl ji, že máme peněz jak šlupek a chceme tu nejdražší elektřinu, pak zavěsil. Řvala jsem smíchy 🤣🤣🤣
@dyechampion 😂👍
Holky, tak už tady asi byl 🙂.Asi před půl hodinou volá neznámé číslo a prej dojel na tu plánovanou schůzku a esi už su doma (hodina sem nebo hodina tam, měl tady být v 17h...). Tak jsem mu řekla, že doma nejsu, že jsem musela odjet, ale nebylo jim to bohužel jak sdělit, a řekla jsem mu, že po tom, co jsem si zjistila na netu, už stejně o další schůzku nemám zájem. Než sem se stihla rozloučit (ten byl rychlej jak sra..ka), tak začal,že by nic nenabízel,jenom že se množí případy,že jsou lidi nespokojeni s poj. plněním pojišťoven. Tak sem řekla,že u nás zatím vše v pohodě, pak začal zase cosi o těch pojistkách, a že by to bylo tak na 30min, tak sem mu řekla že já mám pojistky všechny v pořádku, v létě všechny zaktualizovaný a že je teda zajímavý, že ta paní, co mi včera volala sice věděla, že mám pojistky zaktualizovaný, ale nevěděla ani moje jméno. To se chvílu zarazil, ale pak zas začal a tak sem mu řekla, že je to fakt zbytečný, že se nemusí namáhat a tím že to ukončuju.
Jako jsou strašně pohotoví, než dořeknete poslední souhlásku, tak už zase melou, no..Jako já vím, že je to jen jejich práce, někdo to dělá, protože jinou možnost zrovna nemá, jinej je dobrej manipulátor a vyžívá se v tom... Ale pro tentokrát vyřízeno 🙏, a příště snad nebudu mít mozek pomalej jak po CMP 😎
@toluma Zablokovat, neřešit...