Ahoj holky.
Máte tady některá zkušenost s vyplacením pojistky při rizikovém těhotenství u pojišťovny AXA?
Platím si ho už více než 2 roky, jsem na nemocenské už 3. měsíc, tak jsem si od 29.dne žádala o vyplacení pojistky. Jako diagnózu mi doktor napsal hrozící potrat, nicméně momentálně se moje pojistka projednává, jelikož chtěli doložit lékařské zprávy od doktora. Do toho jsem skončila v nemocnici opravdu kvůli hrozícímu potratu, mám i po cerkláži čipku, všechny zprávy včetně záznamu z nemocnice jsem jim tam doložila a teď čekám, jak to dopadne. Nikde na netu jsem nenašla podmínky plnění PN v případě rizikového těhotenství, už jsem jim i psala email, kde je najdu. Nicméně v případě hospitalizace v nemocnici by snad problémy dělat neměli, když jsem tam ležela bezmála 12 dnů.
Zajímá mě, jestli jste u nich některá taky pojištěná, jestli jste z nich dostala peníze, příp. s jakými komplikacemi ohledně vyplacení pojistky jste se potkala? je mi jasné, že budou hledat tisíc důvodů, proč peníze nevyplatit a jsem připravená se odvolávat, ale ráda bych byla informovaná dopředu, co čekat.
Díky 🙂
@zuzkaf2008 ahoj, dopadlo dobře, vyplatili mi část pojistky, teď jsem jim po konci nemocenské posílala další papíry, tak uvidím, jak to půjde dál. I pobyt v nemocnici, všechno zatím proplatili 🙂
@obyvatelka
Díky za odpověď, si mě docela uklidnila 🙂
ahoj, muzu se zeptat. Tak mam u axy to co ty. Ale je tam moznost vyplaceni pojistky az po skonceni pracovni neschopnosti, tudiz nechat si vyplnit jejich papiry od doktorky az na konci nemocenske,coz bude jeste chvili trvat. Marodm uz od zacatku listopadu. Jsme takhle domluvene s pojistovakem.
To on mi rikal ze bud muzu mesicne,coz by znamenalo kazdy mesic posilat papiry ci az na konci za tech cca sest mesicu. Je to dobry? a jake dokumenty jste vsechny museli davat?
akorat teda myslite ze se to ma nahlasit pojistovne ze marodim nebo ne? dekuju
Ahoj holky take mam rizikove tehotenstvi cekam dvojcata tak snad nebudou delat problemy diagnoza hrozici potrat. Budu davat tez az po ukonceni neschopnosti. Tak snad to dopadne dokumentaci mam velkou dvakrat hospitalizace caste krvaceni. Ale dulezite je hlavne miminka donosit a pak az pojisteni. Hodne stesti Vam vsem
@erisek1982 a co tam po ukoncen budes vse posilat? ja mam jen stazene ty papiry co vyplnim ja i doktor a jeste ofoti neschopenku nez ji donesu do prace ale vic papiru nebudu mit...
@terisek2222 no, já jsem potvrzovala papíry pokaždé, když jsem je posílala na pojistku, celkem asi 2x. kromě jejich papíru potvrzeného doktorem jsem musela dodat všechny lékařské zprávy dokazující, že mám opravdu rizikové těhotenství. po skončení nemocenské pak papír o jejím ukončení a chybějící lékařské zprávy, které jsi jim ještě nedodala.
na pojišťovnu jsem nehlásila nic (jestli myslíš AXU), kromě toho prvního papíru s žádostí o peníze z pojistky, co jsem jim posílala.
@erisek1982 ahoj, no, taky to máš veselé. Já jsem byla několikrát hospitalizována, bez problémů mi zaplatili i pobyt v nemocnici a vyplatili i pojistku, teď to bude znít blbě, ale čím horší diagnóza, tím menší problémy s vyplacením dělají. Přeju, aby bylo všechno ok. Kdy máš termín?
@terisek2222 musíš jim tam dodat všechny lékařské zprávy o průběhu svého těhotenství a proč jsi vlastně měla tu nemocenskou.
@obyvatelka aha, me prave nenapadaji zadne lekarske zpravy...takze je lepsi az budu ukoncovat PN, rict doktorce krome vyplneni toho papiru kdyz mi da jeste lekarske zpravy? a staci i kopie? to mi prave muj pojistovak nerekl, ze i ty lekarske zpravy, tak snad bude doktorka souhlasit s tema zpravama
@obyvatelka a moc dekuji za informace
Ahojky, Ja take vsem moc dekuji za informace. Budu doufat ;) jak v pojistku tak ve zdravi ...obyvatelka ja mam termin v srpnu.
hele nějaké pojištění jsem našla tady http://www.ipropagace.cz/kampane-pojisteni/?a_box=nre8hc9w
a jeste holky za jak dlouho vam prijde vyrozumeni od pojistovny jeslti to proplaci?
Terisek2222 me to zametli pod stul s vyjadrenim ze jsem si zpusobila jak neschopnost tak pobyt v nemoxnici sama.. takze si 16 let pojistku platim k nicemu.. diky Axo fuj... hospitalizace 31 dni diagnoza hyperstymulacni syndrom tretiho stupne s naslednou PN 34 dni - neuznano. Nyni 40 dni PN diagnoza hrozici potrat opet neuznano - lekar jen krouti hlavou a premysli kdo musi dostat proplaceno kdyz ne clovek kteremu tehotenatvi vyslo zazrakem jospitalizace vecne krvaceni obrovsky strach zda neco mohu ci nemohu ... jsem znechucena 😪
Zajímavý dotaz, budu v případném těhotenství velmi riziková, kdy jste si začaly platit pojistku a jsou i jiné doporučované pojišťovny v tomto případě? Díky
@terisek2222 mě to taky pojišťovák neřekl, ale je to napsané v těch jejich papírech a navíc mi od nich přišel domů i dopis 🙂
@terisek2222 mě paradoxně přišly nejdříve peníze, tak jsem na ně chvilku čuměla jak puk, co to jako je, a asi za 2 dny jsem měla dopis ve schránce 😀
@erisek1982 můžu se zeptat, ten hyperstimulační syndrom jsi měla z umělého oplodnění? protože mě můj pojišťovák při uzavírání pojistky varoval, že umělé oplodnění se na pojistku nevztahuje. jinak je to hnus, že ti ani při hrozícím potratu pojistku nevyplatí ☹
@lennus začala jsem si ji platit v únoru 2015 a první papír jsem jim dodala v červnu 2016. Pak ještě Allianz má pojistku na PN v těhotenství, ale jsou jednak drazí a jednak vím ze svého okolí, že je z nich fakt těžké vytřískat nějaké peníze.....
Ahoj holky, mohla bych se prosim zeptat jak se to pojisteni u Axy jmenuje, kvuli tomu tehotenstvi. Chtela bych si to tam prostudovat. Děkuji
@obyvatelka tak to jsem na to zvedava, me uz se blizi nastup na md tudiz ukonceni neschopenky tak pak budu posilat papiry a tak...
@lennus ja uz ji mam skoro dva roky, nastesti jsem ji uzavirala pred novyma podminkama a ted se nesmi myslim 2 roky otehotnet abys se mohla naplnit...
@erisek1982 tak to fakt nechapu,proč ti tu pojistku neproplatili....
@janickazabicka je to pojistení v pracovní neschopnosti
@erisek1982 zkusila bych podavat stiznosti atd. Nekdy opravdu u pojistoven staci nenechat se odbyt, bohuzel :( to by nemohl pak dostat nikdo, kdyz ty sis to "zpusobila sama". Na tohle oduvodneni by se mohli odvolavat pokazde
@terisek2222 aha tak moc dekuju 😊
Je to holky hnus. I jsem se odvolavala bohuzel po ivf bez sance - prestoze nikde v podminkach toto nemaji uvedeno pouze je to tak ze po ivf nic neproplaci. Pojistku si platim 16let a pouzila jsem ji ted poprve nikdy jsem nic z teto pojistky neclaimovala. No nic proste hnusna smula.
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat jak ti dopadlo plnění pracovní neschopenky od AXA poj.
Jsem také na neschopence z důvodu hrozícího potratu. Dnes jsem jim odesílala potřebné dokumenty tak jsem zvědavá. Díky