Ahoj holky. Můžete mi prosím poradit, co vše jste musely doložit pojišťovně v době zažádání o pojistné plnění pojištění neschopnosti práce pro rizikové těhotenství? Děkuji
@kris88
No, to já se právě obávám, že to takhle dopadne.. A co jsi měla za problém? Co ti tam doktor napsal za diagnózu? Já to pojištění platím už rok a obávám se, že to bude stejně na dvě věci. Platím 1100 Kč. Když jsem smlouvu uzavírala, poradce mi řekl, že to je 100% záležitost. Šla jsem na PN začátkem 4. měsíce.
@bbkk ja si pojistku platila skoro 3 roky. Mela jsem tam vyssi tlak a riziko preeklampsie, plus normalni tehotensky potize - bolest zad, podbrisku. Byla jsem i v nemocnici par dni. Stejne prislo zamitnuti, s tim ze vlastne nejsem az tak moc nemocna. Taky mi poradce sliboval 100 %, ale od ledna 2014 to strasne zprisnili a ted pry skoro nikomu nechteji plnit. Jeste, ze jsem sla na neschopenku az od 6. mesice.
@bbkk nevím jak konkrétně tohle pojištění, ale znám 3 holky, které měly od allianz F1, kde taky byly připojištěné na neschopnost a vybíraly pojištění právě kvůli tomu rizikovému těhotenství a ani jedna nedostala plnění Jako ono možná kdyby se člověk s nimi hodně hádal, tak by to třeba nakonec nechali, možná sází na to, že těhule na rizikovém se s tím nebudou chtít zabývat, nevím.
@bbkk nevím no...co vím, tak tam bylo dost podvodů, proto teď musí mít ženská tu smlouvu uzavřenou min. 6 měsíců předem před prvním možným čerpáním (dřív to bylo 3m a jasně, že tam bylo podvodů hodně). Teda pořád mluvím jen o F1, ten druhý produkt neznám.
Vím, že jedný kámošce jednou neplnili protože nedoložila nějaký rentgen nebo ultrazvuk nebo co a přitom její doktor ho vůbec nedělal - prostě chyba v systému. Těch je v ČR všude hodně, to je jako když po nás banka k hypotéce chtěla potvrzení od stavebního úřadu a přitom pro ty naše úpravy stavební úřad vůbec žádný potvrzení nevydával ani nepožadoval
Já tomuhle pojištění už nevěřím, neudělala bych si ho.
chtěla jsem se zeptat těch, co jim bylo již vyplaceno - co uznali za dobrý důvod k proplacení a zda se musí nastoupit na rizikové hned od začátku nebo třeba zaplatí i když nastoupím třeba nečekaně až v 5 měsíci např.?
Zpravu z kazde navstevy doktora, vypis z pojistovny za poslednich 5 let, kopie neschopenky a kopie tehotenske prukazky. Mne to stejne bylo k nicemu a nechteji plnit. Za me zbytecne vyhozene penize na pojisteni a zbytecne nervy s dokladanim papiru.