Ahoj holky,
předem díky za vaše názory, že si to přečtete a že si z vás můžu udělat takovou vrbu. Nemůžu se nikomu svěřit ve svém okolí, protože bych se musela stydět... Nechala jsem se prachsprostě napálit od nějaké podvodnice skrz Bazoš.cz. Je mi 30 a už mám leccos za sebou, i jsem v životě přišla o dost peněz, ale tohle mě dostalo... říkám si, že nejen slunce může být v zatmění, ale i mozek, a to se považuju za celkem inteligentní a rozumnou bytost. Ale o co jde... dala jsem si inzerát, že koupím lístky na vyprodané představení s mou oblíbenou herečkou, a že jsem ochotná lístky i přeplatit. Už druhý den se mi ozvala nějaká žena, že má 4 lístky... Odpověděla jsem jí až za pár hodin, ona, že lístky má už jen 3 a že mi je držet nebude (než zjistím, zda si vezmu všechny 3), takže večer, když je člověk uvolněný, peče sušenky a popíjí čaj, nemyslí na to, že je všude spousta podvodníků a že by měl být ostražitý, v záchvěvu nadšení, že se mi podaří mít lístky na to představení, které je v jiných divadlech beznadějně vyprodané, jsem jí poslala peníze na účet (a hle, jaká náhoda, máme účet u stejné banky!?) s tím, že mi slíbila, že druhý den mi lístky pošle... Takže vás asi napadne, jak to dopadlo... nemám ani peníze (1950 Kč), ani lístky, dotyčná na moje emaily nereaguje (podotýkám, že jsem byla tak blbá, že nemám ani adresu, ani telefon, pouhé číslo účtu a email a jméno s ním spojené může být samozřejmě smyšlené). Jsem matka samoživitelka na rodičáku, takže tyhle peníze nám s dcerkou v rozpočtu rozhodně budou chybět. Chtěla jsem si po x měsících dopřát trochu kultury s kamarádkama a takhle jsem dopadla... mozek na věšáku a ne na krku ☹ Co byste dělaly? Šly byste i tak na policajty, i když víme předem, že to smysl nemá? Zase si říkám, že se dá aspoň zjistit čí je ten účet, i když nemusí být té podvodnice, ale třeba někoho z jejího okolí... Nebo byste to nechaly plavat a uklidnily se myšlenkou, že se vlastně zase nic tak hrozného nestalo? Děkuju...
Urcite bych zašla na policajty. Pokud znáte číslo účtu, nebude problém paní dohledat.
Spoléhá, že se vám to nebude chtít řešit a udělala si dobry byznys.. Aspoň ji zatrhnete tipec🙂
Sla bych to nahlasit.sice si z ni zz nic nevezmes, ale treba se vas takto sejde vic a aspon ten ucet zablokuji a nekomu dal situaci zneprijemni. Vlastni zkusenost😉
jelikož nemusíš být jediná takto podvedená šla bych to nahlásit > je otázkou zda když jí to napíšeš že jí nahlísáš zda lístky nebo spíše peníze nepošle
Blba nejsi..takovych obchodu(akorat bez toho nestastneho konce)jsem uz udelala,jak v roli prodejce ,tak nakupujiciho.Zavolej si do banky,napis pani email,kde ji das tak tyden na poslani zbozi ,ci penez nazpet (nevim na kdy ty listky jsou) a pokud se nic nestane bez to nahlasit...pokud je podvodnice ,bude Vas vic .
Hned se neodsuzuj ,treba se to vyresi....kdyz manzel onemocnel rakovinou a zemrel(bylo to rychle behem 3 mesicu),taky jsem mela zavazky z prodeje a nestihala ani posilat zbozi ani vraceg penize a uz vubec ne reagovat na telefony ,mejly,protoze jsem toho mela plny kecky a spousta lidi si myslelo,jak jsem je podvedla....nicmene s rozumnymy lidmi se vzdy domluvis a pani by mela aspon na e mail se zminkou o policii reagovat....verim ze nema velkoprodejnu na listky do divadla.
Mně se před pár lety stalo prakticky to samé a nakonec se zjistilo, že je podvedených několik desítek - spojili jsme se, podali hromadné trestní oznámení a sice to trvalo skoro 2 roky než se to vyřešilo, ale ten dotyčný (byl to nějaký mladík ze Slovenska, který se vydával vždy za nějakou ženu, měnil si mejly...) byl odsouzen - zatím teda podmíněně, ale pokud neuhradí škodu těm, kteří to budou vyžadovat, půjde normálně sedět. I když jsem byla 2x u výslechu a stálo mě to docela dost času, tak toho nelituju, že jsem do toho šla, hlavně proto, že tihle lidi musí vědět, že se takové podvody nevyplácí. Moje škoda byla jen 300 nebo 400 Kč, už si to přesně nepamatuju, a náhradu škody jsem nežádala (beru to jako daň za svoji blbost), ale byli tam lidi, kteří měli škodu v tisících - už kvůli nim to stálo za to. Takže určitě ano - běž na policii a všechno jim řekni, pokud máš e-mailovou komunikaci nech si ji uloženou - bude se hodit, vytiskni si výpis z účtu kde je uvedeno kdy a kam jsi posílala peníze... Běž co nejdřív - budou se ptát na věci, které už si po nějakém čase nemusíš pamatovat. Takovým lidem to nesmí procházet!
Určitě jít na policii, je to jasný podvod. Banka peníze zpátky stáhnout nemůže, ledaže byste platila kartou, tam snad nějaké možnosti jsou. Nevím, u jaké jste banky, ale např. u KB, když se podíváte do přehledu transakcí (plateb) a když má ta druhá strana číslo účtu také u KB, tak tam krásně uvidíte celé jméno příjemce platby, které nemůže být fiktivní. Je to prostě jméno majitele účtu. Policii by to mohlo pomoci.
Jinak ale určitě nelze počítat s tím, že by Vám banka sdělila celou adresu majitele účtu, to by bylo porušení bankovního tajemství. To by sdělila pouze na základě soudního příkazu. Pracovala jsem v bance, a takhle to prostě chodí.
Zkušený uživatel počítače či hacker taky dokáže zjistit IP adresu počítače a i s tím už se dá leccos podniknout.
Držím palce, ať to z té mrchy podvodnické dostanete.
Taky bych nahlásila podvod na Bazos a napsala ještě jednou té dotyčné, že čekáte cca 3 dny na připsání peněž zpět na Váš účet a že jdete podat trestní oznámení.
Určite bych to resila. Říkáš ze má stejnou banku tsk to by se ti melo objevit jméno i příjmení dotyčne. Banka sama o sobe žádné peníze stahovat nemůže ale můžeš napsat dopis dotycne a předat do banky. Oni ji to dají. Resila jsem tak spatne poslane peníze. Pokud ti je nevrátí tak můžeš podat trestní oznámení. A urcite to Res. Pak to takovým zlodejkam prochází když je většina neuda.
Nejste blba, nestydte se za to, ze duverujete lidem a nehledate hned za vsim nejakou spatnost. Jinaj jak psaly holky vyse, reste to. Ta osoba urcite takhle reaguje na Vic poptavkovych inzeratu.
Paní bych zkusila znovu vyzvat aby lístky vydala nebo aby vrátila peníze do nějakého data, pokud by tak neučinila šla bych na policii. Než bych šla na policii pokusila bych se zjistit jestli poškozených není více (zda to tam třeba ještě někdo nekomentoval, paní bych projela internetem, atd.) a zda to již někdo na policii nehlásil , pokud bych zjistila že ano připojila bych k již existujícímu oznámení. Pokud bych se rozhodla pro policii vzala bych si s sebou vytisklou veškerou komunikaci s dotyčnou, výpis z banky aby bylo patrné kdy platba odešla a kam odešla. Držím pěsti ať to dobře dopadne!!!!
Asi bych nikam nešla, tihle lidi v tom umí chodit. Já před vánocmi na eshopu koupila pro syna hračku. Eshop samozřejmě podvod, jsem o 650 Kč lehčí a pocit jakej jsem pitomec. Spolu se mnou naletelo stovky lidí, eshop stále funguje žaloby i stížnosti se mnozí, ale paní žije s peněz vesele dal. Mimochodem jméno Jana Rodova, kdyby se nekdo setkal. Měla jsem tu smůlu, že zrovna vytvořila nový eshop, takže jsem nedohledala hned ze je to podvodnici.
@samaber Také mám zkušenosti s touto paní, pěkně jsem naletěla.Mě to stálo naštěstí "jen" 300kč za svítící želvičku.Zboží mi sice dorazilo, ale nefunkční levná napodobenina. Zatím jsem nikdy neměla s nakupováním po netu špatnou zkušenost, takže jsem jaksi vypnula radar a nezkoumala obchod než jsem objednala.Já to neřešila, ale být to víc peněz, určitě bych podala trestní oznámení. Mě na tom teda nejvíc štve, že ta dotyčná stále "podniká" a policie tomu nemůže učinit přítrž...Není tady na MK nějaká rubrika, kam by se to dalo napsat, aby si maminy dávaly pozor?
určitě zajít na policii, já jsem byla také mezi podvedenými, shodou okolností také na bazoši. a v lednu bylo s paní prodávající soud. Zkontaktovala jsem více okradených (dle hodnocení na bazoši a vyžádala jsem si od provozovatele e-mailové kontakty na ty podvedené lidi) od dotyčné a domluvili jsme se, že zajdeme na PČR. Paní se ukázala jako pěkné kvítko a dostala 3 roky podmínku
Policie si to dokáže spojit a podvody s sčítají
A proč nezkusit zajít do banky a požádat o zpětvzetí platby?
Určitě bych to řešila. Zasla bych asi nejdřív do banky, řekla co se stalo a zjistila zda se ta platba nedá stahnout, přijde mi dobre ze účet je u stejně banky, tak by to třeba mohli vyřešit. A pokud ne, šla bych na policii.