Dobry den. Memu synovy bylo ve 3 letech diagnostikovano ADHD, hyperkneneticka porucha, zvlastnosti v chovani a porucha autistickeho spektra a dodnes se mi kazdy divy ze na neho neberu "davky".. Ja sem to jeste nezkousela ani podat :D a ptam se. Fakt mam narok na neco? Nebo to nema ani cenu podavat. Je pravda ze ze se o neho staram uplne jinym zpusobem nez o zbyle tri deti co mam. Jemu 6 a prakticky ve vsem mu musim pomahat a kdyz nejsem u neceho co dela tak to bud neudela, nebo spatne nebo u toho udela neco sobe. Dokonce i psycholozka poslala zpravu do skoly aby mu pridelily asistentku
Můžete požádat o PNP. záleží na bodech a posudků od lékařů hlavni slovo má na OSSZ revizní lékař podat co nejdříve trvá to cca 3-6 měsíců pokud se přizná příspěvek posílají ho od datumu podání jsou různé stupně ..
Jako za zkoušku nic nedáte. Příspěvek na péči vám buď přiznají nebo ne. Já třeba hrozně dlouho nechtěla a asi by nám ho dali i dřív bez problémů - když jsem se rozhoupala, tak nám pak příspěvek po dvou letech sebrali s odůvodněním, že se syn zlepšil.
Příspěvek na péči se hodnotí podle bodů, které dítě zvládá/nezvládá. Na netu budou někde tabulky podle věku, zkusím najít