Nikdo za mě na mateřské nehradí pojištění

mouse77
6. pro 2017

Ahoj holky, mam dotaz. Dnes mi prisel dopis od VZP, ze za me nikdo neuhradil pojištění. Muzete mi poradit? Pobíram mateřskou (jsem na ni od 19.7.), smlouva mi u zaměstnavatele skončila 25. rijna 2017. Co mam pojišťovně doložit? Diky moc za rady 🙂

puresin
6. pro 2017

@mouse77 Ahoj, nemam konkretni radu, jen mi to prijde hrozne rychle, ze by si vsimli nejakeho problemu. Nemuze to byt spis neco z minulosti? Po evidenci na pracaku, pri studiu, apod, existuji ruzne casove mezirky, taky se mi to stalo. A ozvali se mi pak v radu let, ne tydnu. 🙂

lenoulinkaa
6. pro 2017

@mouse77 doložíš, že pobíráš rodičovský příspěvek a bude to v pohodě. Jsi pojištěnec státu..

ssandy
6. pro 2017

Nejlepší je tam zavolat a zjistit, co jim chybí. Taky mi to přišlo asi před rokem, zapomněla jsem jim nahlásit, že jsem na mateřské. Zaměstnavatel to ne vždy udělá.

mouse77
autor
6. pro 2017

@lenoulinkaa A čím se to doloží?

lenoulinkaa
6. pro 2017

@mouse77 určitě máš nějaký doklad, že rodicak pobiras. Ale třeba jim to bude stačit jen nahlásit písemně. Když ti přišel dopis, tak tam je kontakt a oni ti řeknou, co budou potřebovat.

mouse77
autor
7. pro 2017

@lenoulinkaa Prave zadny doklad nemám. Jen prac.smlouvu od zaměstnavatele s dobou určitou, která uz skončila..