Ahoj holky, mam dotaz. Dnes mi prisel dopis od VZP, ze za me nikdo neuhradil pojištění. Muzete mi poradit? Pobíram mateřskou (jsem na ni od 19.7.), smlouva mi u zaměstnavatele skončila 25. rijna 2017. Co mam pojišťovně doložit? Diky moc za rady 🙂
@mouse77 doložíš, že pobíráš rodičovský příspěvek a bude to v pohodě. Jsi pojištěnec státu..
Nejlepší je tam zavolat a zjistit, co jim chybí. Taky mi to přišlo asi před rokem, zapomněla jsem jim nahlásit, že jsem na mateřské. Zaměstnavatel to ne vždy udělá.
@lenoulinkaa A čím se to doloží?
@mouse77 určitě máš nějaký doklad, že rodicak pobiras. Ale třeba jim to bude stačit jen nahlásit písemně. Když ti přišel dopis, tak tam je kontakt a oni ti řeknou, co budou potřebovat.
@lenoulinkaa Prave zadny doklad nemám. Jen prac.smlouvu od zaměstnavatele s dobou určitou, která uz skončila..
@mouse77 Ahoj, nemam konkretni radu, jen mi to prijde hrozne rychle, ze by si vsimli nejakeho problemu. Nemuze to byt spis neco z minulosti? Po evidenci na pracaku, pri studiu, apod, existuji ruzne casove mezirky, taky se mi to stalo. A ozvali se mi pak v radu let, ne tydnu. 🙂