Nepřevzetí zásilky

20. pro 2024

Holky, vánoce se blíží a já se na poslední chvíli rozhodla koupit ještě jeden elektro dárek. Automatický jsem šla na alzu, ze to bude nejlevnější a nejrychlejší. Garantují doručení do pondělka. Objednala, zaplatila a začla pochybovat. Našla jsem stejně zboží v Datartu, podobná cena a doručeno během soboty. Vaham, zda objednat, zvolit platbu na prodejně a prostě čekat, který e-shop bude dřív. Pokud Alza, co se stane, když mě Datart později vyzve k převzetí? Pokud Datart, nemá Alza problém s vrácením peněz? Děkuji za vaše zkušenosti ♥️🙏

ada22
20. pro 2024

Hele není to úplně fér, ale jestli ti na tom záleží, aby došlo do Vánoc, tak objednej ještě u druhého prodejce. Když zásilku pak kdykoliv stornujes oba ti vrátí bez problemů peníze. Jestli je to u Alzy u dodavatele, tak tam fakt může být problém s dodáním i do toho pondělí. Mají toho hodně. Každý e-shop dělá max pro to, aby vyhověl, ale jsou to jen lidi. A Alza mi teď u některých zásilek posunula dodání.

felis
20. pro 2024

Mě šla ted blbá stavební lepící páska z Alzy tři dny. Není to vanocni darek, takže jsem v klidu. Podotýkám, že bydlíme ve Středočeském kraji, takže relativně blízko jejich centrálnímu skladu a presto to, co by jindy bylo do druhého dne, tak teď trva tři. Prostě nestíhají, maji toho moc.
Souhlasím s @ada22 pokud to chceš včas, objednej to i jinde. Peníze Ti vrátí, když to neprevezmes.

drep
20. pro 2024

Ja bych jen upozornila, kdyby to bylo nějaký drahý a ty peníze bych postrádal, že na vrácení mají dva týdny a v datartu mě upozorňovali, že když toho mají hodně, tak to může trvat dýl

candat
20. pro 2024

@felis to mě z alzy od pátku nedošel vůbec. Posouvali, posouvali až jsem včera volala co se děje. Náhodou v obchodě jsem zjistila, že mi obj. zrušili. Až za hodinu mi došel mail, omlouváme se.

fyii
20. pro 2024

no a me u Alzy prisel balicek do boxu jeste ten den co jsem objednala. Pokud maji zbozi skladem a volno v boxu neni duvod to zdrzovat si myslim

rajdamajda
20. pro 2024

Tak můžeš si u D. objednat na falešné jméno, k tomuto účelu vytvořený mail a když ti budou volat, tak jim řekneš, že si někdo asi vystřelil, protože jsi paní ABC a nic sis neobjednávala. Není to hezké, ale když už takto uvažuješ, tak proč to nezkusit. Ale nejdřív bych asi zavolala na tu alzu a zeptala se, jak to vypadá. Oni jedou i přes víkend, tak by to mohli do pondělí včetně stihnout.

hanka_12345
20. pro 2024

neboj dojde to, me uz tolikrat horela prdel :D a vzdy vse doslo vcetne vanoc.

alice180
Včera v 08:05

@rajdamajda tak odstoupit od smlouvy může do 14 dnů bez udání důvodu. Vymýšlení falešných údajů mi přijde úplně zbytečně nesmyslný a úplně mimo.