Nemám nárok na mateřskou. Jak vykrýt říjen-únor?

9. srp 2024

Dobrý den, když nemám nárok na mateřskou, ale mám brigádu, která mi ale v září končí a rodit mám začátkem února - jak mám vykrýt říjen - únor? To budu doma úplně bez příjmu? Ještě teda podotýkám, že pojištění mám vyřešené tak, že ho za mě platí stát, protože jsem “osoba pečující o dítě” - mám doma tříletou dceru. Jak se tohle řeší?

barmil
9. srp 2024

Do února nic a pak rodicak.

konidana
9. srp 2024

Jinou brigadu

drep
9. srp 2024

Nemusiš být bez přijmu, pokud budeš pracovat.

gruyerre
9. srp 2024

To jsi zatím těhotná jen krátce, tak si místo brigády zkus najít normální práci. Nebo aspoň další brigádu. Jinak až po porodu rodičák.

mariti
9. srp 2024

Asi nerozumím dotazu. Tak že jsi těhotná asi nějakou dobu víš, možná jste to i plánovali. Já jsem si třeba rozložila rodičák, aby mi to vyšlo až do druhého, vlastně třetího porodu - tahle možnost u Tebe nebyla? Ta aktuální situace asi není úplně nečekaná. No, a pokud dítě chodí do školky, tak prostě brigáda nějaká, jak už tu holky psaly. Anebo sáhnout do rezerv.

klpoiu
9. srp 2024

Tak je moznost zrusit pecujici osobu a jit na pracak. Neco malo asi dostanes, pojisteni budes mit tez kryte. Do prace te jako tehotnou nepozenou.

martinka_33
9. srp 2024

No to je nevyhoda brigád. Muzes zkusit najit jinou a pracovat do porodu. Ale kdyz budes riziková, tak smula, nemoc se v pripade brigad neplati...

martinka_33
9. srp 2024

@mariti naivko, tenhle typ lidi rezervy nevede 😃 Jinak tehotenstvi muze být neplanovane. Proste je to pech, muze doufat ze nebude rizikova a bude ji dobre natolik aby si mohla na podzim najit jinou brigádu.

hibou
26. srp 2024

A otec s vami není nebo vám nestačí jen jeden plat? Rezervu předpokládám vůbec nemáš, kdyz se o to zajímas...asi nějaká narazova brigáda a nebo vyzivne na neprovdanou matku( myslím, kdysi jsem se to učila, ale ze školy jsem fakt dlouho a za tu dobu se to několikrát zmenilo)...