Ahoj prosím vás, chtěla jsem se zeptat, pokud jsem zaměstnaná, ale jsem na neschopence, podílím se stále na nemocenském pojištění nebo ne? Nevim jestli to píšu správně jde o to jestli se to započítává i do dnů na nárok na mateřskou ??
Už jsem dnes zmatená jak lesní včela
@ija1 jde o to že jsem do května studovala a od května i nastoupila do práce pracovala cca 4 měsíce a nyní jsem sice stále zaměstnaná, ale na neschopence , v den odchodu na PPM by můj pracovní poměr měl trvat 283 dní , ale nejsou celý odpracovaný nýbrž půlka je s neschopenkou jestli mi rozumíte tak nevim jestli to můžu počítat jakože mám těch 270 dní nebo ne ...už sem fakt magor dneska z toho tak se omlouvám jak nesmyslně to píšu
@ness21 - ja jsem se na to ted ptala personalni, mam to podobne, akorat mi v kvetnu skoncil rodicak a od pulky rijna jsem na neschopence....... takze pokud jste na neschopence tak 6 tydnu pred porodem neschopenka skonci a nastupuje se na materskou...........no a pokud tehdy budete mit odpracovano/odmarodeno 270 dni tak proste PPM dostanete..........
Taky jsem z toho zmatená 😀 jestli se započítává, tak je to super 🙂
taky resim od vcera to same.mam odpracovano jen asi 8 mesicu coz 270 dni neda a skoro od zacatku tehotenstvi jsem na neschopence.myslela jsem ze se do tech 270 dni zapocitavaj i ty dny na nemocenske jelikoz jsem porad zamestnana ale vcera mi nekolik lidi reklo ze se to do toho nepocita,tim padem nemam na materskou narok.tak ja uz nevim :D
mate o tom nektera blizsi info prosim? 🙂
@euforyanitte pocita.... jsi zamestnana.... tak pocita se i nemocenska...
dekuju,to jsem potrebovala vedet 🙂
@ness21 - zapocitava se do toho doba nemocenske, nemocenska je davka z prijmu z pracovni cinnosti......... je potreba byt pojistena 270 dni pred porodem...........pak 6 tydnu pred porodem se odchazi na materskou (zacina se pobirat PPM)