jsem samoživitelka mám 4 týd dceru pobírám sociální dávk\y na bydlení, doplatek na bydlení a hmotnou nouzi,otec ditěte s ním nežiju je uvedený v RL včera na socíálce po mě chtěli abych donesla jeho danové přiznání za rok 2012, 2013 nechápu proč 2 roky zpětně to jsem ho ani neznala🙂) a dál z hmotné nouze mi volala dnes uřednice že musím ještě doložit jeho majetkové poměry a kolik vydělává atd.Přitom my máme písemnou dohodu o alimentech nechci to zatím řešit soudně .protože ex přítel je ted na pracáku má pozastavenou činnost jako OSVČ asi do října.Pokud mi bude včas dle dohody posíllat výživné na mě a dceru nevidím důvod nas oba honit po soudech.Prý to stačí mít tu dohodu notářsky ověřenou a dál se o jeho příjmy a majetkové poměry nebudou zajímat.Nežijeme spolu a mě jen navštěvuje ,když chce na chvíli vidět malou.je uveden v RL ale to je vše.
Ale včera na sociálce po mě chtěla abych donesla jeho příjmy za 2 čtvrletí duben, květen.červen.fakt tomu nerozumím.
rodičák mi přiklepli mám ho na 4 roky a zvýšili mi o par stovek přídavek na bydlení kvůli dceři.
tak jsem z toho fakt jelen...Máte někdo podobnou zkušenost?díky
aha no ale stejně je to blbost.když někam zmizí třeba do zahraničí tak to těžko budu moct po něm něco chtít, ne?to je fakt strašný..nejsme spolu a díky němu pak nebudu mít nárok na porodný nevím jaké měl výdělky..ach jo
jestli byl dva roky zpětně osvč,tak by si porodné neměla dostat...☹kdyby si měla jeho příjmy za poslední dva roky tak by sis mohla volit i délku rodičáku
Pokud je uvedený v rodném listě, tak se musí doložit jeho příjmy a společně s vašimy příjmy se budete posuzovat, zda máte nárok na porodné atd.. Jen bacha, jestli měl velké příjmy, mohla byste přijít i o příspěvek na to malé dítě. To se teď stalo jedné známé. ☹
@38blondie protoze primarne ma k diteti povinnost otec a az pote stat. Takze chteji znat vase spolecne prijmy, aby se posoudilo, zda na porodne dosahnete.
Muzou take instigovat vyssi alimenty na dite a treba i na tebe a hlavne alimenty se zapocitavaji do prijmu, takze cheji posoudit, zda nema vice platit on a mene stat. Priapdne, zda s tim, co jiz plati ti neni preplaceno na davkach.
To, ze se nijak extra v zivote dcery neangazuje je sice smutne, ale povinnosti k ni ma, takze se socialka zajima, zda je plni.
ještě sem chtěla doplnit , že jsem chtěla vědět jestli mám nárok na porodné a to konto mi bylo řečeno abych donesla ty jeho výdělky za 2 čtvrletí!! Jako proč když ode dne kdy jsem mu řekla že jsem těhotná tak vzal kramle a dál se o mě nezajímal.prostě žiju sama a jen dcerou. co s tím poradíte diky moc ...