Ahoj,mám otázku. Starší dcera 4,5 roku chodí do školky,na mladší 1,5 roku pobírám RP (na MD jsem neměla nárok). Nepobírám alimenty,jen RP,přídavky na děti a příspěvěk na bydlení. Má otázka zní,mohu nějak uplatnit slevu na dani na děti,nebo na školkovné?Daně jsem nikdy nepodávala(nevyznám se v tom a nevím zda mám podávat když jsem nepracovala) Trv.pobyt máme v nájmu(ve stejném městě) kde žijeme a dcera chodí do školky. Děkuji moc za rady
A když mi po zaplacení nájmu zbývá životní minimum?měla bych nárok na nějaké odpuštění školkovného?protože to je 1000kč měsícně(450kč školkovné) a po zaplacení zbyde málo a to ještě nepočítám výdaje za sunar,plínky a léky.
z daní můžete odpočítávat slevy jen pokud jste za celý rok nějaké daně odvedla - z toho co píšete, jste neodvedla nic. Na odpuštění školkovného se musíte zeptat na sociálním odboru ve vašem městě, to nesouvisí s daněmi, ale spíš se sociální výpomocí....
zkus se zeptat na ospod - i když upřímně, že ti dítě 3xdenně jí ve školce taky něco stojí a ušetříš na tom, že jí nechystáš 2 svačiny+oběd. A koukám, že plín ti ještě přibude, když budeš mít 3.miminko.
Ano právě finančne to bude hodně náročné. Jídlo vím že se musí platit,jde mi o to skolkovne. Možná blbej dotaz,co je ospod?
@lola92 sociálka je ospod..školkovné - i budova školky má nájem, svítí, musí se zaplatit vytápění, plat kuchařek, hospodářky, učitelek - i když je to dotované od zřizovatele, tedy města, něco to stojí..chápu, jak to myslíš, že počítáš každou korunu, ale spočítej si, kolik tě stojí bydlení, pobyt dítěte v bytě a ve školce tráví půlku dne, tak se to taky musí uhradit..
ty ne, protože nemáš příjem, ze kterého se daně odvádí - tudíž ti na to nemohou dát slevu.