Na koho byste napsali auto?

12. čer 2024

Milé dámy, jdu si pro radu. S manželem jsme se poznali, oba jsme měli svá auta. Jeho jsme již vyměnili za nové, užívám ho převážně já s dětmi. On si vzal moje jako pracovní. Nyní přišel s tím, že potřebuje větší. Takže moje prodá. Na koho byste napsali to auto? Na něj, protože ho bude platit a používat, nebo na mě, protože je výměnou za to moje? Děkuji za nápady.

ai30
12. čer 2024

Prepsala bych jeho na tebe a nove napsala na nej, proste podle toho, kdo co pouziva. Dulezite je i mit na sebe napsane ruceni, kdyz je tam casova proluka, castka je pri opetovnem pojisteni vyssi.

emillyhk
12. čer 2024

Dvě z našich aut byla napsaná na mě a při prodeji to bylo pro nás komplikovanější zajistit můj podpis, kde bylo potřeba. Takže z čistě praktického hlediska bylo moje minulé auto psané na manžela, prodej se obešel bez mojí účasti 😁 Současné auto je taky psané na manžela. Zaprvé ho nabyl z dědictví a za druhé nevidíme smysl v tom ho přepisovat jen protože s ním jezdím já 🤷‍♀️ A hlavně máme SJM, takže to na koho je psané, pro nás opravdu jen formalita, reálně jsou obě auta (moje i manželovo) naše.

ajja87
12. čer 2024

U nás to bylo podobně, kdyztak jsme se poznali, každý měl svoje auto, já měla menší, manžel a mezitím vystridal aut několik,ale žádné z aut nesplňovalo požadavky rodinného a ,,bezpečného,, vozu a když přišlo na svět první dítě,bylo jasně, že je potřeba koupit rodinny vůz a jedno auto prostě prodat.A jelikož moje auto bylo prosté malé a ,,nejméně,,bezpečné ,tak jsme prodali to a koupili nové, které jsme automaticky napsali na manžela a ani mě nenapadlo řešit, že bychom ho psali na mě i vzhledem k tomu, že v tomto případě už to byl společný majetek...Asi bych teda řešila pokid bychom nemeli SJM a nebo nějaké předmanželské smlouvy apod.,ale pokud máme SJM tak mi je jedno na koho je to psané...a teda u nás taky hrálo roli pojištění, protože manžel měl víc bonusu na povinném ručení a víc roků, tudíž i lacinější povinné ručení.

87pavlina
12. čer 2024

Jeee, zrovna jsme nedávno řešili 😀 Moje se prodává, kupuje se za něj pracovní auto. Nějak mě to ani nenapadlo a najednou se mě manžel ptá, na koho bude auto napsaný. Tak jsem mu řekla, ať si ho napíše na sebe, že mě snad nevymění za žádnou jinou pani, protože pak bych musela děti vozit autobusem 😀

drep
12. čer 2024

Bylo by mi to fuk. Naše obě auta jsou psaná na manžela i když se obě z větší části platily z mý výplaty. Ale jednak máme SJM a hlavně já nemám historii vlastnění auta, měla bych zbytečně vysoký povinný ručení

betelgeuzz
12. čer 2024

Obě auta máme psané na muže, protože zařizuje vše kolem aut, pojistky má na sebe. Jsme manželé, tak nevidím důvod řešit, na koho je napsané, stejně jsou obě v SJM.

martinka_33
12. čer 2024

@drep to muze mit i manzel i kdyz je auto ma tebe, mame to tak 😉 ale chapu tu nepotřebu. Taky jsem ji pred x lety nemela a tak auto ktere mi ex dal, byli na nej, no pri rozvodu jsem ho pochybnymi praktikami donutila auto prepsat na me a pak pri majetkovem vyrovnani zapomenout ze existuje, protoze mi ho prece dal ☝️🤣

cherie24
12. čer 2024

Pokud jste manželé, tak je snad úplně jedno na koho jsou auta psaná ne? Pořizuje se v době manželství, takže bude obou stejně. Řeší si to jako své pracovní auto, takže normálně na něj. Nevidím důvod se zapisovat jako majitelka pracovního auta mého muže. 🙂 Nebo máte nějaké konkrétní důvody, proč máte potřebu mít aspoň nějaké auto se svým jménem?

j.a.n.i
13. čer 2024

@cherie24 Tak já třeba proto, abych měla svoje bonusy na povinném ručení.

alpakovo
13. čer 2024

U nás jsou obě auta napsané na manžela, protože jsou na něj i pojistky. Na rozdíl ode mě má pojistky s bonusy celkem levné 🤣 holt šofér z povolání 🤭🤭

te_reza
13. čer 2024

Já jsem roky jezdila s autem napsaným na ségru 😅 mě by to asi taky bylo jedno.

janule0123
13. čer 2024

Řešili jsme trochu jinak .. šla jsem na materskou, vracela jsem firemní a bylo potřeba něco koupit.. koupilo se provizorně starší auto, u kteryho jsme znali historii … ze koupíme časem lepší … koupili jsme časem dům - tak z půl roku byly čtyři … moje auto se prodalo nedávno, je napsaný na me pořad- je v sirsri rodině … “nové” auto je citelně dražší než původní … psal si manzel na sebe- jezdím s nim převážné většině já, pojistka je na me .. věci kolem auta platí on, všechno si obehal taky.. pro me ve výsledku lepší .. a neřeším to…
@alpakovo u nás se píšou auta na me, protože manžel neměl nikdy “svoje” auto, takže ikdyz ročně najede 50 000km, tak na sobě pojistku nikdy neměl, takže je na nej pojistka paradoxně dráha …

candat
13. čer 2024

Obě auta psané na manžela. S kterým jezdím já, tak mám pojištění na sebe.

martulka88
13. čer 2024

Když jsme se s manželem poznali, měli jsme auto oba. U nás auto využíváno jen na výlety, nákupy, lékaře apod. - já jsem doma a on pracuje "pod kopcem", takže chodí pěšky. První šlo do šrotu jeho auto. Když mělo jít do šrotu moje, tchán nám koupil nové (my nechtěli, ale švagrové koupil taky, takže chtěl i nám). Když se řešilo, na koho se to napíše, chtěl na mne, ale já nechtěla - hlavně i proto, že bych měla vysokou pojistku (mé auto bylo psané na taťku, tudíž bych byla jako "nováček"). Takže je na manžela pojistka a rovnou i je jako majitel. A přijde mi to zcela v pořádku. Ale pokud bych měla auto já do práce, byla by pojistka na mne, ale asi bych nechala psané na něj. Určitě bych nechala pojistku tomu, kdo s tím autem řídí.

sarihy
13. čer 2024

Máme 1 auto a je psané na manžela - a to jen a pouze proto, že věci kolem koupě zařizoval on. Třeba byt je psaný na mě, protože jsem věci kolem něj zařizovala víc já. Neřešíme, stejně je to naše, takže je to všechno jen formalita. Neřešila bych to ani v případě, že bychom měli 10 aut a 15 bytů, bylo by to úplně fuk, neb by stejně vše spadalo do SJM.

exbordelar
13. čer 2024

O existenci drazsi pojistky jsem nemela tuseni - asi proto, ze jsem ji nikdy nemela 🫢
Kazdopadne je-li SJM, tak je to jedno na koho je psane. Pri rozvodu se majetek nabyty za manzelstvi deli pul na pul. Takze na koho je napsane auto je jen formalita. Ale pokud ho pouziva prevazne on, tak at ho ma napsane na sebe - at si taky plati i pokuty, ktere s nim zpusobi, protoze to pujde za nim jako za oficialnim majitelem 😄

mabs
13. čer 2024

Auta píšeme na muže, má levnějsí pojistky.

marselina
13. čer 2024

dve auta obe psane na me☺️
pokud se prodava tve, nech ho napsat na sebe

betelgeuzz
13. čer 2024

@martulka88 tady bych jen upozornila, že pokud jde o dar, tak ten do SJM nespadá.

martulka88
13. čer 2024

@betelgeuzz jelikož nebyla darovací smlouva, jen přepis a u nás i mimo manželství, tak je to jedno.

jirovapa
13. čer 2024

Upřímně, myslela jsem si, že v manželství platí SJM a tím pádem je jedno na koho je auto napsané. 🤔 U nás máme obě auta na manžela, protože nerada řeším jakékoli papírování, servis apod.

cherie24
13. čer 2024

@exbordelar s těmi pokutami je to pravda, psaníčka chodí oficiálnímu majiteli. 😁 Já jsem jednou ryla do partnera, že dostane pokutu a on mi na to odpověděl, tak hlavně že za tebe jsem pokutu nedávno platil. A přitom já o ničem nevím. 🤭😃 Auto mi přijde praktičtější napsat na toho, kdo řeší jeho provoz, servisní věci, nákup a prodej.

vitezove
16. čer 2024

Napsala bych to podle toho na koho bude nižší pojistka.

janule0123
16. čer 2024

@vitezove tak auto muže byt napsané na jednoho člověka a pojistka na druhého - rozdíl cca 200kc za rok … pokud je jiný majitel než na koho je pojistka …

klpoiu
17. čer 2024

Auto muze byt psáno na jednu osobu, provozovatel auta muze byt druha osoba a povinne ruceni může byt na třetí osobu. Tyhle tri osoby nemusi byt shodne! Pokud je auto psano na jednoho s manželů a druhy v nem jezdi a chteji to mit nejak osefovane treba kvuli pokutam,staci druheho z manželů uvest jako provozovatele. Pokuty nechodi majiteli auta, ale provozovateli auta!! Majiteli chodi,kdyz je i provozovatel. Ale u manželů se tohle ani moc neresi. Kdyby bylo auto psano na nekoho ze sirsi rodiny,tam uz je provozovatel na miste. Povinne ruceni je uplne jedno na koho je, důležité je,ze na konkrétní auto je ruceni uhrazene. Konkrétní pripad napr....auto na leasing, majitelem zustava leasingovka, provozovatelem novy kupec, povinné ruceni na manzela kupce jelikoz ma lepší cenu.

pampelina18
17. čer 2024

Proč řešíte moje tvoje ? Jste manželé anebo jste jen spolubydlící? Pokud jste rodina a manželé, tak je to vaše společné a je fuk na koho to je psané. Pokud si delite věci na moje a tvoje , tak to jste kámoši. Chápu, že asi chcete mít rozděleny majetek kvůli rozvodu, aby se to lépe dělilo. Ale tak manžela auto nech napsat na sebe a to noví ať si napíše na sebe on

heidi91
16. črc 2024

Já bych na sebe jedno auto ze dvou chtěla mít napsané. A hlavně teda pojištěné, protože jinak mi utíkají bonusy. NEměla jsem delší dobu na sebe žádné auto, a když jsem teď po delší době auto pořídila a pojistila tak jsem docela koukala. Dělala jsem vše přes AAA, ale když jsem si na top-pojisteni.cz srovnala podmínky a pojistky tak jsem zjistila že se stejně lépe nedostanu, mám to nejlepší a musím chvíli vydržet než mi naskočí bonusy. Tak jen bacha na to, ať na sebe něco máte napsáno 🙂