ahoj holky, jsem v 10 týdnu těhotenství a nikde jsem nenašla přehledně napsané na co vše přispívá VZP těhotným a pak i rodinám s dětmi...nemá někdo s tím nějaké zkušenosti?
Tady jsou rozepsané příspevky pro těhotné http://www.klubpevnehozdravi.cz/maminky/ a tady pro děti http://www.klubpevnehozdravi.cz/deti/
Máš 500kč na vyčerpání a je jen na tobě co si necháš proplatit můžeš si nechat proplatit screnning, nebo potřeby pro kojení, nebo otce u porodu, nebo třeba na kurz příprava k porodu. A ještě tam něco bude. Jen už si to přesně nepamatuji.
@nov.tere
@betelgeuzz
@sarka49 děkuji 🙂
500 jen na jednu věc. Myslela jsem, že špatně slyšim, když jsem se tam byla ptát... :D Aby se náhodou nepředali
@betelgeuzz Tak tam pak nemají psát 2500kč ale jenom 500kč 😠 Když uvážím kolik jim za celý život nacpu do chřtánu...
@l83 však můžeš čerpat i na další věci, 500 na nějaké cvičení, 500 na vyšetření dermatoskopem atd. celkově 2500.
A že jim nacpeš spoustu peněz, až budeš starší, tak za tebe zase spoustu peněz zaplatí.
Já jsem si teď byla nechávat proplácet screening a dali mi 500 kč, a paní mi řekla že to je mimo ten balíček, takže ještě můžu využít 500 kč na př. plavání, těhotenské cvičení. Na předporodní kurz mi bylo řečeno že to nejde.
@lucinka1903 mužů se ti zeptat jaký screening sis nechala proplatit? ja mam doma papíry ze screningu ze 13tt byla jsem na něm 1.7.2015 tak to uz mi asi takhle zpětně neproplati co?
@hanka.knizkova jj také ten ze 13 tt, v klidu Vám ho proplatí jen si připravte číslo účtu které po Vás budou chtít
@hanka.knizkova uctenka plati jen 3 měsíce zpetne. A akvac si proplatit můžeš, to je jinej balíček, ne tehotenskej.
@lucinka1903 ale to plavání musí být v rozsahu nejméně 3 měsíců myslím aby jste mohla čerpat 500 a nesmí tam být psané těhotenské plavání jenom kurz plavání třeba a tak podobně
paní mi řekla že musím mít permanentku, a na těhotenské plavání se to vztahuje
@lucinka1903 mě v květnu řekla že tam musí být psané jen plavání nesmí na permici být uvedeno těhotenské plavání.
@nov.tere to je prostě strašné jak každému říkají něco jiného. kdo se v tom má potom orientovat :( ptz mě vyloženě řekla že na těhu plavání nebo plavání s kojencem to mohu využít
@lucinka1903 ano plavání s kojencem je něco jiného to už budeš uplatňovat na něj. Každopádně já od této pojišťovny odcházím a jdu k jiné.
@lucinka1903 mě propláceli předporodní kurz minulý rok a v pohodě..
@mor48tko Fakt? já když jsem se na to ptala tak mi řekla paní na přepážce že se to neproplácí, kvůli tomu že je to vedené jako kurz. Že kdyby mi to napsali jako cvičení tak mi to proplatí. Neskutečné
@nov.tere a můžu se zeptat ke které pojišťovně přestupujete?
@lucinka1903 no ale jestli ti proplatili screening, tak už ti neproplatí kurz. Není to ten problém, že jsi dostala 500 na screening? plus, kdybys měla nějaký cvičení (nebylo by tam napsané těhotenské), tak bys dostala 500 i na to.
@betelgeuzz Ne takto to paní neříkala, jí vadilo to že to je kurz. že kdyby to bylo nazvané jinak (cvičení) problém by to nebyl
@lucinka1903 tak bych jí řekla, že to mají přímo uvedené u výhod, že se proplácí i předporodní kurz. mají to uvedené na stránkách.
@l83 přesně jak píše @betelgeuzz, můžeš čerpat i jiné aktivity, jen z "jiného" balíčku, kdyby jsi využila všechny, není to zrovna málo....navíc, když čerpá třeba celá rodina(u nás to využil i manžel a děti), tak je to docela pálka 😉 Já třeba dermatoskop využila už několikrát...
ahoj, mi proplatili 500 za screening v 1 trimestru + paní u okénka mi řekla že mi ještě proplatí 500 na cvičení v těhotenství. Paragon mám, nesu ho tam v pondělí. Účtenky pro tento rok noste ale do listopadu, v prosinci už nic neproplatí.
Ahoj, jestli jsi přihlášené do KPZ, tak jsou to tyto příspěvky http://www.klubpevnehozdravi.cz/financni-prispe... @lusiana125