Modra pyramida hypo. Bral si teď někdo? Zkušenosti?

28. dub 2020

Ahojky, prosím bral si teď někdy někdo hypo od Modré Pyramidy? Máte nějaké zkušenosti?
Jak dlouho ze zkušenosti trvá, než přijde odhadce?

Je tu nějaká reálná možnost, že do 14 dnů bude vyřízena hypo?
Dekuju

merope
28. dub 2020

Vzhledem k situaci kolem covid bych do 14 dnů vyřízenou hypo viděla jako v podstatě nemožnou a to zvláště u Modré Pyramidy (pokud něco zásadního nezměnili). Ještě bych si to dokázala představit např. u mBank, ale i tam by to bylo fakt drsné.

Čistě hypoteticky, pokud máš veškeré podklady k hypo - zítra podání žádosti, přidělení odhadce, i kdyby se zítra ozval, nevidím reálně, že se rovnou půjde podívat, spíše ve čtvrtek. V pátek je svátek. Takže v pondělí by mohl být odhad. Tzn. do týdne řekněme odhad. Týden na schválení.

Jako jo, jít by to mohlo, ale nespoléhala bych se na to - protože to, co tu píšu, je spíše utopie. A to jsem těch hypoték vyřídila dost a dost (jen tedy ne od Modré Pyramidy, tam jsem spíše řešila nějaké problémy).

autor
29. dub 2020

@merope problémy? Myslíš, že je špatná? Nám právě přišla jako jedna z těch lepších.

zavodnice
29. dub 2020

Taky mám s MP ty nejlepší zkušenosti, úvěr jsme nedostali ani na třetí pokus. Nejdřív nám ztratili veškeré dokumenty, které od nás měli, tj. žádost, potvrzení o prijmech, kopie dokladů, takže když by to někdo našel, mohl si krásně přivlastnit naší identitu. Na podruhé jim to trvalo tak dlouho, že propadla platnost potvrzení o příjmech (30 dnů), že už jsem potřetí musela k zaměstnavateli pro potvrzení a připadala jsem si jak úplný debil. A napotřetí to nevyšlo, když nám špatně vyhodnotili úvěrovou angažovanost, zapocitali refinancovaný úvěr jako dva. Naštěstí jsme pak dostali hypotéku v bance.

autor
29. dub 2020

@zavodnice a můžeš mi říct, přes jakou banku nakonec hypo máte?

zednice
29. dub 2020

Do 14ti urcite ne,v Prosinci jsme si tam brali hypo,cerpani do 8 pracovnich dni po spolneni vsech podminek..Poslali 8 den..zadny spech tam...

zavodnice
29. dub 2020

KB, což je od MP jen krok vedle 😉. Ale doporucuju spíš banku, kde si můžeš vybrat aspoň ze seznamu odhadců, KB ti jednoho přidělí a když máš smůlu jako my, totálně ti podhodnotí nemovitost a není proti tomu odvolání, odhad platí 6 měsíců a nemůžeš do něj nahlédnout.

novamamina
29. dub 2020

@zavodnice za mě taky kB ne... Cokoliv po nich člověk chce je problem. A mp je to to stejne... Šla bych asi k air

merope
29. dub 2020

@novamamina Tak ono to teď bude kvůli kovidu trošku naprd asi všude...

merope
29. dub 2020

Neříkám, že je špatná, ale že je pomalá.

@zednice No o čerpání jsem už ani neuvažovala - to je v podstatě nereálné s jakoukoli bankou to stihnout. Jako jo, jednou za mnoho mnoho let a mnoho mnoho hypoték jsem měla úvěrovku do 14 dnů se vším všudy a myslím že se do těch 14 dnů stihlo i načerpat. Ale na to bych teď fakt nesázela - a navíc to byla spíše náhoda.

Problémy jsem řešila, že klientka chtěla nějakou změnu v úvěru v těch prvních 6 letech a nešlo to ani ťuk.

A mimochodem - pokud to do 14 dnů mělo být, tak teď už jenom do 13 a z toho jsou dva svátky... tzn. 8 pracovních dní, nyní tedy 7 pracovních dní...

herminka
29. dub 2020

Souhlasím s výše uvedeným, loni jsme vyřizovali klientům úvěr u MPSS a ač to měl být nějaký rychloúvěr, všechno se strašně vleklo a trvalo to minimálně měsíc.

autor
30. dub 2020

@merope a co Cmss? Máš s ní nějaké zkušenosti? 🙂

merope
30. dub 2020

S CMSS zkušenosti mám a dost - jsou fajn, ale pořád je to stavební spořitelna a prostě to trvá dýl.

Ale popravdě pořád nerozumím - ptáš se, zda to jde vyřídit za 14 dní a už to tu 2 dny visí, pokud to za 14 dní není potřeba, tak proč to má být, pokud je to akademická debata, tak ok, ale toho se asi nepotřebuji účastnit. A pokud chceš kupovat, tak bych určitě 14 dní do smlouvy nedoporučila dávat.