Dobrý večer, ráda bych se zeptala, jestli tu někdo nemáte zkušenost s prodejem nemovitosti s MM reality. Chci prodávat nemovitost a chtěla bych se obrátit na ně. Uvítám jakékoli zkušenosti, pozitivní i negativní. děkuju moc
Mně to tedy stačilo z pohledu kupující. Ve smlouvách bordel, oni mají na všechno moc času. Chování k prodávajícímu strašné. Viděla jsem, jak majiteli, co nemovitost prodával, vytrhla makléřka smlouvu o prodeji nemovitosti se slovy, že si to měl nastudovat doma a to měli 200 tisíc provizi. Hnus.
Já jsem kupovala u MM byt, vše super, rychlé, vše vyřídili oni.... a před cca rokem jsme prodávali byt opět u MM - a spokojenost - nejdříve totiž jsme byt prodávali přes jinou realitku - a nic, jen se snižovala cena a u MM jsme dostali docela dost, bylo to rychlé.... po tom pravda ten přepis energií trval, pan realiťák nějak nestíhal, tak jsem platila nedoplatek za el. i když už jsme tam x měsíců nebyli (byla to zanedbatelná částka) a asi jen shoda okolností, že realiťákovi se myslím narodilo zrovna dítě, tak jsem mu to "odpustila" 🙂 Ale jinak doporučuju 🙂
Před 6,5 lety jsme od nich kupovali byt a vše bezvadne. Pred 15 mesici jsme u nich koupili pozemek a také vše ok. Rychle, profesionální. Ted jsme s nimi chtěli byt prodavat, ale makler vůbec neměl zkušenost s prodejem bytu v okolí, navrhl prodejní cenu o 1 milion méně, než za ktery jsme si ho prodali sami. Byla jsem zklamana, protože když už si řekl 150 000kc provizi, tak vůbec neporadil a neměl přehled, za kolik se prodávají byty v okolí a samotný byt - vzhled - ho nezajimal.
Zkusila bych spíš bezrealitky.cz
Já jen jako kupující. Realitak naprostý idiot (pardon), ale tak to je o lidech no. Provize obrovská, 10% ceny nemovitosti. Pak po nás chtěli ještě zaplatit nějaký odhad, už nevím o co přesně šlo, stálo to 5 tis, ale na katastru to po nás vůbec nechtěli. Služby celkově o ničem, fakt jsme nebyli spokojení
Ja mam treba výbornou zkusenost s Remaxem. Naopak od MM reality šílený, smlouvy ve špatným stavu, musela jsem si je předělávat sama, servis nulový, provize totožná. Kupovali jsme ted v září..
Zdravím, tak já mám poměrně čerstvou zkušenost s MM reality. Podělily jsme byt 2+1 po rodičích. Makléř je náš dlouholetý známy, takže jsme ho automaticky oslovili. Musím říct, že jsme velmi spokojení. Protože prodej nebyl až tak jednoduchý jelikož byt byl kdysi družstevní, pak se odkoupil a převedl do s.r.o.. Tím pádem by se byt prodal pod cenou a nový majitel by musel ručit nebo mít celou cenu nemovistosti k odkoupení. A makléř nám zařídil i převod do osobního vlastnictví, něco to stálo ale peníze šli z fondu protože s tím souhlasil celý barák. Teď už má byt nový majitel a pro nás to bylo fakt bez práce.
Ono podle mě hodně záleží na kraji, městě a na konkrétním realitním agentovi. My jsme měli v Ostravě smůlu na totálně neschopného realiťáka, nevěděl vůbec nic, sám od sebe nedal žádné info. Co jsem se pak bavila s hypoteční poradkyní, co má pod sebou celý Moravskoslezský kraj, tak říkala, že s M&M reality má nejhorší zkušenosti, mívají nepořádek v dokumentech, na vše moře času…
Neprodávala ale kupovala. Hrůza! Špatná komunikace, naslibovali hory doly, lžou do očí. I prodávající podrazili - slibili, že zařídí za ni přepis energií a nic neudělali, ani o tom nevěděla dokud jí nepřišla další faktura. Předání nemovitosti s námi domluvili prodávající za zády (o datumu jsme ji informovali až my mezi řečí a byla dost překvapená). Zároveň paní kupovala přes tu samou makléřku byt - opět předání bytu stejný problém, měla se stěhovat do zařízeného bytu (schválně zařízení vynechali ze smlouvy ani neudělali dodatek takže vše hlídat... Podraz na každém kroku) místo zařízeného bytu přebírala vystěhovaný byt a po stížnosti byl do bytu nastěhován zahradní nábytek (jakože měl tu zůstat stůl tak tady je stůl 🙈). Prostě hnus. Jako první si nechali podepsat smlouvu, že kupující nesmí i přes nespokojenost z přístupu vycouvat z jejich kšeftu a tahle lidi zaháčkují. Jsou drzí - prodávajícímu na plnou hubu řekli, že je to s ní už nebaví že je problemová (jen proto, že nepristoupila na jejich požadavek aby kupující měl 10 minut na prohlídku a ven - paní prodávající chtěla ať máme dostatek času si projít CELÝ dům což se jim nelíbilo). Pokud je to vaše několikátá koupě / prodej a máte zkušenosti + umíte se velmi dobře vyznat v kličkách smlouvy tak možná, ale jako nezkušení narazíte na dost hnusů.
My přes ně prodávali a přesně jak už se tu psalo, jsou velký a je to teda spíš vždycky o konkrétní pobočce a konkrétním makléři, jak se zachová. Nám prodávali pozemek a nebyl jediný problém ani u papírování ani ohledně peněz.
My ano a všechno v pořádku. Ale už je to asi 10 let a mohlo se to změnit.