Máte zkušenosti s investicemi do dluhopisů?

malarenatka34
22. říj 2018

Ahoj, s manželem jsme si říkali že bychom začali nějaké malé peníze investovat (v dlouhodobém čase se může naspořit zajímavá částka). Z různých možností aktuálně nejvíce uvažujeme o nákupu dluhopisů. Jestli to chápeme dobře, tak můžeme nakoupit buď státní, které ale mají dost nízké úroky, nebo od soukromé firmy, kde to může být zajímavější. Jenže jak si teď o tématu dost hledám, narazila jsem na web www.rizikovedluhopisy.cz kde je zase plno toho, že s dluhopisy obchodují různí finanční šmejdi a třeba bychom peníze pak už nemuseli vidět. Máte zkušenosti s firmami, které jsou v tomhle prověřené? Nebo jsou dluhopisy vždycky riziko? Díky za všechny rady.

zuzkabou
23. říj 2018

@malarenatka34 pokud se zatím moc neorientujete, tak bych se zkusila pobavit s vícero finančními poradci o možnostech investování. Opravdu aspon se 3, byť by se vám líbil návrh hned toho prvního. Osobně bych do soukromých dluhopisů nešla právě kvůli jejich vysokému riziku. Postupné investování v menších částkách umožňují podílové fondy. Tam zas člověk musí spoléhat na kvalitu své makléřské spolecnosti/banky, ale má jakštakš zajištěný výnos.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
unicorna
17. srp 2020
Uživatel unicorna je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od unicorna.

Ahoj no taky by mě zajímaly nějaké osobni zkušenosti. Ono je více takových stránek
https://eu-fin.cz/dluhopis/ kde by se dalo investovat ale kdo tomu má věřit když nemůže najít nějaký recenze ani zkušenosti od lidí. Tak asi navštívím tu diskuzy o financích a třeba se tam nějaka doporučení ale nevím moc se mi to nezdá v tyhle dnešní době. Jinak díky za odkaz na finanční poradenství.