Holky, ráda bych poprosila o radu. Manžel končí v nynější práci k 31.1. Od 1.2. bude v nové, bude se podávat daňové přiznání a teď potřebuji poradit.
1) má poprosit starého zaměstnavatele aby ho podal - když tam pracoval celý rok, ale už tam vlastně pracovat nebude
2) má poprosit nového zaměstnavatele aby ho podal - s nějakým potvrzením příjmu od starého zaměstnavatele
3) nebo ho musíme podat samostatně
Nebo jak by jste to řešily?
Díky moc za rady.
@hojda děkuji za odpověď,a ten přehled by vyplnil starý zaměstnavatel a nový ho přepíše do daň. přiznání?A co by podle tebe bylo nejlepší? Já si myslím, že by bylo nejlepší poprosit toho starého, abychom neotravovali hned toho nového a sama si na podání moc netroufám (chceme tam dát ještě vyživ. manželku a teď nově tu školku....)
@pavlina276 Zkusila bych taky toho starého, když to bylo přesně k 31.12.
@hojda manžel podal výpověď dohodou minulý týden(je domluvený se zaměstnavatelem - problémy mu nedělal), ale to na to vliv asi mít nebude, bude tam vlastně zaměstnán do 31.1.
@pavlina276 Aha, tak já si nevšimla, že je to do ledna, ale je to jedno, kdo to udělá, Jen u toho původního by to bylo asi nejlepší, protože jsou to příjmy jen od něj.
díky moc za radu a přeji hezkou neděli🙂
@hojda
@pavlina276 Podle mě jsou teda jen dvě možnosti - starý zaměstnavatel a nebo si podá daňové přiznání sám.
@xpila díky za názor, ani s tím potvrzením myslíš, že by to ten nový neudělal - kdyby starý nechtěl?
@pavlina276 ahoj, @xpila má pravdu. bud udělá daně původní zaměstnavatel, nebo musí manžel sám - nový zaměstnavatel mu bude dělat daně až za rok 2015....proč by dělal daně za rok, kdy u něj muž nebyl ani měsíc zaměstnán, potvrzení o výši příjmů není pro nového zaměstnavatele, ale právě pro podání danového přiznání...... pokud by starý zaměstnavatel vám už daně udělat nechtěl a vy si netroufáte - i když, není to fakt těžké, pokud byly příjmy z jediné závislé činnosti a tam mu platili zdravotní sociální, je to jednoduché, ty jako vyživovaná manželka jsi jedna kolonka a dítě ve školce také - najměte si na to účetního. dělá jich to většina a není to drahé.
Pokud si zažádá, má povinnost udělat mu zúčtování daní zaměstnavatel u kterého byl poslední den v roce 2014
@hojda není to o ochotě účetní u nového zaměstnavatele - ona mu nesmí udělat roční zúčtování za rok 2014. Ani by to neprošlo počítačovým programem na zpracování daní, když v roce 2014 nebyl jejich zaměstnancem.
Může požádat o provedení ročního zúčtování u posledního zaměstnavatele a to nejpozději do 15.2.2015.
Nebo si do konce března podá daňové přiznání na FÚ.
Holky, jak to mám udělat já, když jsem v práci skončila 30.11. a v prosinci jsem byla na pracáku?
Já myslím, že možné jsou všechny tři varianty, jde jen o to, kdo bude ochotný to udělat🙂 to potvrzení je přehled příjmů za rok 2014.