Ahoj holky, mam dotaz a hledam nekoho kdo by mi mohl poradit.. pet let jsem delala na dohodu, v dubnu jsme se s pritelem rozhodli ze vysadim antikoncepci a budem s snazit o mimi.. mezitim se muj zamestnavatel rozhodl skoncit takze jsem se 1.12. prihlasila na UP. Samo sebou jsem zjistila ze jsem otehotnela. Nemam narok na podporu protoze jsem pracovala na dohodu a pani na UP mi rekla ze jako tehotnou me nikdo nezamestna. A ma otazka je. Mam narok na nejaky prispevek? Zijeme s pritelem v jedme domacnosti, on ma vydelek prumerem 21tis. Napadlo me zivotni minimum. Procetla jsem ruzne clanky ale jsem z toho cela vedle a vubec tomi nerozumim..
Asi by v tomto případě bylo nejvhodnější se opět zeptat na úřadě práce,odbor státní sociální podpory- který přímo ,příspěvky,přídavky...apod. řeší. Ale samozřejmě se zde třeba ještě ozve mamča,která je na tom podobně nebo má vlastní zkušenosti. 😉
POKUD ZIJETE V JEDNE DOMACNOSTI S PARTNEREM A ON MA DVACET JEDNA TICIS TAK ASI NA ZADNE PRISPEVKY NEDOSAHNETE ALE NA UP VAM TO SPOCITAJI KOLIK TO VYCHACI
doporučila bych se obrátit na úřad práce, určitě budou vědět, zda na něco máte právo.
ahoj holky chtela jsem se zeptat 30.6. skrachoval fabrika kde jsem pracovala 9let. mam neschopemku od 30.5. jelikoz jsem byla na ivf na na oplodneni ale nezadarilo se! ted jsem byla na hystereskopii odstraneni polypu kdyz mi ho ted odtranili je vetsi uspech na 2pokus vlozeni embria. jelikoz ten polyp muze znemoznit usazeni embria . ale neschopemku me chce lekar ukoncit jelikoz az v zari jde az znovu 2 pokus o vlozeni ebria takze me nema narok drzet ted 26.7 v patek mam jit na ukonceni nechopenky ale ve ctvrtek 25.6. jdu na pohovor do nove prace a kdyby me vzali tak se ptam zda musim jit na urad prace a dodava se tam nejakej papir ze jsem marodila nez fabrika skrachovala? a a si neni moc dobry napad jit na ivf na ebrio transfer ET kdyz budu na pracaku ze? a nebo kdyz budu ve zkusebce ze? jenze se bojim ze kdyz me odstranily polyp ktery muze znemoznit usazeni emria ze se me tam udela znovu no je asi lepsi jit ted na to ivf..jenze kdyz budu na rade tak asi nemam narok na nic ze odstupne mam 3mesice ale po tech me vyplati podporu?a nevite na jak dlouho? jsem zoufala nevim co delat...dekuju za odpoved...🙂
Pokud na to máš žaludek, tak nemusíš nikomu vykládat, že jsi těhotná- chápu to tak, že čerstvě, takže předpokládám není nic vidět. To je první možnost. Druhá možnost je zase nějaká dohoda-brigáda, v tom ti nic nebrání, tam to nikoho vůbec zajímat nebude.. charakter práce, aby nebyl vysloveně nevhodný, si posoudíš sama. Jinak si nemyslím že máš na něco nárok.