Lze podat insolvenci při mateřské nebo rodičovské?

22. únor 2022

Dobrý den,
Bohužel se objevily dluhy, do kterých jsem se dostala už kdysi.
Stěhovala jsem se 2x, měnila adresu, takze poté vše chodilo do práce, kdy mi nikdo ani nic neřekl. Pracovala jsem na částečný úvazek se dvěma dětmi.
Bohužel je jich více a ráda bych to řešila. Lze podat insolvenci při mateřské nebo rodičovské?
Termín mám v létě. Mám přítele, který by mi pomohl abych na to dosáhla.
Nechci se už točit v kolečku splátek. Jsem domluvená i na schůzce v dluhové poradně, kde mi poradí a snad i pomůžou.

Má někdo prosím zkušenosti s podáním insolvence při md nebo rd?
D

eressiel1020
22. únor 2022

Ano, lze mít insolvenci při mateřské. Také mám teď insolvenci přes dluhovou poradnu

autor
22. únor 2022

@eressiel1020 mohu napsat zprávu?

adel_si
22. únor 2022

Ano,také jsem žádala v době,kdy jsem přecházela z MD na RD a v pohodě.

autor
22. únor 2022

@adel_si mohu poprosit bližší info do zprávy? Jak to probíhalo? Co jsi musela doložit? Výše dluhů, délka infolvence? Děkuji

adel_si
22. únor 2022

Jestli tě zajímá něco konkrétního,tak napiš zprávu. Všechny otázky,co jsi napsala,vychází přesně ze zákona 🙂 dokládala jsem potvrzení o příjmu,potvrzení o minimálně dvou závazcích, pak plné moci atd. Vše jsem posílala online,nikam jsem nemusela (bankrot online.cz). Insolvence je standardně na 5 let, případně méně,když splatis 100 % dluhu za kratší dobu. Ještě je možnost mít insolvenci i 3 roky, ale tam musí být v tu dobu splacena nějaká procenta - nechci kecat a z hlavy to nevim.

autor
22. únor 2022

@adel_si psala jsem zprávu 🙂