Letenky a storno. Řešil někdo přes pojišttovnu?

fifinka2020
12. led 2024

Holky, řešila jste prosím některá letenky a pojištění případného storna? Řešíme, jak to udělat nejvýhodněji- přímo u letecké společnosti je to cca 1 500 na osobu, ale pochopila jsem, že to lze i přes pojišťovnu. Nemáte nějaký tip, co vyjde nejlíp? Jde o cestu s dítětem, takže 50:50, že neonemocni...🙈

fyii
12. led 2024

@fifinka2020 zalezi kam chces letet a pres koho jsi koupila letenky.. nebo se ptas jen obecne??
Pokud litame evropsky destinace, tak to neresim, to vzdycky nekdo odleti i kdyby se to melo prepsat ne a nekoho jinyho, nebo to jde resit, ale kdyz litame daleko a je v tom hodne penez, tak to pojistuju. Ja vsechno pojistuju u Axa pac maji nejvyssi kryti co snad trh nabizi, je to drazsi, ale vzhledem k tomu, ze mam dceru se specifickou vadou, tak proste za ten klid, kdyby neco mi to stoji.

martinka_33
12. led 2024

Já mám třeba v rámci rodinného cestovního pojištění, že pokud onemocní jeden z cestujících, proplatí pojišťovna letenky celé rodině. Ale jak na tom jsou s plněnim nevim, nastestí jsem jeste nevyuzila.

fifinka2020
autor
12. led 2024

@fyii zatím letenky koupené nejsou, chceme se synem na jeden den na výlet do Londýna, spíš kvůli zazitku z letani, ale právě syn ve školce, čili nemocný co druhý týden... tak se nám nechce dát cca 10 000 za letenky (pojede víc lidi) a pak kvůli něčemu to nechat propadnout. Na nikoho bychom to asi neprepsali (specifický výlet🙂. Tak právě zjistuju možnosti, jestli to prostě risknout, nebo se vyplatí to připojištění... (což je x 1500 na osobu přímo u British Airways a to už je vcelku dost no). Mrknu na tu Axu...

exbordelar
12. led 2024

Co jsem kupovala naposledy letenky, tak k tomu byla vzdycky moznost pojistit se primo s tou letenkou.
Na druhou stranu, do Londyna se leta z CR urcite nekolikrat denne a koupila bych listek treba az tri dny predem, kdy bude temer jistota, ze nikdo onemocnet uz nestihne 😀
Jinak dneska uz je tolik letu, ze skoro pokazde kupuji jen par dni predem, a i tak je vyber sedadel ze skoro celeho letadla a vzdycky je pak v den odletu plne obsazene.
Kazdopadne bych si priplatila par stovek za pojisteni storna (tj. koupila si tu drazsi verzi letenky).

exbordelar
12. led 2024

A do Londyna bych zvolila nakou nizkonakladovku, British Airways budou asi o hodne drazsi…

fifinka2020
autor
12. led 2024

@exbordelar no ono to tak právě není (nebo prostě ne tak v ten let, který potřebujeme my 🙂 - letenky jsou poměrně příznivé, zkusím mrknout na aktuální termíny, zda se to třeba nezdrazuje nebo nevyprodava. A pojištění storna je v podstatě skoro cena letenky (čili ne několik stovek, ale tuším 1 500 za letenku). No a co jsme hledali nizkonakladovky, tak tam ty ceny jsou paradoxně i vyšší...

fyii
12. led 2024

@exbordelar tak jasne British Airways jsou daleko drazsi, ale zase leti na Heatrow.. kdezto Standstad je od Londyna jeste kus cesty a kvalita cestovani nesrovnatelna.. ale cena letenky treba za 700 zpatecni je taky jinde🙂 vsechno ma svoje.. ja bych proste dalsich 1500 za letenku nedala.. ale kazdyho vec

exbordelar
12. led 2024

Taky jsem ted pro zajimavost koukala na letenky do Londyna a mate pravdu ☝🏼
No tak v tom pripade bych to koupila tak dva tri dny predem a verila, ze nikdo v ten den neonemocni strevni chripkou 😀
A kdy chcete jet? Psala jsi na jeden den - jako ze se jeste ten den budete vracet nebo na jednu noc?

micha2105
12. led 2024

Letenky se dají pojistit v rámci cestovního pojištění u GEnerali České pojišťovny a mají 100 % krytí jako jediní na trhu (ostatní pojišťovny mají většinou 80 %). Pojištění jsme už několikrát využili a bez problémů, zachránilo nám to spoustu peněz, když jsme nemohli odletět. Jen je potřeba pojištění sjednat do 3 dnů od zaplacení letenek/ ubytování

fifinka2020
autor
13. led 2024

@exbordelar Budem se vracet ten den, dá se to tak nakombinovat - odlet v 6 ráno a návrat buď ve 4 nebo v 8 večer.

fifinka2020
autor
13. led 2024

@micha2105 moc děkuji, to by bylo super!

fifinka2020
autor
14. led 2024

@micha2105 můžu ještě dotaz? Zkoumali jsme teď ty podmínky a píšou tam, že pokud člověk onemocní před cestou, pojištění se na zrušení z tohoto důvodu nevztahuje (tedy to, co mi přesně potřebujeme). Můžu se zeptat, jak jste to uplatňování? Dekuji

micha2105
14. led 2024

@fifinka2020 to je ale myšleno tak, že člověk už má nějakou chronickou nemoc, která je delší dobu- na tu se to nevztahuje. Jedná se o akutní onemocnění a pro plnění je potřeba doložit papír od Dr, kde bude uvedeno o jakou nemoc se jedná a že daný člověk nemůže cestovat. Jedná se většinou o infekční nemoci, případně úraz, úmrtí v rodině atd.- prostě opravdu vážné důvody, kdy člověk nemůže odletět.

fifinka2020
autor
15. led 2024

@micha2105 moc díky, volali jsme tam a tam nám to i vysvětlili.... tak to zkusíme!