Maminky potřebuji radu. Máme kontokorent u České spořitelny. Z papírů jsem vyčetla, že výši kontokorentu + úroky atd. musíme splatit nejpozději do 1roku od prvního čerpání, jinak podle svého uvážení i dříve.poté můžeme opětovně čerpat s tím, že úvěr musí být splacen zase nejpozději do 1roku od každého prvního čerpání následujícího po splacení úvěru v plné výši 🙂 Mám tomu tedy rozumět tak, že pokud jsem během toho prvního roku tam ty peníze měla už dvakrát- převyšovaly výši kontokorentu, tak se ten 1rok počítá vždy od té poslední částky, tudíž že se to prostě posouvá ten termín a nemusí to tam být vždy jednou za rok k datu kdy se ten kontokorent vyřizoval? Snad jsem to napsala aspon trochu srozumitelně 🙂) děkuji za odpovědi.
Mifinka to napsala naprosto přesně.
stačí když jednou za rok budeš prostě v plusu ( bez kontokorentu) ... já sem na to zapomněla tak sem pak jednorázově částku vložila, nechala 24 hodin a pak zase vybrala ... ale ten rok se určitě počítá od posledního plusového čísla
Ahoj te.. kde to mam asi najit na tom servis24? vubec to nikde nevydim.. dekujiii 🙂
hlavne se ho co nejdriv zbav, je to pekne draha legrace, drazsi nez uver, zvlast u sporky, kdyz sem si spocitala, co do toho slo penez, tak me pak braly mory
Nám to fungovalo tak, že bylo potřeba, aby účet byl cca 3 dny "v plusu", a pak to bylo ok. Když ale během 11m od posledního "plusu" se další nepovedl, volali a posílali dopis. Nakonec byl kontokorent jen z těch úroků. Hrůza. Už nikdy více. 🤐
Podívej se na servis 24, pokud konto korent máš, ukazuje ti to tam přímo do kdy má být zaplacen. A ano, stačí kdykoliv během roku aby zůstatek převyšoval konto korent a je považován za splacený. Vždy se to počítá rok od data, kdy se peníze dorovnaly.