Kolik Vám dává partner měsíčně?

misule55
13. lis 2019

Maminky jsem už zoufalá, kolik vám dává partner na měsíc, mi cca 10000, jakou má výplatu netuším, je OSVČ a má spoustu dluhu, co se týče financí je velice nezodpovědné, já mám výplatu kolem 25000, z toho 12000 nájem. Když všechno poplatim zůstává mi prd, nejsme schopni na nic nasetrit, více méně všechno musím pořídit já a on se jen veze, to nemluvím o tom, že péče o domácnost je výhradně na mě... Už jsem z toho unavená, jakakiliv diskuze nikam nevede, rozchod pro mě není řešení, máme spolu syna a je pro mě moc důležité, aby měl tátu, spíš bych potřebovala radu, jak jste to řešily?

gamboland
13. lis 2019

25.000kc mas prijem, 10.000kc dostanes = 35.000kc. Zaplatis najem 12.000kc a zustane ti 23.000kc. To ti 23.000kc nestaci na mesicni provoz dvou dospelych a jednoho ditete?

Se zenou zatim potomka nemame. Ja mam cca 26.000kc, zena 46.000kc, hypo se vsim platime 15.000kc. Mesicne zustane 55.000kc. Az bude rodina a zena na rodicaku, tak se mesicni prijem smrskne na 34.000kc a kdybych s tim mel mit problem vyjit, tak by bylo neco spatne. PS: lokalita Brno, takze zadna levnota.

Za mne: tvuj prijem je bohate dostatecny a co tak ctu a slysim, tak drtiva vetsina lidi musi vyzit s mensim prijmem.

aneta15
13. lis 2019

@misule55 mě manžel nedává žádné peníze. Máme jeden společný účet kam chodí všechny peníze. Každý máme svou kartu. Neumím si představit, že by mi měl něco dávat a já s tím měla vyžít. Máme vyšší příjmy ale vyšší výdaje na bydlení a ušetříme docela dost.

leilinka1234
13. lis 2019

Blbě položená otázka. Třeba mně nedává partner nic. Jsem na rodičovské a pobírám 7100 Kč. Max mi dá na konci měsíce pár stovek....ale platí bydlení, auto, telefony, dovolené.... Já platím děti a povětšinou jídlo. Prostě někdy zaplatím nákup já, někdy manžel. Když jedeme společně na nějaký velký nákup, obvykle platí manžel. Pokud bydlíte v podnájmu nebo ve tvém bytě, měl by ti dávat půlku. Co znamená "mi cca 10000"? Jakože ti dává 10k? To je asi dost, ne? Já dostat od manžela každý měsíc 10 litrů tak mlčím :D

nina004
13. lis 2019

Ja mam plat cca 25000, manzel cca 25000. Platime hypo, stravu, poplatky, psa, 2 auta.... Atd... A este si vieme pekne nasetrit. Podla mna pokial mas plat 25 000 a manzel ti dava 10 000,tak sa z toho da slusne vyzit. Ale zas kazdy ma ine naroky.

misule55
autor
13. lis 2019

@nina004 No mě jde spíš o to, že dá těch 10000, z toho využijeme normálně, ale cokoliv potřebujeme do bytu, dovolenou platím já, netvrdím, že mám málo, spíš si stezuju, že rodině na všech frontách dávám neúměrně víc než partner, jestli mi rozumite

areh
13. lis 2019

Jako že nev, jdeš s 35 tisíci? Pokud žiješ s partnerem a nechcete mít všechny peníze dohromady, tak to lze udělat tak, že si založíte třetí účet, společný a na něj budete posílat každý měsíc oba stejnou částku. Z té částky pak platit společné náklady. Bydlení, jidlo a pod.

llluckaaa
13. lis 2019

Manžel mi nedává nic. Já platím hypo, většinu jídla, družinu, školku, obědy, kroužky, věci do školy, oblečení a boty pro 3 děti. On zas platí věci kolem auta, domu, energie, vodu ap. Máme každý jeden samostatný účet, kam mu chodí výplata, ale beru to tak, že máme peníze společné, takže ani nemám potřebu, aby mi něco přeposílal. Vyjdu s tím, co chodí na můj účet 🙂

lenka_tom
13. lis 2019

@misule55 já se obávám, že to tady za tebe nikdo nevyřeší. Můj manžel je třeba obchodní manažer a jede na provize, takže jeden měsíc ušetříme 10.000, druhý měsíc 50.000 a žijeme si celkem na vysoké noze. Ani nemáme společný účet, jenom na to spoření. Prostě si s ním promluv.

shaun40
13. lis 2019

Dávala bych taky jenom 10 000kč a zbytek bych si uložila.A kdyby nebyly peníze na provoz tak bych řekla že zbytek výdajů si rozdelime na pul.Třeba nákup za 1000kč tak bych požadovala 500kč .Není to normální aby jeden dával 25000kč a druhý o 15000 méně. To by se mi nelíbilo.

lalen1
13. lis 2019

@misule55 ja chápu co tim myslíš a je u vás za mě něco hodně špatně... Jestli ušetřís nebo ne je vedlejší věc, každý ma jiny standart.. Ale spis zen nepoměr, že je vše na Tobě... Ja tohle neznám a neumim si predstavit, ze bychom takhle žily.. My máme účet dohromady ještě před dcerkou.. Jednou máme společnou domácnost, tak i peníze. A klape to.. A neumim si predstavit, ze nevím kolik bere, protože jsem klidnější, kdyz vim kolik jako rodina máme právě na dovolenou, spotřebiče,....kdyz se něco pokakne....

klea81
13. lis 2019

Vše 😁

krtcice
13. lis 2019

Nemusí mi dávat nic, máme společný účet a z něj se taky společně vše platí. A teda rozhodně nemáme tolik co vy, ale vyžijem, nestěžuju si.

teruteru
13. lis 2019

@misule55 pokud ti nerika, kolik vydelava, to je za me spatne. Jen postreh pro zamysleni. Pokud muz vydelava vice a vse tahne, tak je to ok, ale pokud je to obracene, tak je to spatne? Ja vydelavam nasobne vice nez manzel, takze je samozrejme, ze vetsina nakladu jde za mnou. Kazdy ma svuj ucet, ke kteremu ma ten druhy kartu a prehled o financich a usporach mame oba. Vyhovuje nam to tak.

nolies
13. lis 2019

Nadává mi nic. Máme společnou domácnost, děti a tím pádem společný účet. U nás se na moje-tvoje nehraje. Nedokážu si představit, pořád počítat kolik jsem dala já, kolik on atd.

nolies
13. lis 2019

@teruteru naprosto souhlasim, práve jsem to taky chtěla napsat. Taky vydelavám víc a neresime, účet teda máme společný.

nika_nadherna
13. lis 2019

Podle mě jsou peníze hodně citlivé ale hlavně důležité téma ve vztahu. Měli ste si to vyříkat už na začátku před založením rodiny a považuju za normální, aby partneři věděli jeden o druhém, jaký mají příjem. Nevím, jestli jste manželé, ale pokud ano, jeho dluhy jsou i tvoje dluhy a proto bys měla vědět o jak velké dluhy jde. Pokud nejste manželé, tak se třeba on snaží vypořádat svoje dluhy a dává ti jen to, co si může dovolit postrádat.
Pokud si ve financích jedete každý na svém písečku, tak se nediv, že všechno navíc platíš sama. Já bych ale rozhodně chlapa živit nechtěla

irena1111
13. lis 2019

Špatně je už to, že ti neříká kolik vydělá. Žijete spolu a tyto informace byste o sobě měli vzájemně vědět a na chodu domácnosti se podílet rovnoměrně. Měli byste si o tom promluvit, protože toto je problém.

drep
13. lis 2019

Muž mi nedává nic, nevím, proč by měl. Od počátku vydělávám víc než on, takže jsme si platby rozdělili tak, aby jsme každý měl dost peněz pro své radosti. Já platím bydlení, dovolené a jakékoliv dražší položky, nákupy platí ten, kdo na ně jede. Moje-tvoje jsme neřešili nikdy. Já vím, kolik muž vydělá, on ví kolik vydělám já. Naprosto souhlasím s názorem holek výš, že když chlap vydělává víc a táhne finance sám, je to cajk, když vydělává žena víc, tak by se měli dělit fifty-fifty. Naopak, máme sice každý svůj účet, ale kdybychom měli mít jeden společný, byla bych za to, že pokud potřebujeme cca 50000 na provoz domácnosti, tak muž pošle třeba 15000, já trojnásobek a oběma mám zbyde prakticky stejně na “vlastní” útraty. Proč by měl můj muž dát poměrově mnohem větší procento ze své výplaty, když oba pracujeme, jen moje hodinová sazba je zhruba dvojnásobná?
Co by vadilo mně by bylo to neůčastnění se na provozu domácnosti, stejně, jako máme společné příjmy a výdaje, máme společné dítě a společnou domácnost, tak moc nevím, proč by se na ní neměli podílet oba.

te_reza
13. lis 2019

Já mám čistého nějakých 16,chlap pres 30.on platí hypo a vše kolem bytu. Ja nákupy, školku, domácnost atd. Když ze sve výplaty poplatim co musím, zbyde mi zhruba polovina. Chlap dá na měsíc 10-15,dávám i něco stranou. Když se něco "po" a není to položka za 10 tisíc, nezrusi nás to. Souhlasím s tím, že kdybych brala víc, role budou otočené. Každý má svůj účet, ale tvoje moje nedelime, koupíme si co chceme/potřebujeme

misule55
autor
13. lis 2019

@areh já nic o tom, že ne vyjdu nepsala, jde mi úplně o něco jineho

misule55
autor
13. lis 2019

@nika_nadherna nejsme manželé, dluhy jsem se snažila s ním opakovaně řešit, bez odezvy, neřeší to, splácí co má a víc neřeší.... Hodně se za to stydí a říká, že mě tím nechce zatěžovat. Ale dobrý nápad, který mě nikdy nenapadl, že budu taky dávat jen 10000 😁Zkusím to

nina004
13. lis 2019

@misule55 Tak to by sa mi nepacilo. My sme to mali istu dobu tak, ze mal kazdy svoj ucet a raz platil jeden a raz druhy. A nebolo to tiez moc ferove a nepacilo sa mi to. Odkedy mame spolocne financie, tak koli financiam nemame ziadne problemy. Skus sa s manzelom porozpravat. Nemusite mat trebars spolocny ucet. Ale napr.kasicku, do ktorej date kazdy rovnaku sumu a z toho sa bude zit. A ked nevyjdete opat doplnite obaja. Aby to bolo ferove.

zak1991
Autor odpověď smazal
Zobraz
mariegroth
13. lis 2019

Jsem v USA, kde placena materska jako takova neexistuje, takze muj prijem je 0. Mame spolecny ucet, ze ktereho vsechno odchazi. Pak mam kreditku, s kterou nakupuju. Je fakt, ze dluhy nemame, takze nasetrime dost. Vim kolik vydelava, vim kolik muzu utratit.
Problem ale u vas vidim jinde. A to u obou. Vidite penize jako “moje” a “jeho”. Pokud jste jedna rodina, tak to co vydela on je vase a to co vydelas ty je taky vase. Pokud ma financni problemy, tak bych chtela o nich vedet vsechno.

eithelwing
13. lis 2019

Máme dva účty, ale já vedu jakési účetnictví. Máme přehled, za co utracime. Manžel ucitel, já RD. Poplatky rozděleně. Např. ja se staram o nakupy, on o benzin v autech. Mně samozřejmě peníze nestaci. Řeknu, kolik potřebuji, muž mi dá. Pokud bych měla neobvyklý výdaj, probereme to spolu. Každý měsíc nám zbyde něco, co dáváme stranou. A to nemám dojem, že si trhame od úst.

Podle mě je důležitá důvěra a otevřenost. Muž měl někdy dojem, že za potraviny utratim příliš. Poslala jsem ho na nákup a divil se, jak je vše drahé. Takže mi v tomto důvěřuje. A ja mu nekecám do oprav domu apod.

shaun40
13. lis 2019

@mariegroth ano ale paní není na mateřské vyděláva ona i partner tak by jse meli podílet stejnými dílem .Kde se poděla chlapská hrdost a snaha uživit rodinu.😕Já ji chápu o co ji jde ona se cítí špatne ve vztahu že se na ni přiživuje. Žel v dnešní době to má hodně chlapů že se nechají vyživovat.

mariegroth
13. lis 2019

@shaun40 Jasne, mas pravdu, ze oba by se meli podilet. Pokud si muz uleva penize, tak to je samozrejme spatne. Ja spis chtela upozornit na to, ze spousta paru porad premysli o penezich jako moje a tvoje. Oba musi pochopit, ze penize jsou “jejich”.

lolam10
13. lis 2019

@misule55 napsala jste:Když všechno poplatim zůstává mi prd, nejsme schopni na nic nasetrit",proto lide reaguji na to ze se divi ze nevystacite s penezi...jinak mohlo by pomoct psat si detailne prijmy a vydaje a i kdo co teda ma platit nebo platil..ale priznam se ze mi to prijde ujety vsechno delit dvema,napriklad koupite rohliky a budete po nem chtit za ne pulku?co kdyz snite vsechny vy?asi takovy smysl mi dava moje/tvoje penize.za me je to manzelstvi-dite-spolecny zivot i ucet...

teruteru
13. lis 2019

@shaun40 musim nesouhlasit. To, ze jsem mela stesti na lepsi praci, karierni postup a plat nema nic spolecneho s hrdosti meho muze. Jsme spolu od dob, kdy jsme meli oba hole zadky, takze rozhodne nevnimam, ze by se na me prizivoval nebo nechtel zivit rodinu. Podle me i my zeny mame pravo na uspech, vysoke a dobre placene pozice, bez ohledu na zamestnani manzela. Muj muz proste padesat na padesat se mnou do domacnosti prispivat nemuze, protoze to ze sveho platu nema jak udelat. Nemiluji ho pro to ale o nic mene. Vzath neni jen o tom kdo kolik vydelava...

biedronka10
13. lis 2019

Tak to jste tezce za vodou se stavem OSVC jestli mate k dispozici 35 tisic. Muj muz je taky OSVC remeslnik. Lita od nevidim do nevidim po zakaznicich i 14 hodin denne a penize mame tretinovy oproti vam. Nevime co je zahranicni dovolena. A mit k dispozici 10 tisic mesicne, tak si vyskam... Ale vsechno je relevantni to je pravda, my zase jsme spis skromni a dokazeme elaborovat s minimem. Jinak k tvemu dotazu.....u nas treba neni zadne moje tvoje, ja si ani jako nedovedu predstavit, ze by mi muz daval nejakou vyhranenou castku. Nedava mi nic, s tim ze ja si muzu bez reci kdykoliv co potrebuju nutne zaplatim sama. Ucty (bez poplatku) mame tri, jeden hypotecni tak ho berem jako spolecny na nej krmime hypoteku a odchazi z nej pravidelne splatky hypo a elektriny, a pak kazdy svuj s tim, ze stejne mame hesla a ruzne platime bud ja z jeho nebo on z meho. Neurcujeme si, kdo co bude stabilne platit, proste si jen dame informaci, ze hele, tohleto je potreba zaplatit, tak to zaplatim, nebo on. Proste nemame nejaky striktni system a funguje nam to, ale asi to bude tim, ze proste mame absolutni duveru a na vsem se spolecne domlouvame. Tohle by me spis urazelo. Ale zase, kazda rodina ma nastaveny jiny system, zase to nemuzes takhle pausalizovat. Ja treba vim, ze vas system by nam vadil a vam treba zas obracene nas. Tady jde o to, ze jestli ti to nevyhovuje, steine to musis resit s muzem a komunikovat a na necem se dohodnout, jina moznost fakt neni.