Ahoj mohl by mi prosím někdo poradit? Mám povinné ručení u Kooperativa cca 3roky. Platím půl ročně 3660kc. Pro mě je to dost, jelikož teď nastupují na mateřskou. Auto Peugeot 206.r.2005, prosím poraďte jestli máte třeba taky tohle auto, kde platíte povinné ručení. Mě to prostě přijde dost na takovouhle halušku ještě 1.1 😁😁 Děkuju
Zadej si parametry auta do srovnávače povinného ručení, vyjede ti, jestli platíš moc. Těch parametrů je spousty, moc ti neřekne, kolik platí jiný, když může mít jinou pojišťovací historii.
My platíme asi 6 tisíc ročně za dvoulitr diesel kombík, velký auto a máme v tom kus havarijního. Ale máme maximální uplatněný bonus (50 procent) a je to pojišťovna direct. Takže na takový malý auto bych řekla, že platíš sakra dost, ale nevím, jaké máš bonusy. Dej si to do toho srovnávače.
@monikagrol97 Ted jsem vypověděla u AXA 1.800,- a měla bych mít u ČSOB povinné 1.500,-. též na 206 55kw
@lenoulinkaa to je sakra rozdíl
@monikagrol97 jenže já mám plné bonusy a kdysi dávno měl na mě rodinný příslušník nehodu.. Nevím jak dlouho jezdíš, ale jestli začínáš na sebe vyjíždět měsíce, tak to je palba. Jedině si nechat porovnat, jestli se dostaneš jinde lépe. Ale kooperativa bych řekla, že je zrovna drahá. Taky jsem ji jeden čas měla než jsem zjistila, že to jde jinde levnějc.
Bonus za bezeškodní průběh je max 50 %, takže by zakladatelka u ČSOB měla platit max 3000 podle příspěvku výše. Cena za POV se počítá podle výkonu auta, nikoliv podle stáří, takže i na starou plechovku může člověk platit raketu, ale určitě ne na 206. Kooperativa je hodně drahá, doporučuji podívat se na tu ČSOB, případně Českou, limit doporučuju vyšší než zákonných 35mil, viděla jsem případy, kdy to nestačilo. Zároveň nedoporučuji malé pojišťovny, případné neplnění či krácení plnění lze žalovat u majitele auta 😉
Ono asi nezáleží jen na autě, ale také na tom, jak dlouho platis, jestli jsi už někdy bourala, v jakém městě bydlíš, jak dlouho máš řidičák...