Muzete me priblizne napsat kolik jsou asi pravidelne vydaje za skoku a skolku at si muzeme. Malinko udelat predstavu.
U nás školka při plné docházce cca 1000,- za měsíc (školkovné,stravné,kulturní akce)
Necelých 900 Kč za školkovné a stravné + jednou za čas vybírají 200 Kč na kulturní akce.
1200 (školné+stravné), tak 2-3x měsíčně nějaká akce po asi 20-40kč a SRPŠ půlročně 400kč.
Most 1400,- školkovné a stravné, pokud nechodí, tak se stravné vrací jednou za 3 měs. Jesle byly dražší...1800,-
u nás taky školka (státní) kolem 1100 Kč měsíčně (600stravné + 500 školkovné za 4 letou, předškolák nemusí platit školkovné), na začátku roku Srpš 750Kč/dítě plus 250Kč/dítě keramika. Sem tam nějaká aktivita jako divadlo, výstava, karneval apod. (30-60 Kč). Zvlášť platíme sportovní aktivity - bruslení, plavání (50-90Kč za lekci 1-3x týdně) a na ně musí mít samozřejmě odpovídající vybavení, to jsou další extra peníze... no, není to levná sranda dát děti do školky 😀
Školka 1000+30,45kč za akce, škola-400obědy+200kč za kroužek na půl roku+20-30kč nepravidelně-teď jsem kupovala papírové hodiny.
@krmv každá školka to má na svých stránkách.
Praha 8 státní 808.- školkovné (předškoláci zadarmo) 700.- stratvné (760 od 6 let) a 1200,- ročně SRPŠ (z toho je spoustu divadel, výlety, zahradní slavnost, dárečky.....už nic víc na nic neplatíme)...kroužky se platí zvlášť většinou 1000-1400,- za pololetí.
Oproti soukromé, kde školkové bylo 12.000,- (za měsíc při plné docházce....mají to hodně rozdělené podle toho jak děti chodí...dcera od 2,5 do 3 let chodila jen od 8-do 13hod a to bylo 8.000.-) jídlo 85,-/den paráda.
My na Praze 2 platime za skolku 1.500 (skolne + stravne) a 1x za rok 1.500 kc na skolkove aktivity (divadla a ostatni aktivity) a ohledne skoly,tak syn chodi do 7.tridy a za obedy mesicne cca 450 - 500 kc + chodi na 3 krouzky do DDM (fotbal, florbal a kytara) a to stoji 1.500 za kazdy krouzek zvlast na rok. Jinak samozrejme platime navic vylety, vystavy, divadla atd.. Odhadem tak 3-4 tis rocne, loni mel lyzak a cca 5-6 tis, ale ten neni povinnej.
Tak u nas 1100,- strava a skolne /mesic 300,- srpš-na vytvarne potreby apod./pulrok a za divadelka apod. U nas davame takovy fond tam jsem na zacatku roku dala 200,- a ted uz nemame tak pocitam350,- /rok... ... jak to bude ve skole to nevim..🙂
660 školné a stravné při celém měsíci 700-760 podle počtu dní. Na počátku roku jsme navíc platili asi 500.
Za školku jsme platily cca 1200Kč, bylo to za školkovné a stravné na měsíc. Předškolák platí jen stravné. Ročně se dávalo 1000Kč na aktivity, tak dvě stovky pak vraceli zpátky.
Za školu se platilo v 1.třídě 500Kč za pomůcky, 300Kč pomoc škole, teď 200Kč za divadlo. Věci na TV a výtvarnou výchovu vyšly začátkem roku tak na 700Kč, ale něco už jsme měli, tak se nemuselo kupovat úplně všechno.
Platíme odpolední družinu, teď to na 2. pololetí bylo 900Kč a každou chvilku dáváme na divadlo, kino ap.
Plus dva levnější kroužky na rok jsou za 3000Kč 😉.
zapoměla jsem na družinu, nějaký ty lístky na trolej, zoo, výlety, ale nejsou to velké částky...ono se to pak nasčíta, 200kč na začátku roku, ale neni to tak hrozný, u nás skoro vše dostali, ve 2 třídě to bude horší.
Ahoj maminky, prosím máte některá zkušenost i s miniškolkou? Okolí Liberce/ či jinde nevadí... Našla jsem školky kde chtějí minimálně za 2 - 3 dny v týdnu/ 8 hodin od 4 tis. /měs. nahoru... Tak mě zajímá jestli je to normální 😀
My platili za školku cca 1000Kč za jedno dítě. Škola jsou měsíčně obědy kolem 500,-, zhruba 1500,- jsou roční příspěvky na učebnice a pomůcky, plus sem tam nějaké divadlo či plavání - tak 300-400 za pololetí.
Za školku platíme cca 1000,-měsíčně (školkovné, jídlo, akce) + 150,- kč na půl roku do školkového fondu (na odměny při soutěžích, karnevalu a pod.) + 200,- Kč na půl roku za kroužek.
Za školu pravidelně cca 600,- za jídlo, 100,- měsíčně za družinu (v ceně je možnost účasti na všech kroužcích - mají každý den v týdnu nějaký a děti si můžou vybrat jestli tam chtějí chodit). 500,- na rok za SRPŠ, a cca jednou do měsíce nějaká akce v ceně do 50,- Kč. Kromě běžných pomůcek, které jsme kupovali my, se na začátku roku platila učebnice angličtiny za 200,- Kč.
u nás se za školku platí 1300Kč a za školu neplatím měsíčně nic protože holka nechodí na obědy. Horší jsou výdaje mimo jako pomůcky, výlety, kroužky. Tyto výdaje činí od září doposud jen za dceru cca 10000Kč. Krasobruslí a to je dosti finančně náročné.
U nás za školku 1050kč/měsíc,u odkladových dětí 1070kč/měsíc a u předškoláků 600kč/měsíc,dále 2krát 500kč na Kulturní fond a WC papír+kapesníčky dle potřeby.Co se týče ZŠ,která nás od září čeká,tak tam budeme platit 528,-Kč (cena obědu 24,- Kč)/měsíc a družinu 200kč/měsíc.Když do toho započítám startovací výbavu(aktovka a ostatní pomůcky),tak to ročně vyjde skoro stejně jako za platby v MŠ 😉
Pak se ještě platí různé kroužky.Jsou rodiče,kteří dítěti zajišťují kroužek na každý den,ale já toho nejsem příznivcem.V MŠ jsem zavedla kroužky akorát tomu předškolnímu synkovi-chodí na plavání(6 lekcí 600kč),na fotbalový kroužek(30kč lekce-platí se ten den předem,takže nehrozí,že platba kvůli nemoci nepropadne)a na zpívání-200kč/rok 😉
@krmv za školku cca 1100 Kč měsíčně.