Ahoj maminky, nechala jsem si navýšit rodičovský příspěvek 11 500,- do června 2017 s tím, abych vybrala celou částku. Plánujeme druhé miminko a nechtěla bych o ty penízky přijít. Naší malé bodu 3 roky až 14.12.2017 a do práce bych měla nastoupit 15.12.2017, kdybych neotěhotněla. Jde mi o to, kdo za mě bude pak platit zdravotní a sociální pojištění nebo jak to mám zařídit. Díky moc.
Na rodicaku je do doby než dobere rodicak... mám to čerstvé za sebou koncil mi ve dvou letech, a musela jsem na zdravku...u 4 teho dítěte jsem na to zapomněla a přišlo mi penále...
U třetího
Aha tak to je možný, já se do práce nevracim... díky za upozornění, tam je to možná jiné...ale raději bych si to ověřila na úřadu
Pokud jste u zamestnavatele nahlasila 3 roky cerpani rodicovske dovolene,tak nikam chodit nemusite.Cerpani rodicovskeho prispevku je nezavisle na delce rodic.dovolene.
Děkuji za rady. V tom, aby se blbec vyznal 🙂
Můžete mi prosím někdo poradit. Jsem na RD která mi končí 7/7/2017 .Nějak jsem si špatně částku propočítala a poslední mi bude proplacena za květen a to v červnu.
Čili pak jsem bez financí,ale potřebuji vědět, kdo za mě bude hradit zdravotní a sociální.Tedy respektive na jaký úřad to mám nahlásit? zdravotní pojištovnu? úřad práce? či sociálku?
Do práce mě bohužel zpět nevezmou jen to protahují a řešit se mnou chtějí až koncem června takže ani nevím na čem jsem a to mám smlouvu na dobu neurčitou a pracovala jsem tam 16 let. Starší syn chodí do školky ,ale mladší zatím ne ten by chodit začal až od září. Můžete i někdo poradit jestli víte děkuji .
To já vím, že na tohle mám nárok. Jen se ptám ,abych neplatila penále VZP , že nemám uhrazeno pojištění od června, když mi poslední RD pošlou za květen a pak už nic.
Jo ? nad tím jsem také přemýšlela jestli to tak nebude.Je pravda, že jsem si nahlásila datum narození syna v práci a tak snad i na úřadě práce tenkrát to si už moc nevybavuji.Tak to bych mohla být v klidu.
já jen ,aby to stát nezabalil ,když už mi nemusí nic proplácet tak zkusím najít ty papíry z úřadu práce.
ale tam jsem nahlašovala a předávala podklady ohledně proplácení RD takže asi tak trochu má společného
@vetra ne nema.
@vetra zopakuji to co j.a.n.i ji fakt muzes verit, placení zdravotního v tvém případě souvisí s rodičovskou dovolenou a nikoliv rodičovským příspěvkem.
Zajdete na zdravku a nahlásite se jako osoba pečující o dítě, sociálni neresim, to se započítává od narození do veku 4 let posledního dítěte