Kde poskytnou půjčku ženě na RD?

jitka_eli
7. kvě 2019

Ahoj snad mi někdo poradí. Bohužel jsem se dostala do problému ohledně zaplacení pokuty za zrušení smlouvy na dům. Nechala jsem se loni po porodu zlákat firmou es na stavění domů a bohužel to nedopadlo a teď potřebuji společnosti zaplatit částku 480 000 kč za jejich sluzby a ukončení smlouvy . Jenže jsme na Rd a bankovní společnost mi nepujci a rodina mi pomoci nemůže. Prosím nevíte,kde bych mohla zažádat o půjčku? Abych to s tou společnosti ukončila a mohla být už V klidu. Děkuji za rady



půjčku?

cikitkapb
7. kvě 2019

Asi bych si s nimi dohodla a podepsala regulérní splátkový kalendář. 🤔 Nebankovní společnosti ti s radostí půjčíš, ale na úrocích zaplatíš hrozně moc peněz.

amitrama
7. kvě 2019

Banky a nebankovky ani nezkousej, díky rd ti daji opravdu vysoký úrok. Taky bych to resila přímo s firmou a požadovala splátkový kalendář.

lnk84
7. kvě 2019

@jitka_eli https://www.clovekvtisni.cz/co-delame/socialni-...
Zkuste se nejdřív nekde poradit..nevím jaké služby vam poskytli, ale ta pokuta mi prijde vysoká..když si někde pujcite, zadluzite se a z rodicaku se vam to bude těžko splacet..

ariadna12
7. kvě 2019

Dalsi pujckou se do klidu nedostanes, je to vytloukani klinu klinem, banka ti neda a nebankovka /lichvar te ozebraci (pokud ti da) a pokud nezaplatis vcas, bude vydirat, vyhrozovat, nahanet strach ruznymi metodami vcetne nasili. Taky bych to videla pozadat o splatkovy kalendar. V jake fazi je vymahani dluhu?

sudylichozrout
7. kvě 2019

@jitka_eli hoj, predne se obrat na dobreho pravnika. Takhle jak to popisujes, se mi to zda dost nemravne. Nechej prezkoumat smlouvu a pak se teprve rozhodni, na koho se obratit a jak to vyresit. Ale nebankovni neber, to je cesta do pekel. Skoncis v exekuci a cely zbytek zivota budes splacet.

zuzineckah
7. kvě 2019

ta částka je dost lichvářská... co si s nimi podepsala? Já když jsem kupovala dům, tak jediné, co jsem platila byla záloha (200.000,-, cena domu téměř 4 miliony). ES jsou Ekonomické stavby? Jestli jo a ty si jednala poctivě, nebála bych se to řešit na jejich FB, jestli to jde...

jitka_eli
autor
8. kvě 2019

Na právničku jsme se obrátila a ta mi akorát řekla, že je muže obvinit s porušením dobrých mravů, prý je jinak vše vpořádku bohužel. Jinak by pak záleželo na soudci, zda to uzná nám nebo jim .A kdyby soud nedopadl, tak bych musela platit i jejich výlohy na právníka a soud což nemám .

reinne
11. kvě 2019

480 000 Kč při příjmu 11500 Kč a nižším žádná banka nepůjčí ( ještě s ohledem na vyživovanou osobu). Řešit cokoli jiného než banku e ekonomická sebevražda s přímou cestou k osobnímu bankrotu.
ES jsou docela provaření nemravnými pokutami. Řešilo se to nesčetněkrát všude možně. https://www.penize.cz/nakup-a-prodej-nemovitost...
https://www.facebook.com/groups/1706778992868549/
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-...
Neviděla jsem smlouvu, takže netuším co v ní je, nicméně pojem dobré mravy není až tak neznámý a soudy na ně i docela slyší. Spíš bych řekla poraďte se s kvalitnm advokátem, specialistou na danou problematiku, nikoli obecným advokátem.
Předpokládám, že jste měla hypotéku, tedy bylo třeba dle regulace ČNB mít 20% odhadní ceny nemovitosti cash, jinak by pravděpodobně hypotéka nebyla poskytnuta. To si k té pokutě nechali ještě tu hotovost 20%? To mi tedy hlava nebere.
Rozhodně za kvalitním advokátem, případně se na FB spojde s lidmi s podobným problémem, a že jich je. Nějak nepochopím, jak tato firma může ještě existovat. Katalogy mají krásné, ale to je tak celé. Hodně štěstí.