podělte se, co máte jako rodinné aut 🙂
vybíráme, co nového pořídit, ptž s druhým dítětem nám to naše začne být docela malé a když koukáme, co jde sehnat, tak sme trochu bezradní :(
chceme určitě nové, ne žádnou ojetinu! a ne, vymluvit si to nenecháme :D
nepotřebujeme ani tak velký kufr, jako prostor na zadních sedadlech, ptž máme protisměrné autosedačky a nechci se jich ještě zbavovat, kvůli bezpečnosti, ale jezdit na předních sedadlech s protisměrkou za zády se v našem autě moc nedá :(
díky za typy!
My jsme potrebovali velky kufr a dostatek sedadel, kdyby s nami na vylet jel i nekdo dalsi. Takze mame Ford Gallaxy. Mezi protismerne sedacky se doprostred vejdu ja a to mam velky zadek.
Nové auto je nesmysl. Zaplatíš plnou palbu a než ho dovezeš domů, má hodnotu o xxx % nižší. Budeš celou dobu řešit servis, platit, po xxx letech hledat kupce - ojetin je milion, doporučuji operák - leasing, kdy si vezmeš nové auto, platíš dva , tři roky, vrátíš, a bereš si zase nové. Nemá to konkurenci na trhu. ZA ty dva tři roky nepotřebuješ servis, je to nové, chyby nejsou. Máme tak obě auta . A spokojenost. Jedno Hyundai Santa fe a druhé novou fabii - točíme to už xxx let.
Ahoj. Podľa toho koľko chcete investovať do nového alebo na splátky... Veľký kufor a v zadu veľký priestor aj pre 3 sedačky za mňa no naše auto 🤣 Nissan X Trail
Octavia combi
@berenika39 takže si beres každé tři roky nové auto a pořád jen platíš? Nikdy není tvoje?
My asi pred dvema mesicema koupili VW Sharan. A za nas zatim spokojenost. Prostor vzadu u deti je opravdu komfortni, ocenuji vysouvaci zadni dvere (clovek by nerekl, jak se zvetsi manipulacni prostor), navic to ma 3 regulerni sedacky, ne jako vetsina ostatnichvaut 2,5. Pokud nepotrebujete velky kufr, tak mensi verzi by mel byt VW Touran,ale to nemam vyzkouseno. My nutne potrebovali obri kufr.
@78marcela jojo, nechci, aby bylo moje, protože bych ho musela servisovat a pak prodávat. Škoda bez starostí, či jak se to ted jmenuje, Mám ted na dva roky, pěkně ho umyju, nechám zamaskovat škábanečky, vrátím a beru nové. Platím fakt minimum, nemůže se vyplatit platit rěégulerní leasing.
@berenika39 zaujímavé riesenie
Máme dacia dokker, vzadu spoustu místa. 3 sedačky úplně bez problémů.kufr naprosto bezkonkurencni. A s dětma nejvíc oceňují soupaci dveře vzadu.
Brali jsme nové, krom garanční prohlídky jsme za 2 roky co ji nemá neplatily nic navíc.
Spolehlivé auto, pohodlné, a ani spotřeba není závratná. Máme ji v benzínu, průměr cca 6l/100km
A máme ji na úvěr, po splacení necháme na odprodej v salonu, a bereme nové. Akontaci uvidíme prodejem původního auta.
@bammbino prostě platíš stejně, jako by to auto bylo tvoje - na leasing. a odpadnou starosti se servisem a prodejem. POřád dokola. Cca 5100 s dph, mám firmu - platím dph, takže je to 3,8tis měsíčně a to nepřepereš.
@berenika39 aha..já teď hledám taky auto, kamarád ve Fordu mi říkal, že koukneme, co je tam stažené z operativních leasingu, ale myslela jsem, že to.maji jenom firmy.
Dokážu si představit výhody pro.me.jako pro zákazníka, ale nevím, co z toho pak má ta společnost, když platíš méně než je regulérní leasing.
@78marcela no přece to, že tě má jako zákazníka "chyceného". Jezdíš dva, tři roky a šup - požádáš o nové,. Kolotoč.
@berenika39 vyplati se to i pro.me když nejsem.platce DPH? V DPH se vůbec neorientuju.
Když pak chci skončit, nebo se mi zalíbilo auto u jiné značky, co pak?
https://www.skoda-online.cz/web/guest/model-sel...
Záleží, jaký máš nájezd. Já se vždycky vejdu, jezdím cca 15 tis ročně mě se to vyplatí.
Opel Astra combi, v plné výbavě, předváděcí auto přímo Opel salónu, tedy ne nové ale skoro a za podstatně jinou cenu. Nevymlouvam to,každého věc, ale i kdybychom měli o nulu víc za příjmem rodiny, tak bycho nové nebrala 🙂 no o dvě nuly možná 🙂
@78marcela na tu dobu s nima máš smlouvu. přes to nejede vlak. Pokud nejsi plátcovská firma dph, platíš to prostě celé, mě vrací to dph stát.
@m_tina Renault Espace a miluju ho❤ velké výhody: dělené a posuvné sedačky v kolejnicích,takže jedna je skoro v kufru,prostřední máme vytáhlou a třetí je normálně.Prostě posunu jednoduše kam potřebuju nebo jí uplně vytáhnu z auta ven.Děti do sebe šprtají nebo kopou do řidiče,takže jiné auto bych už nechtěla.
Dále rovná podlaha po celém vozu.Děti pořád drobí,bláto z bot.....a to vše jednoduše zametu.Žádné složité vysávání,prostě smetu smetáčkem a je to.Auto stále čisté at vezu cokoli.
Velký prostor,kočárek ani nemusím skládat,prostě vjedu do kufru😉a stejně tak odvezu kola nebo kočárek i s odrážedly,velké nákupy,to vše najednou bez omezení,přitom se dobře řídí,velký výhled,vysoký posez.hodně pohodlné.Takže i když vezu babičku sebou na výlet s dětma,nemá problém vystoupit.
Ovšem nejnovější verze Espace není podle mě tak super.Já mám rok 2011 a jsou kolikrát považovány za větší držáky než ty nejnovější verze.Zda nové,to bych hodně zvážila.Ty už jsou tak nadupané elektronikou,že to může znamenat více problému než s dobře koupenou ojetinou.
@berenika39 díky za info a rozšíření obzorů. Kouknu na to podrobněji a zkusím to propočítat. Mně se moc líbí Ford C-MAX, B-max a Peugeot 2008. Když hledám na netu, tak třeba u toho Peugeota nebyl rozdíl.mezi.novym a tříletým tak veliky, cca 50tis, takže bych možná radši nové. Tohle je zajímavá varianta.
ty jo, tolik prispevku, diky, musim to procist!
@berenika39 my proste chceme nove... na operaky uz manzel taky koukal, ale to je finamcne uplne mimo 😂 zrovna treba ta skodovka... jako auto s nejakou pomerne rozumnou vybavou za skoro 10tis mesicne a jeste najezdem 10tis km za rok je pro nas mimo realitu 😉
@78marcela když budeš chtít, písni ip, můžem to probrat
My jsme spokojení s oktávkou. Když někam jedeme, zabalím v pohodě 4 členou rodinu, psa i část věcí pro koně.
@berenika39 jo, měli jsme asi 4 auta na operák. Skvělý produkt👍 Obzvlášť, když si ho člověk může šoupnout do daní 👏 Teď jsme vzali nové do majetku... já myslím, že to je blbost, ale manžel je přesvědčený, že dobrá investice (je jich asi jen 6 v celé republice) 🐧
Hoj, mame VW Sharan a naprosta spokojenost. Do mensiho uz nepujdeme, pristi auto bude Transit 🙂 Ted jsme ctyri, pocitame, ze nas bude snad brzy pet 🙂
Mame hyundai h1 . ja to auto zboznuji. Ten prostor.
Máme Dacii Logan MCV. Na zadní sedačky se klidně vlezou tři autosedačky. A vyzkoušeno máme - jedna autosedačka a dva dospělí vzadu a v pohodě. A taky máme nové auto. Ojetinu jsme nechtěli. A ano jsme se značkou Dacia spokojeni :D, předtím jsme měli Sandero, ale hatchback začínal být malý, vzhledem k dalšímu potomkovi na cestě 🙂