Holky, prosím napište mi, jak mám řešit nedostatek peněz, potřebuji nakoupit výbavu pro miminko. S
těhotenstvím jsem nepočítala, přítel mě opustil a nemám nikoho blízkého, kdo by mi
mohl půjčit... ☹
Pokud je možnost a přístup k internetu nebo novinám - vždy lze sehnat spoutu věcí nejen tady na MK za odvoz, nebo daruji, věnuji nabízím za poštovné 🙂
Pokud je člověk v takové nepříjemné situaci musí zapomenout na nóblesu a glanc a zjistit co se dá, a že se dá 🙂 od kočárku po oblečení 🙂
Zkus si projít blogy tady na MK a přidej se ke skupinám např. poptávám a věnuji za poštovné, nebo daruji apd., některé maminky jsou opravdu ochotné a štědré, někdy přenechají opravdu pěkné věcičky, někdy to zas třeba nevyjde, ale zkoušej to. Prošla bych si inzeráty všeobecně, někdy nabízí kočár jenom za odvoz, nebo směšnou částku, že už není úplně in, nebo je trochu zničený po třech dětech, to si myslím, že v tvém případě není až tak podstatné. Jinak já věcičky půjčené mám a tím jsem ušetřila hodně, jsem za to moc vděčná. 😉
koukni tu do skupinky věnuji, jak píše fykyska, zaplatíš jen poštovné. Co rodina, nemá někdo malé dítě? že by ti věci předaval..a nezapomeň, že otec má povinnost na výbavu půlku přispět.
Poradna pro ženy a dívky nebo tak něco, co máš v dosahu. Pomůžou i s ostatním - vyřízením dávek ap.
Taky je dobré si uvědomit, že spoustu věcí, co se běžně dětem kupuje, není vůbec potřeba! Zkus se zeptat třeba kamarádek, co opravdu využili a co ne. Taky můžeš mrknout ke mně, mam tu napsaný článek, co jsme využili a co ne. Nastuduj si tady ve wiki články o kojení ať neděláš zbytečně chyby a neplatis těžký prachy za umělé mléko, Nastuduj si používání latkovych plen( čtvercové), je to nejlevnější varianta a taky ti ušetří spoustu peněz. Jsou tu na to téma taky diskuze nebo zase mám o tom tady album i o tom píšu v článku. Hlavně ať to tady někdo nebere, že se tady nějak propaguju proboha. Právě abych pomohla, proto ty informace na blogu mám. Nemusím vypisovat do diskuzi, jenom odkazu.
Ještě existuje stránka www.nevyhazujto.cz, kde lidi za odvoz nabízejí různé věci, kolikrát i nábytek, oblečení a když člověk nemá nic, vezme zavděk i starými věcmi...
opravdu tady mrknido skupinek daruji, pak zkus mrknout na aukru, sama jsme tam vydrazila vecicky za par kacek. navíc -- otec by mel vxypomahat. ode vsweho si nech ucty ci z aukra třeba vypisy. az budes zadat u soudu o svereni dítěte do pece a alimenty, muzes zažádat i o vyrovnani uctu za koupi věci pro deite-- ale je to vlastne zpetne... pakdo dvou let dítěte ma otec povinnost davat příspěvek i na tebe, také resi soud...do te doby se snaz pracovat, tedy co nejdele, a nakoupit výbavičku sama-- nemusi byt preci vse nove, vlastne mi mame skoro vse uz po nekom.... a presto v dobrem stavu....
Já bohužel, kdykoli jsem něco nabízela zadarmo, tak to nebylo mamince dost dobre, pokud nebudeš moc náročná, věřím, že vybavicku pořídis za pár kaček za poštovné
Zkus se poptat organizátorů na podzimním bazárku. U nás při bazárcích většinou vybírají i oblečení "na Charitu" - rozdává se potřebným rodinám, zbytek jde do nemocnic a na Charitu. Rovněž oblečení, pro které si prodávající nepřijde, takto propadá. V říjnu bývá plno bazárků... stačí se třeba poptat v místním mateřském centru.
Pár týdnů si pište za co přesně utrácíte a nad každou položkou se na konci měsíce zamyslete. Mě to pomohlo. Stejně tak energie - není třeba žehlit, místo vysávání koberců je super na každodenní úklid zametač, na lino prostě koště. Je toho hodně. Jestli chcete, tak mi ten seznam po aspoň třech týdnech pošlete, mě tohle docela baví. Udělala jsem si ze šetření koníček, jinak bych se asi zbláznila 😀 .
1. projet všude možně kategorie daruji, daruji za poštovné
2. otec dítěte, i když nechce,měl by platit, takže přes soud
3. pokud budeš v nájemním bytě 1+1 a nemáš majetek, lze aby ti to platila sociálka
4. po narození vyřídit porodné a dávky hmotné nouze (možná by šlo i před narozením)
5. Nepůjčovat si a nedělat si dluhy, bylo by to pak neúnosné...
6. Již teď hledat možnost přivýdělku na mateřské
rozhodně si nepůjčovat-věcičky jde pořídit v bazárcích,najdou se dobré dušičky co i věcičky darují a podobně