Manžel musí doložit daňové přiznání? asi jo že? Ale přiznává minimum kvůli daním právě 😒
Ano bude muset, například v České spořitelně se dokládají dvě daňová přiznání.
Být vámi, tak tu poslední větu rychle smažu 😖
Záleží od toho jaká společnost ti to bude konsolidovat. Banky požadují i daňové přiznání, nebankovky zřejme ne, aspon po mně nechteli, když jsem žádala o konsolidaci online přes www.onlinerefinancovani.cz
U bank nemá smysl žádat. Všechny počítají měsíční příjem osvč jako základ daně mínus daň / 12. V jedné nejmenované nebankovce (abych nedělal reklamu) jsem jako riskař zavedl výpočet příjmů osvč s přihlédnutím k tomu, jestli si osoba stanovuje výdaje paušálem nebo případně pracuje na švarcsystém. Tyto půjčky jsou bez ručení nemovitostí. Potom je mnoho nebankovek, které půjčí a příjem je nezajímá. Tam ovšem musíte ručit nemovitostí. Cena peněz je i zde relativně vysoká. Osobně bych doporučoval snažit se půjčku vyřešit po známosti a nabídnout podíl na zisku nebo si raději vůbec nepůjčovat. Záleží na účelu půjčky.
@misickaf Nejspíš ano. Každá banka si podmínky konsolidace půjček specifikuje sama, takže se nedočkáš jednoznačné odpovědi. Tam, kde chtějí doložit příjmy, to po vás ale budou chtít.