Insolvence a vše kolem ní

stralisek
2. únor 2016

Ahojda maminy,

je tu také nějaká, která má přítele nebo manžela, který je v insolvenci? Jak to zvládáte? nejlépe po všech stránkách? finanční je asi jasná.. to je masakr.. tudíž na psychice to taky nepřidá.. 😅
Na jednu stranu je 5 let nic, ale na druhou stranu to je děsně dlouhý...
Díky za tipy.. 😉

angelyn
3. únor 2016

pošlu IP ;)

davidvozak
11. únor 2016

Dobrý den.

Máme řadu klietek a klientů, kteří naopak hodnotí oddlužení i po finanční stránce jako zlepšení oproti předchozímu stavu. Zejména u společného podání manželů se situace velmi často pozitivně projeví i na příjmech manželů, tedy tom, co jim v oddlužení zůstává. Nelze paušálně říci, že oddlužení znamená snížení příjmů dlužníka (tedy myslím toho, co jemu z příjmů v oddlužení zůstává).

Hezký den JUDr. David Vozák

morwisek
4. črc 2016

@stralisek
@angelyn Tak jak to zvladate? Ten
Můj je strasnej nezmar už rok to řeší s nějakou ženskou zaplatil jí ale ještě nepodali návrh... už aby to bylo

angelyn
4. črc 2016

@morwisek my už snad skvěle...v červnu to skončilo 🙂 a těšíme se na pořádné peníze v výplaty 🙂 🙂 🙂 Držím palce, je to běh na dlouhou trať, ale rozhodně to stojí za to mít v budoucnu vše vyřešené...;)

stralisek
autor
13. črc 2016

my měli v červnu dva roky za sebou a občas je to pěkná prudaaaa 😀 😀 😀 už se těším, až to bude za náma..

simonek32
21. lis 2016

Dobrý večer, oživuji tuto diskuzi, prosím, je tady někdo, jejíž manžel šel do insolvence, zajímá mě insolvence jednoho z manželů, jak to chodí, zda se do životního minima započítává i můj plat. Předem díky

simca31
21. lis 2016

@simonek32 Pokud jste manželé započítavají se všechny přijmy rodiny proto se vyplatí jít do insolvence jako manželé

morwisek
21. lis 2016

Tak za nás návrh je podán teď už jen doufat že mu to uznají...

simonek32
21. lis 2016

Tady nejde tedkom o přijem, u schválení, protože to je ok, mě zajímá, hlavně, když mu musí nechat soud životní minimum, počítá se to i s mý platem, nebo z jeho platu mu to musí zůstat? 😒

simonek32
21. lis 2016

@morwisek držím palce !!!

terry1512
21. lis 2016

@simonek32 rodiče měli oddlužení jen jednoho z manželů. Šlo to jen z tatkova příjmu. Mamka fo toho počítána nebyla.

simonek32
21. lis 2016

@terry1512 děkuji

terry1512
21. lis 2016

@simonek32 neni za co. Pokud bys chtěla zjistit něco víc tak mě hod do IP co tě zajímá a ja to s mamkou sepisu.

morwisek
22. lis 2016

@simonek32 taky držím palce my zatím manželé nejsme tak to bohužel neporadim...

marunka84
8. pro 2016
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

u nás v rodině to není, ale mám takových několik známých a trochu do těch oddlužení i vidím, takže znamená, co tě zajímá. Vcelku řečeno, pokud člověk poctivě splácí, tak je to velmi dobrý způsob se dluhů zbavit a ještě se zbavit exekucí 🙂