Insolvence a OČR. Říkat správci, že mi došlo?

markiiiiii
21. čer 2020

Prosím kdo má nebo měl insolvenci,jak je to s ošetřovaným,chodí mě na účet a mám říkat správci že mi něco došlo nebo ne,těch kteří mají insolvenci jsem se ptala a ti říkali že si OCR nechávají,děkuji pěkně

shaun40
21. čer 2020

Správce spravuje váš účet tak se to doví.Mela jste si to poslat složenkou na to pak nema nárok.Moje kolegyne má insolvenci.Ze zákona právo na ty peníze nemá když nejsou na účte.Zavolala bych mu nebo poslala email.Pro to že zatajeni prostredku je duvod k ukonceni insolvence.

elesse
21. čer 2020

Mas povinnost spravci priznat vsechny prijmy

sasui1
21. čer 2020

Urciterict. Mel by cele osetrovne nechat ale neni dobre to zaprit...

elesse
21. čer 2020

@shaun40 to, co pises, jsou uplne nesmysly

cikitkapb
21. čer 2020

Z Očr se insolvence ani exekuce nestrhává, takže je jen na Tobě, jestli to chceš splatit, a tak mu to tedy řekneš, nebo ne, a tím pádem ti možná exekuci ukončí, pro zatajování příjmů. Když ne teď, musela bys to napsat v půlročním přiznávání příjmů. 🤷🏻‍♀️

shaun40
21. čer 2020

@elesse Já nemám insolvenci ale kámoška mi řekla že na účtu má na peníze správce nárok pro to si OČR dala na složenku je v insolvenci 4 roky.

cikitkapb
21. čer 2020

@shaun40 A ona to nechce splatit, nebo proč ty prachy zatajuje?

shaun40
21. čer 2020

@cikitkapb Já vúbec nevím bavili jsme se o OČR stežovala jsi že dlouho čekala na složenku.A já ji říkam že peníze poslané složenkou je na delší dobu že je lepší na účet.No a ona mi vysvetlila že kdyby to dostala na účet tak na to má správce nárok.Jinak mu to nemusí odevzdat .Delá to i když marodí.Myslím že je v tom už zbehlá po 4 letech.Ohánela jse i nejakým zákonem.

elesse
21. čer 2020

@shaun40 no podle zakona to priznat musi, byt to nemusi odevzdat. Tak snad ji na to neprijdou, jinak je to na skonceni oddluzeni a cele snazeni k nicemu

cikitkapb
22. čer 2020

@elesse A já jsem svině a přeju jí, aby jí na to přišli, když má na tohle žaludek. Proč teda o to oddlužení žádala, když nemá zájem o to, splatit ani to nutný minimum?

marketa11112
22. čer 2020

Vzdyt je to kravina. Ossz ma o exekucich i insolvencich info. Danou castku z nemocenske i ocr rovnou strhava, k majiteli posila penize bez teto castky. Strzenou castku dostane insolvencni spravce/ exekutor.

sasui1
22. čer 2020

@cikitkapb ja bych zbytecne nevirila vody kvuli nejakemu vykriku na internetu... Jak bylo receno tak z OCR se nic neztrhava. Takze. Toho nic nesplati. A nevim jestli vy mate zkusenost s ins. Spravci... Ale chapu ze jestli je (i zjevne legalni) cesta k tomu jak po 2 mesicich dostat ocr od socialky tak si ho pani necha poslat slozenkounaby nemusela cekat dalsich 6 tydnu nez to spravce preposle zpet 😊 neni treba se kvuli toho rozcilovat a verejne priznavat ze jste svine 😉

shaun40
22. čer 2020

@cikitkapb Ze 630000kč má zaplaceno 406 000kc a platit bude este 10 mesicu zaplati asi 85% Odsuzovat nekoho není třeba všichni lidi mají riziko že se dostanou do dluhu .Při počtu čerpaných hypoték je to za 10let pravdepodobne že 20% skonči v dluzích.(nemoc,rozvod,strata prace) .Tím nikoho neomlouvám já sama žádnu pújčku nemám ani nechci.A když to jde proč by si to OČR nevzala je to jeji vec.Znala jsem takovu moralistku ohledne dluhu.Jeji manžel si nabrnknul mladší přestal platit po rozvodu hypotéku a ona hvezda dnes bydli u maminky a nema ani na rohlik a za zadkem exekutoři .Když přišla v minulosti mezi lidi tak mela frňák nahoru.Že je v drahém baraku a ten museli prodat .Vyplatili hypotéku a ešte ona pořád dluzí 1200000kč .A její maminka dře ve fabrice a živy ji i jeji deti.Tak pozor nikdy nevíme co jse nám múže v živote stát .Až budeme žit nekoho zivot pak máme právo soudit.Mimochodem vir nám ukázal jak je snadné nabít si nos.Kdyby banky nedali odklad splátek tak 180000lidí by bylo v exekucích.

markiiiiii
autor
22. čer 2020

No co mi říkali lidí tak si nechávali ocr tak nevím,všechno platím jak mám dávám každý měsíc cca 7 tisíc a více pryč, vždy mi správce po.pulrocnim výpisu napíše že jsem vše v pořádku jen mi teď přišlo více než mělo na ocrku

sasui1
22. čer 2020

@markiiiiii tak zalezi jak to taky mate stanoveno soudem. Jestli musite vsechny prijmy posilat spravci a ten vam je potom vrati nebo uz se vam posilaji penize po srazce. Manzel musi vsechny penize poslat a spravce jemu vrati zpatky nezabavitelnou cast...