Holky, jak myslíte že se bude teď vyvíjet úroková sazba u hypoték? Můžeme si už za fixovat a týden před vyhlášením krizového stavu nám v bance nabízeli 2,29% ale říkali jsme si že ještě počkáme a mám strach že jsme udělali hroznou chybu, že to teď vyletí až na mars.
Na aktuálně je článek, že by měly jít hypotéky teoreticky dolů, uvidíme, taky si ji chceme vzít v nejbližší době...
Banky budou jednat dle ČNB a zatím se snížení neřeší. Otázka je když se sníží, tak jak budou banky reagovat ohledně podmínek, jelikož se letos mělo opět snižovat % z 80 na 70. Navíc jistota práce, kdo ji teď má? Taky záleží na částce, samozřejmě vím vyšší částka tím vyšší rozdíl v měsíční splatce.
Hypotéka a úrok nikdo dopředu neví.. Nám taky v srpnu říkali, že nám dají luxusních 2,7 a že to poletí raketově nahoru.. a ouva.. změna stavu.. Může se stát cokoli.. Klidně to může vyletět na 4% nebo klesnout na 1%. Nikdo neví, co se po tomto všem s ekonomikou stane. Lidi nebudou mít práci, peníze. Nebude se prodávat.. Můžou klesnout ceny nemovitostí a stoupnout hypoteky, nebo i naopak.. Cokoli je možné.
@barussska1 vyckat, podle delky krize nejspis pujdou dolu, pac lidi nebudou mit praci, penize.
No tak to jsem zvědavá. My teď budeme rezervovat pozemek a na podzim si brát hypo. Tak jsem na to zvědavá 🙏🙏🙏 se úrok by mohl být menší, protože se jim třeba po krizi do toho nikdo nepohrne. No uvidíme
Připíchnu se také, i když vím, že teď neví nikdo nic. Ale zajímají mě různé pohledy. Končí mi v létě fixace, takže já opravdu můžu jen čekat...
Já si tedy myslím, že půjde nahoru...
@barussska1 myslím, že v bedně včera říkali, že půjdou dolů a budou i zlevňovat nemovitosti.
ČNB snížila sazbu o pul procenta, takze banky by na to mely zacit reagovat.. Tudiz se ted ocekava mirny pokles.
@eviicka Jestli vam končí v létě tak už můžete fixovat. Ze zákona lze fixovat až 18 měsíců předem.
Nám právě minulý úterý, když byl manžel něco narychlo vyřídit, nabízeli 2,39 a teď máme 1,89 a tak jsme si ještě říkali, že to nebudeme hrotit a zatím vyčkáme. Ale podle mě teď nastane brutální hospodářská krize a hypotéka bude masakr.
@elialen souhlasím s tebou krátkodobě může být nepatrný pokles a pak porostou
Je mi jasný, že tohle nikdo neví, ale zajímali mě prognózy ostatních.
@barussska1 no vidíš, díky za informace. Zjistím si více. Zatím jsem se nezajímala.
@barussska1 mrkni na tohle co jsem našla. Asi půjdou úroky dolů
https://faei.cz/prichazi-pad-hypotecnich-uroku-...
Sledujte na fb hypotéky a vše kolem tam se třeba něco dozvíte 😉
@barussska1 háčkuji se zrovna jsem se na to samé chtěla také zeptat a hle byla jsi rychlejší