Holky co vsechno musim splnovat abych ziskala hypoteku? Je mi 30, nemam zadne dluhy, exekuce, nikdy jsem nebyla vedena jako neplatic, nebyla jsem v insolvenci. Mam nasetreno 450 000 kc. Blby je, ze praci mam pres agenturu na dobu urcitou. Ale pracuji na tom, abych mela smlouvu na neurcito. Deti nemam.
A kolik si chces brát?
@hanka_12345 Milion korun
najdi si finančního poradce
Já teda moc nevim ale dle me tam bude problem s tou praci na urcito,dale je bude zajimat.zda.mas.cim rucit... my brali 2 200 000 a ikdyz jsme meli nasetrno svych vice.nez tech 20 % tak chteli jeste to ručení. A ted si nejsem jista ale je taky bude.zajimat ze za nejaky cas budes asi chtit na materskou (si myslim)
doporučuji jít přímo do banky a zeptat se tam na své možnosti 🙂 já šla přes kamaráda, který je finanční poradce nezávisle na žádnou banku a byla to největší chyba. Proto radím jít přímo do banky a tam se poptat 🙂
@lidija1234 proc to byla chyba?
@hanka_12345 Tak rucit bude predpokladam tim, co bude kupovat... Ale jinak myslim, ze s prací pres agenturu a jeste na urcito, sance moc neni.
Ja si pred 5 lety brala taky milion. Bylo mi 28. Ale rozdil byl, ze jsem sice mela mene cistou mzdu, ale praci na neurcito. Rucim barakem, co jsem kupovala. Materska v budoucnu je nezajimala
Oprava jednoho infa*
Určitě bude dělat problém doba určitá, zvlášť teď, banky se docela chrání. Nám udělalo problém u jedné banky i to, že se dokládá 3 měsíční výpis z účtu a manžel tam měl 2x 200kč poslané na Tipsport. Skrz to nám žádost zamítli (Raiffka). (Měli jsme to v kombinaci i s úvěrem, tak tohle možná ovlivní jen úvěr, ale ruku do ohně za to nedám. Ale jen ať to jde vidět, manžel má docela slušnou výplatu a kromě tohodle tam žádný černý puntík neměl... A stačilo to na zamítnutí.) Za mě zase naopak můžu určitě doporučit poradce - když jsme si hypo řešili po vlastní ose, bylo to sice OK, ale nervů kolem toho, zjišťování, lítání a vyřizování. Teď refinancujeme, máme poradce a máme lepší hodnoty, než jaké bychom si zajistili my. Je ale potřeba vědět koho si vybrat - spolupracujeme s paní od Partners, ti nejsou vázaní třeba jen na jedu/dvě banky, takže nám navrhla široké spektrum bank a my si mohli vybrat 🙂.
@zelenaesmolda protože mi neposlal návrh smlouvy kde je jasně napsané kolik budeme mít úrok a jak dlouho nám ho budou držet. Měli jsme slíbený úrok 1,8% ale to bylo do konce března a v dubnu když jsme šli podepisovat smlouvu tak jsme tam měli úrok 2,39% a to si půjčujeme jenom 80% z ceny :D volala jsem do banky a protože to máme přes prostředníka tak s tím nejde už nic udělat. Sestra šla normálně do banky, věnovala se jim paní která kolem nich lítala všechno zařídila, všechno pohlídala....takže já už jenom tak..... za nás prostředník úplně k ničemu, nic nepohlídal...všechny informace si stejnak musel zjišťovat v bance takže všechno dlouho trvalo a posral co mohl :D kdyby nás netlačil čas tak bych smlouvu neuzavřela a šla jinam
máš našetřeno víc jak 30% , zkusila bych se zeptat v bance kde máš účet, tak mají přehled o tvých pravidelných příjmech, což je plus
@j.a.n.i tak nekdy to nestaci...bohuzel
@hanka_12345 Ano, někdy to nestačí, ale nemusíš mást někoho, u koho je velká pravděpodobnost, že to stačit bude (když vezmem poměr ušetřených peněz a požadovanou hypo), že bude muset mít další ručení.
@hanka_12345 mateřská je zajímat nesmí. Ručit bude kupovanou nemovitostí.
Zakladatelko, taky si myslím, že narazíš s tou smlouvou na určito. Jinak výše dle mého názoru není nijak dramatická, spíš symbolická v souvislosti s bydlením, příjem máš taky dostatečný... jdi se zeptat do své banky.
Já dostal tenkrát hypotéku i s dobou určitou, ale to bylo už v roce 2014.
A co zkusit státní hypotéku?
@mia255 ty jsou max do 1,3milionu tak jestli by ji to stacilo.Navic je tam kratsi splatnost.
@zelenaesmolda no pokud se nemylím tak to teď nedávno zvýšili na 2 miliony na byt. Kratší splatnost sice jo ale o dost nižší úrok a i podmínky, kdyby zakladatelka chtěla časem založit rodinu 🙂
@mia255
mas pravdu,bylo to zvysene na dve mega coz moc problem stejne neresi protoze je to i tak malo vzhledem k cenam nemovitosti.
Urok je sice nizsi ale splatnost o deset let kratsi takze ve vysledku musis navysit mesicni splatky na coz zase pak spousta lidi nema.
Našla jsem si finančního poradce. O hypotéku jsem žádala, když jsem byla na rodičovské dovolené, čistý příjem mi vycházel kolem 22000,-kč (přesně už nevím). Dostala jsem hypotéku cca 900000, -, ručím jen kupovaným bytem.
Jo a cisty prijem dela 22 000 kc. Plus mam jeste brigadu, ale to jsou jen nejake drobne.