zdravím, chci se zeptat, jestli když budu s přítelem žádat o hypotéku, tak se dozví jaké mám úvěry? Nechci aby to věděl protože by se to hned dozvěděli jeho rodiče a nemám chuť jim to vysvětlovat. Vše si řádně splácím ze svého. Děkuji za odpověď
Ano. Proženou tě registrem
Ano, musis uvest vsechny uvery, kontokorenty atd
Heh, jsem myslela, ze tyhle utajeny dluhy, co rady a casto koncej exekucema, jsou vysadou chlapu a ono koukam i damy :D
@zlorenka no jeje 😁
A to je takový problém to chlapovi říct a poprosit ho, ať to rodičům neříká?
@zlorenka ono utajený... prostě jsem si půjčila a zároveň vše v klidu splácím jen mu to nechci vysvětlovat... neplatí to on ale já navíc jsem já na straně živitelky rodiny... Chlap ze zdr. důvodu pracovat nemůže a vše hradim ze svých vydělaných peněz... a to co má on je pouze jeho.... takže bych to nenazývala jako utajeny dluhy...
A co jinyho nez utajeny dluhy to je? A kdo bude splacet hypoteku? Taky jenom ty? A kdyz ti vypadne prijem, tak co?
@gracinka7 Problém by to úplně nebyl, otázka je jestli to nebude říkat.... oni chtějí vědět všechno a taky vždycky všechno vědí... prostě se mi to nechce řešit, protože je znám v tom, že by se snažili to splatit případně mi stim pomoci o co nestojím... Ja si to půjčila a já si to chci splatit... toť vše
Jednou je to tvůj muž a měl by respektovat tvoje přání. Jestli to i přes tvou prosbu vykecá, zvážila bych, jestli má cenu žít se člověkem, který tě nerespektuje.
@zlorenka splácet hypotéku budeme společně, a příjem mi nevypadne během 6 měsíců do kdy mám vše splacené... A pokud je mi známo tak na bydlení člověk peníze musí mít vždy.... což platit hypotéku nebo nájem do cizího vyjde stejně 👍....
Upřímnost je základ vztahu. Sama jsem si do manželství přinesla pěknou sekeru po exmanželovi a nikdy by mě nenapadlo to tajit, obzvlášť, pokud je ve hře závazek jako společná hypotéka. Nehledě na to, že v dnešní době, pokud máš závazky a nemáš nadprůměr příjem, bývá problém hypo dostat
@gracinka7 Ok asi to budu muset říct, a doufat že se mi do toho nebudou motat... Děkuju ti za rady 🙂
Hm,ja bych teda asi nechtela mit hypo s chlapem,ktery je vlastne mamanek a rodice mu do vseho zvani...budou vam vybirat i povleceni do postele a kachlicky do koupelny?
Jinak chlap by tohle mel vedet kdyz uz jdete do tak velkeho zavazku jako je hypoteka.
@zelenaesmolda abych byla upřímná mě se do toho moc nechce... mám strach se zavazovat na tak dlouho, sama jsem si ten uver dala pouze na rok abych věděla že na něj budu mít.... ale v dnešní době sehnat rozumné bydlení za rozumnou cenu, kde je jistota že vam neprijde po roce výpověď že se musíte vystěhovat je celkem nadlicky výkon...
Není za co. prostě mu vysvětli, proč je pro tebe důležité, aby oni to nevěděli.
Když jsi v nájmu a nebudeš mít na nájem, tak budeš mít stejně problém jako u hypotéky. Nicméně chápu psychologický efekt mít dluh 25-30 let. Nikdo nemá dluhy rád, ale vlastní bydlení je dle mého názoru velmi dobrá investice.
jak pise
@levandule_k vlastni bydleni je investice,zkus se na to divat takhle.
No spíš záleží jak veliké půjčky máš. Protože se taky může stát, že ti kvůli tomu hypotéku nedají. Vždy radí se všech předešlých závazků zbavit aby jsi byla pro ně bonitní.
Pro bonitu není nutné být bez dluhů, ale musí se mít dostatečný příjem. Pokud jsou splátky nyní vysoké, musí se úvěry refinancovat a natáhnout doba splatnosti.
Díky těm půjčkám, které pravidelně splácíš máš úvěrovou historii, to je pro banku pozitivní.
@levandule_k Ano, tak jsem to myslela. Ale asi nesrozumitelně napsala, děkuji za uvedení na pravou míru.
Ano bude to vědět. Oni si všechno v bance zjišťuji atd
Ano přijdou n to, hlavně aby vás partner pochopil, že ste to tajila, můj by tohle totiž nepochopil, lež jako lež
Utajit to půjde dost blbě. Jelikož to asi budete řešit s nějakým finančníkem spolu, těžko bude lhát. A jestli ano, tak logicky přijde otázka z banky proč jsi lhala. Pak přijde otázka od partnera. Proč jsi lhala v bance a proč o tom nic neví.
Ty bys chtěla mít hypotéku s někým o jehož finanční situaci nevíš tak podstatnou věc? Kolik ta půjčka je?
Finance jsou strašně citlivé téma a v některých rodinách je půjčka brána jako sprostá věc.
Ještě mě zaujala informace, že partner nemůže pracovat ze zdravotních důvodu. Tak z čeho bude platit hypotéku. To může být tak problém při žádosti. Ještě bude záležet o jak velkou hypo jde.
Jinak půjčka nemusí být problém, v rámci hypotéky lze půjčky konsolidovat. Aspoň to teda šlo u nás...
Pracuji jako financni poradce, tak mi kdyztak napiste soukromou zpravu a muzeme se o tom pobavit, rada vam jakkoliv pomohu 😊
No ano dozví, vše se uvádí.