Ahoj všem,mám svůj rodinný dom a přítel u mě bydlí půl roku.Měsíčně mi dává deset tisíc korun.Já si platím veškeré poplatky.Přispívá mi dost nebo ne?Děkuji
(Rejpalky odepisovat nemusí).
Náklady na bydlení měsíčně mám 5t.Ale to má se vším všudy těch 10t
Cely mesic (ci dele) si zapisujte vydaje vcetne jidla, drogerie... pridej rocni/ctvrtletni platby (pojistka, revize, dan z nemovitosti, energie, popelnice atd.) a pak si sednete, vyskrtej co chces platit jen Ty a zbytek deleno dvema. Nezapomen pripocitat i spolecne plany, na ktere se musi sporit (porizeni nabytku, opravy) pokud tedy tohle nechces platit jen Ty.
Pokud máte náklady 5000kc dává vám 10.000kc a má v tom vše tak bych řekla že je to v pořádku možná i je to lepší částka ...
Myslím,ze to je akorát. Bydlení 5000,takže pro nej 2500,zbytek 7500 je na jidlo a drogerií,což mi pripada na jednoho člověka adekvátní. Nebo mu platis,kupujeme ještě něco dalšího. ?
Taky je potřeba zohlednit jestli tam bydlíte jen Vy dva nebo i tvé či jeho děti. Jestli on kolem domu dělá mužské práce a sám si hradí materiál atd.
@izz76 ne nic jiného.A výlety platí přítel.Okolo baráku mi pomáhá
Tak pak je to v poradku. Nebo mas dojem,ze ti dává málo peněz?
Tak to je jaksi individuální. Za mě pokud to není barák zatížený mnohatisícovou vypotékou (což není) je platba 10 000 měsíčně víc než dost. Proč se ptáš, máš pocit, že by ti měl dávat víc?
Tak snad máte společný finance a nedelite na moje a tvoje ne ? 10tis je až kam. Bydlet s tebou s má ti 2tis a je to ....
@ninive211 spíš by měl dávat min, když se tak ptá 😂
@pampelina18 Tak oni nejsou manželé, ale partneři, nevíme, jak dlouho se znají, jak dlouho spolu chodí, to asi společný finance nebudou.
Přispívá ti adekvátně nákladům co jsi napsala. Pokud je to tvůj dům a on u tebe bydlí, je snad samozřejmé, že si "platíš veškeré poplatky". To on do budoucna může odejít pouze s kufrem.
A to máme vědět jak? Stačí spočítat kompletní náklady na bydlení a podělit je dvěma. Pokud je to 20k, přispívá dost. Pokud je to 10k, je to moc. Pokud je to 35k, je to málo.