Exekuce. Poradí někdo?

19. bře 2023

Hezké nedělní ráno, chtěla bych se zeptat...manžel je čtvrtým rokem v oddlužení, měl dluhy z blbosti, z mládí (pár nezaplacených jízd na černo, jedna půjčka 🤯). Celé čtyři roky to nějak zvládáme, manžel má dvě práce, já pracuju při mateřské i rodičovské, chceme se z toho hlavně dostat, máme i podporu rodiny, žijeme skromně...Máme dvě děti, druhé se narodilo koncem minulého roku. Manželovi teď vypočítali novou nezabavitelnou částku (zvýšila se od ledna 2023 a taky se zvýšila kvůli druhému dítěti). Má čistý příjem 23 500 Kč a nezabavitelná částka je vypočítána na 23 000. A já úplně nechápu, co nebo kolik se teď bude strhávat na pohledávky...to půjde na oddlužení jen těch 500 Kč? Nepozastaví se nějak to oddlužení? Snad ne, chceme to mít opravdu za sebou...Oddlužení skončí pokud se splatí 30% nebo bude trvat 5 let...věděl by někdo?

lencaa11
19. bře 2023

Pokud mu strhnou jen 500kc budete muset ze svého příjmu doplatit splátku ...

autor
19. bře 2023

@lencaa11 Tak nějak jsem si to myslela...no tak uvidíme, kolik to bude peněz. Manžel hned v pondělí zavolá insolvenčnímu správci...jen jsem dneska chtěla vědět, co máme čekat. Děkuji moc!