Ahoj.. mám dotaz, snad mi někdo poradí. Mám exekuci na účtě a v pondělí jsem si žádala o vybrání toho živ.minima. To jsem měla nějakých těch 6.000 v běžným zůstatku.. jenže když jsem se teď podívala na účet tak v běžným zůstatku mám 0 a v historii plateb mám -6.000platba na vrub vašeho účtu a tu firmu, které dlužím.. Jak to teď je? Vydají mi to minimum nebo to že si to ta společnost strhla znamená že už mi to nedají? (Příkaz od exekutora byl jiný než to co si strhla ta společnost, tam je vyloženě nnapsané platba na vrub vašeho účtu )
je potřeba opravdu kontaktovat exekutora. jen tedy upozorňuji, že dvojnásobek životního minima z účtu je možné si vybrat jen jednorázově. ne opakovaně každý měsíc. je potřeba si nechávám peníze zasílat na jiný účet, složenkou či přímo na ruku.
@blahova_andrea je potřeba kontaktovat exe? Protože jsem i četla na netu že banka to má s exe vyřešit a že je povinná to vyplatit
@natykl no tak základem je vždy komunikace s exekutorem. je jedno jestli kvůli účtu nebo něčemu jinému! pokud už je na někoho exekuce, tak se má zajímat a snažit to řešit přímo s exekutorem 😉 jinak ty jsi žádost do banky podala, tak asi nezbývá než čekat. moc nechápu ani ten základní příspěvek. pokud je účet obstavený, tak z něj nemohou peníze odejít nikam jinam než exekutorovi. jak by mohly peníze odejít oprávněnému? to by jsi musela sama zadat příkaz k platbě 😕 😨 nevím teda u jakého exekutora to máš, ale nějak se mi nezdá, že se by se nedal týden kontaktovat.
@natykl ta spolecnost si prece jen tak neco strhnout nemuze, musi mit nejaky prikaz. A pokud si ho nedala ty, tak kdo?
a tu exekuci tam mas cerstvou? to zivotni minimum nevim jestli neni jen jednorazove, ma kamaradka ho vybrala jen jednou, a pak si nechala vsechno posilat postovni poukazkou, protoze mela na ucte skrz tu exekuci jeste minus x tisic..
@natykl no za tebe to nikdo poslat nemůže. ani ty sama po vydání exekučního příkazu na účet s ním nemůžeš disponovat 😕 pokud jsi dluh nezaplatila přímo oprávněnému do vydání exekučního příkazu, tak pak už to neplatíš přímo jemu, ale jde to vše přes exekutora. pokud byl vydán exekuční příkaz a banka potom poslala peníze jinam, tak je to její průšvih a musí to napravit
@veg to vyplacení žm je jednorázové, máš pravdu 😉
S největší pravděpodobností je to tak, že banka dostala od exekutora příkaz, aby pohledávku majitele na účtu (tj. de facto zůstatek účtu) převedla přímo na účet oprávněného. Proto je na účtu vidět přímo, kam ty peníze odešly.
@henky88 a to je nějaká novinka, že by to šlo? pokud vím, tak exekutor stahuje peníze k sobě a poté je posílá dále. ale je fakt, že posledních několik novel exekučního řádu ke mě nedorazilo 😅
@blahova_andrea takova novela neprobehla
toto je hrozný boj - často si s těmi exekutory člověk přepinkává konverzaci bez větších výsledků :/ zkuste se raději poradit s odborníkem. Mohu vám poradit poradnu zdarma http://konzultum.cz/#!/reseni-dluhu
@natykl banka tu tvou zadost exekutorum pretlumoci a dvojnasobek minima ti dat musi, teda loni to tak bylo, kamaradce vratili neco pres 6 tisic. zjistila si svou nezabavitelnou castku a nechala si penize posilat postou..