Prosim vas, si pripadam uz jak blazen. Jako chapu, energeticka krize, zdrazovani… ale az tak? A tak rychle?! Minuly tyden jsem byla v soku, ze jeden (!) kus papriky stoji 35 Kc! A dnes uz stoji padesat?!!
Jsem ted nekolik tydnu zdravotne indisponovana, takze si objednavam potraviny pres Kosik ci Rohlik a uplne jsem ztratila prehled, jak je to v beznych hypermarketech. Vzdycky mi prislo, ze je to vicemene na stejno (zdroje nakupu jsem stridala). Ale ted to nemam jak srovnat. Ale jestli je to v Albertu levnejsi, tak se snad kousnu a nakoupim uz tam. Napisu par prikladu, kolik za co chce Kosik:
Paprika cervena 149 kc/kg (50kc 1ks)
Okurka hadovka 35 kc 1 ks
Brokolice 1ks 49kc
Kureci prsni rizek 199kc/1 kg
Selsky jogurt 500g 29kc
Ciniminis 645g 149 kc
Atd atd.
Nakoupim za dva litry a nemam skoro nic 😅
Uz jsem se dostala do faze, kdy proste nekoupim vubec nic navic. Fakt jen zaklad a to spoustu veci v akci.
Diky za vase zkusenosti.
Pokiaľ viem, tak obchody s dovozom až domov to majú vždy nastrelené. A mimo sezónu je ovocie aj zelenina za vyššie ceny. V zime som nikdy nekúpila lacné papriky ani uhorky. Kupujeme sezónne, v akcii a áno, niečo je drahšie, ale nemrzi ma, že sú drahé cinniminnis, pretože sa bez nich zaobideme 🤷🏻♀️😂 Cez víkend som nakupovala na týždeň, za 3000. Bola v tom aj drogeria ako Persil, Vanish, základné potraviny a aj niečo na čo som mala chuť s nebolo v akcii. Dve plné tašky (tie pevné, veľké z Lidlu) + veci do ruky ako toaletný papier, vlhčené obrúsky, plienky, atd. Dá sa nakúpiť ešte lacnejšie ak by som brala menej známe značky trebárs plienok alebo pracieho prostriedku. Vo finále si osobne nemyslím, že by to bolo tak hrozné.
@zelenaesmolda nemam… prostredek republiky…
Byla jsem minulý týden vyjímečně v Penny (po několika měsících) a přišlo mi tam vše hodně levné. Normálně nakupuji na Rohliku, v malých pekárnách a u řezníka. Nakoupila jsem taky tak za 2000 a bylo toho opravdu hodně. A ještě jsem byla na skok v Bille tam bylo maslo snad jen za 32 Kč.
Dneska v Albertu paprika 79 Kč/kg, salát 59,-, okurka 39,90 Kč (stejně stála bio)...ale naštěstí jde o zbytné potraviny, takže pokud možno nebrat, ať jim to ta shnije 🙂
Ty ceny co jsi uvedla jsou podle mne bezne kdekoli. Ja nakupuji vetsinou jen veci v akci nebo ve vyprodeji, kde jsou slevy 20 az 60 procent. Pak se to da.
V zimě je nesezonni zelenina vždycky drahá, letos to je víc, protože zdražilo všechno. Aspoň u nás zatím tedy není zelenina na příděl. Chce to nakupovat v akcích, nekupovat číčoviny a doufat v lepší zítřky.
To je tady kazdy rok. Vzdycky v unoru se vysiluje z ceny paprik, okurek a kvetaku. Neni to sezoni zelenina, tak je proste draha. Ted jede zeli, mrkev, celer, repa....tenhle tyden jsme meli luxusního coleslawa, pekne obri misu a tyden prisun zeleniny po ruce za par penez. Zeli 13.90/kg, mrkev 17.90/kg a celer stejne. No a trvanlive veci vzdycky jen kdyz je akce a s cenami pak zas az takovy problem neni.
@sigyn Albert paprika za 79,90? U nás byla dnes za 159,90 😀
@limali zásadně nesouhlasím, že online obchody s potravinami z dovozem mají ceny vždy nastřelené. Naopak mnohdy to online vyjde i levněji, hodně záleží co a zda je to v akci a nebo ne. Tesco drží stejné ceny jako v obchodě, tedy v Albertu, Bille, Globusu. Penny, Lidl, jsou položené většinou o něco níže, ale tomu odpovídá sortiment, co se zde prodává, tedy to nikdy není na plnohodnotný nákup
V Albertu to levnější mít určitě nebudeš, spíše naopak. Jestli chceš ušetřit, tak Lidl, Penny. Kaufland. Ale na té zelenině velký rozdíl není, tak je drahá všude. Ale jak tu někdo psal, to je každý konec zimy, i když letos přeci jenom o pár korun více.
Z tvých položek co vím ceny u nás v Albertu:
Paprika cervena dnes 169 kc/kg, všude jinde jsem předtím kupovala za cca 139 -149
Okurka hadovka 35 kc 1 ks - standart všude a ještě dost často ani nemají
Brokolice 1ks 49kc - standart
Kureci prsni rizek 199kc/1 kg - 229 (Albert, Billa)
Ceny jsou uvedené pro Prahu, v malém městě beru, že může být levněji.
ceny nadsazene, ae to mel rohlík/košík vždy. Albert má taky rozvoz, tak mrkni tam
My zásadně nakupujeme v obchodech. Máme zde snad všechny obchody až na Globus. Využíváme Albert, Tesco, Kaufland a Billu. Nejvíce jezdíme do Tesca, pak Kaufland. Do Alberta jen pro něco málo a Billu má muž u práce. Když si vezmu nákupy dříve a nyní, tak nás vychází zhruba o +-500,- na týden více. Spoustu produktů nekoupím za plnou cenu - drogerie, oblečení a některé potraviny (másla, vejce, mléko, mouka, cukr, okurky, květák, citrusy, sladkosti/slanosti, apod.). Tohle opravdu kupuji jen v akci. Opravdu nedám plnou pálku za vejce. Proč mám platit např. za prací prostředek plnou cenu, když ho koupím kolikrát skoro o polovic levněji? Takže jedu vždy podle letáku a vymýšlím, co koupíme a jak jsme na tom se zásobami. Jen tedy maso kupujeme v místní masně (přímo bourárna), kde je to čerstvé a kolikrát i levnější jak v obchodě bez akce.
Také nesouhlasím, že by online byli dražší. Nakupuji na Rohlíku a v obchodech Billa, Albert, Lidl, malé sámošky a vietnamci. A ceny jsou srovnatelné. U sýrů, mléčných výrobků a vajec je zatím Rohlík asi nejlevnější. V obchodech mám často problém, že nekoupím vše, co potřebuji, protože je to dost drahé a není žádná akce.
Dneska za 900 a nic moc, ač skoro všechno v akci, chapu sezonnost, ale proste jenom celer chroupat nebudeme, jsme zvyklí mít zeleniny, ovoce na výběr, a ne málo, pro 4 lidi. Štve mě to
Diky za reakce! Co jde, tak taky nakupuju v akcich - trvanlive, caje, drogerie, maso. Ale ta zelenina, ta me teda zaskocila. Kupuji ji porad, jasne, ceny na konci zimy vyssi, ale takova drsna palba tu nikdy nebyla. V lednu jsem 1ks papriky kupovala za 19,90. Ted za pade… (jsem desnej paprikozrout 😅).
Mimochodem, ceny sladkosti se skoro nehly ☝🏼😅 ale ty ted taky nekupuji, nebot setrim, abych si na sporici ucet odkladala svoji standartni castku…ale jde to cim dal tim hur 🙄
Jinak ted jsem nakoupila pres Tesco. Stahla jsem si aplikaci. Akorat jsem nepochopila to s tou Clubcard. Zaregistrovala jsem se, ale nechtelo mi to nacist ty akcni ceny… jak to chodi?
Jo zrovna dneska jsem byla v Penny a vůbec jsem nechápala. Hlavně u zeleniny, ale je fakt, že ta je takhle každý rok, že zelenina je koncem zimy dražší. Ale tohle už je mazec.
S tou paprikou je to nějaké divné, určitě nejsou jenom 3 do kila. Dnes je nakonec koupila do 500g balení po 3 (dcera má rada tu zelenou a tu samotnou neprodávají). Jedna byla tedy menší, ale Jedna zase obří. Když to tedy spočítám, tak na kilo paprik bude 5-6 ks. Při ceně 50Kč kus to nějak nevychází....
@lenkapanenka mam ted nejaky zdravotni problem, takze nemuzu jit nakoupit osobne do hypermarketu 🙂 a jeste par tydnu budu odkazana na online nakupy… proto se prave na to srovnani ptam 🙂
@lenkapanenka jo, manzel, ale ten by to nakoupil priserne a draze 🤣 on na takove zalezitosti proste nema bunky 😅
Az budu schopna zase ridit, tak zkusim tu Penny, tam jsem snad v zivote nenakupovala 🧐
Já jsem do Penny nechodila, bylo mi krajně nesympatické 😀. Teď tam chodím, protože ceny jsou někde jinde, jen ta zelenina a ovoce , to je bída, malý výběr a tím pádem málo věcí v akci.
Paprika za 139, rajcata za 89. Tak holt nebude lečo, no 😀
Jo je to hrozne, já se teď desila u okurky za 35 :D holt to nekoupim no, kde jsou ty časy, když byla za 7 korun v akci :D nekupuju blbosti no, třeba to ciniminis, kdyz už beru levnější alternativu, teď sem brala v Lidlu za třetinu ceny toho originálu a je to stejne. Mě spis rozčiluje to, co se tváří ze nezdrazilo, ale ubrali na množství, zrovna včera sem se rozcilovala nad mletou paprikou, dřív sem měla ten sáček na minimálně dvě jídla a teď mi stačí sotva na jedno. Jinak já beru většinou jídlo na rohlíku, to se mi zda nejlevnější a ještě to mam až ke dveřím a když jdu do krámu, tak teď vychází slušně třeba Penny.
@blondynka400 V Kauflandu levnější? Bejvávalo. Zrovna nedávno jsem na FB viděla foto z Kaufu -okurka za 45. Den předtím jsem kupovala v Albertu v akci zlevněné z 29.90 na 19.90. V Albertu když se jde po akcích, tak se dá nakoupit slušně, hlavně teda pokud máš tu jejich aplikaci. V Lidlu aplikace stojí za 2 věci, pár věcí v akci, které většinou ani nepotřebuješ
Ja bohuzel za tu okurku tech 35 dam, protoze to je prakticky jedina zelenina, kterou synacek papa 😅
Ja teda dlouho v obchode nebyla - ale ted uz akce poridis jenom s aplikaci? A nevite nekdo jak je to s tou Clubcard v tescu?
Tady ty rohlíky a Košíky mi přijdou drahé a ještě omezený výběr. Využila jsem 2x na začátku covidu, jen co zrovna bylo v akcím bez akce se tam vůbec nedalo nakoupit (to tedka teda nikde, nejen na Rohlíku
Koupíš i bez aplikace, ale s aplikací jsou některé produkty ještě víc levnější, že ta sleva se opravdu vyplatí, není to 10 % (což já ani nepovažuji za slevu, protože původní ceny bez akce proste nejsou relevanti, ale regulerne nastrelene-obchody uz počítají s tim, ze lidi budou kupovat v "akcích":,tak aby i tak vydělali)
Jejich karta clubcard je na dost zboží, prakticky zboží v akci jen s kartou, většinou.
Pokud to mas pobliz tak zajed na nakup do Polska