Dohoda o provedení práce. Co by to pro mě znamenalo z hlediska daní, kdybych uzavřela a už pracuji i na HPP?

30. lis 2022

Hezký večer. Jsem zaměstnaná u firmy A na hlavní pracovní poměr. Kdybych teď u firmy B uzavřela dohodu o provedení práce, co to pro mě znamená z hlediska daní? Budu muset dělat daňové přiznání? Nebo se z dohody odvede srážkové daň a tím to končí? Děkuji

pajka75
30. lis 2022

Pokud příjem z DPP nepřesáhne 10 000Kč měsíčně, daňové přiznání podávat nemusíte. Řešila jsem to letos.

levandule_k
1. pro 2022

Je to nějaký ten pátek, co jsem dělala účetní, i kdybyste přesáhla 10 tisíc, tak nemusíte podávat daňové přiznání, ale můžete potom do 15. února požádat účetní u firmy A o zúčtování daně, to proběhne tuším v březnu. Dále dodáte třeba zaplacené úroky z hypotéky, pokud jste byla darovat krev, tak potvrzení za odběr (to hodí nějakou pidi slevu), zaplacenou školku atp.

mata2hari
1. pro 2022

DPP u druhého zaměstnavatele budeš mít zdaněnou 15% srážkovou daní - ta se bere jako konečná,přiznání se podávat nemusí. Pokud máš ale ještě jiný PP,přiznání bych určitě udělala..roční zúčto Ti v takovém případě firma s HPP neudělá,protože máš souběh - aspoň to tak bylo ještě před 1,5 rokem než jsem šla na mateřskou..