Mám dědit, u notáře jsem už jednou byla, teď mám jet znova, na všem jsme se dohodli, teď jde jen o to podepsat. Mám to daleko a zabere to celý den, volno z práce, hlídání dětí. Je možné, abych vypořádání podepsala například u jiného notáře? Že by to notář, který řeší dědictví, poslal kolegovi u nás, ja u něj podepsala, on to ověřil a poslal zpět, aby mohli podepsat ostatní, nebo tam zase musím osobně? Je to pro mě fakt zabitý den a vůbec nestojím o to je vidět.
@klokanka31 Ty jsi v domácnosti dostudovala práva? Ptám se profesionálů, ne někoho, kdo musí být v každé diskusi.
Založila jsi diskusi ne dotaz profesionálům.
Ne nelze . Ale můžeš poslat někoho komi dáš plnou moc ,taky jsem to udělala jelikož jsem byla zrovna v porodnici.
@kolibricek36 tak čekám, že když někdo je učitelka nebo lékař, nebude odpovídat podle google mimo obor a nebude za každou cenu přispívat, jen aby byla vidět.
Lidi z ciziny sem taky kvůli dědictví nelítají, podepíší tam a pošlou sem, tak to určitě musí jít i zde. Nejde o předání celého dědictví, jen fyzický podpis dokumentu.
co tam cinknout, ziskala byste nejrelevantnejsi informaci, notarek tu asi mnoho nebude ;)
Práva jsem nestudovala, ale vím jak to chodí u notáře. Nechápu proč kolem sebe kopeš, a pokud chceš vědět radu profesionála, tak se zeptej rovnou toho notáře.
Nemusíš tam jet, dej někomu plnou moc. Je to úplně běžná věc.
Nejsem notářka 🙂 , ale je to přesně tak, jak píše
@klokanka31 . Buď musíš zajet osobně nebo někomu udělit plnou moc.
@klokanka31 též nechápu tu zlobu, ono za anonymem, či nickem se toho skryje, někdy si říkám, že někteří se sem chodí tímto snad bavit, každému by se líbily rady zdarma 🙈
@moudivlacek Já tohle ale nechápu, blbost nepíšu, a aby někdo takhle hned startoval když chce člověk jen poradit...Prostě nechápu 🤷♀️
@klokanka31 ja to sice taky nechapu, kdyz chci profi radu, neobracim se na MK, na druhou stranu to clovek musi brat tak, ze absolutne nemate tuseni, kdo je na druhe strane, kdyz to prezenu, muze tam byt kdejaky cvok, co si nevzal davku leku (kor jakozto anonym), proste je to virtualni svet, clovek sem jde se neco zajimaveho dozvedet, pripadne nekomu poradit, ale musi pocitat a tim, ze tu dost casto narazi na neco takoveho, bohuzel, ve finale si takovym chovanim dela zle sobe, ne vam, preji hezky vecer ;)
@moudivlacek A nebo jen dotyčné nevyšlo dědictví podle představ...🤔 Taky přeju hezký večer 😊
@klokanka31 Dědictví vyšlo, ale příbuzné, se kterými se tam sejde, tak nějak nemusí. 😅
@1pomnenka 🤣🤣🤣🤣👍👍👍👍
@klokanka31 to je zcela jiste neco osobniho proti Tobě konkretně. Upřímně některé tvoje názory jsou uplně mimo, ale zrovna tenhle je normální, takže je mimo zrovna tady se do tebe navážet, na to bylo a jiste bude mnoho lepších příležitostí 😀
Tak i uklízečka může mít osobní zkušenost a ví, jak to je a tudíž může poradit!
S ty nemáš hubu, abys tam zavolala a zeptala se?
To nejde, má to jeden notář a nemůžou si to přehazovat jak horkou bramboru. Jediný co jde, tak napsat na někoho plnou moc.