Dobrý den, měla bych nárok na hmotnou nouzi?? Jsem sama s dvěma dětmi a mé prijmy jsou: rodičovský příspěvek 7600,- alimenty 1000,- na jedno dite a 1500,- na druhé dítě. Přítel odešel k 30.9.tohoto roku, tak aby se mi nezapocitaval do společně posuzovanych osob. Děkuji
@terezapetrova vsak vubec nevychazim,musela jsem se domluvit s majiteli bytu, ze bych jim zatim davala jen pulku najmu. Nastesti maji pochopeni. Na příspěvek na bydlení budu mit narok v lednu...:(
@lentilka04 chudak :(
@jitka_cv vyslo mi 220,- to by mi v nicem nepomohlo. Je to hloupost ta kalkulačka.
A co přídavky na děti? Ty nepobíráte? Požádejte si o ně.
@lentilka04 nevím jak tato, ale já kdysi použila nějakou kalkulačku na netu na příspěvek na bydlení a vyšlo to fakt přesně. je skvělé, že jsi našla tak dobré domácí. to už se taky jen tak nevidí. příspěvek na bydlení ti pak hodně pomůže.
@lendus nemam narok,kvuli tomu ex.. Přesahovali jsme castku o 60,- takze to.muzu zkusit v lednu
@lentilka04
Uf s hmotnou nudzou v Cr poradit neviem,len ti chcem povedat,ze to musis mat strasne tazke,navyse mas cerstve miminko. S priatelom a otcom deti ste sa rozisli v dobrom?Alimenty mas stanovene sudom?
Skoda,ze nemas narok na matersku.Rodicak sa neda skratit na 2 roky a tym padom navysit?
@lentilka04 aha tak to Jo, každopádně tu hmotku zkuste, třeba na živobytí vyjde málo ale u doplatku na bydlení něco vyjde. Osoby by měli posuzovat jak bydlí teď ne předtím. Za podání to myslím stojí.
@lentilka04 Určitě si zavolejte na úřad práce na státní podporu , ať vám řeknou .
@lentilka04 Já si myslím, ze nárok mít budete . Vzhledem ke všem výdajům , co mate . To vám nemůže zbývat nic :(
@lentilka04 a rodina nemůže nějak pomoci?
Zitra zajdu na socialku a vylozim jim situaci a uvidim, zda mi poradi či pomuzou. Rodina mi pomahala uz drive a ted uz nepomůže. :(
@trdelnik234 i kdyby šel rodičák navýšit, tak co si tím pomůže? ve dvou letech jí dítě do školky skoro nikde nevezmou a pak bude zas bez peněz a řešit co s dětmi, když musí do práce ☹
@trdelnik234 no spise jsne se rozešli ve zlem, dela mi naschvaly a jeho matka ma v planu mi mladsiho synka nechat vzit. :( Rodicak ted zvysit nejde,mozna od příštího roku,co to bude novinka. Ale stejne bych.pak zustala na UP a ditko by mi ve školce nevzali.
@blahova_andrea
Aha vlastne mas pravdu,ale to tak to teda nie su bohviake vyhliadky do buducnosti,rodicak na 4 roky + matka samozivitelka bez moznosti strazenie deti ci skolky.Nevedela som,ze to je taky problemv Cr so skolkami.Cize ak nezarobis dost na to,aby si si zaplatila sukromne zariadenie alebo pestunku,tak si povinne 4 roky doma za 7600?Sila.
@lentilka04
A pred prvou materskou si niekde pracovala?
Ono by to fakt chcelo v prvom rade poziadat o davky,lebo s miminom stejne budes musiet byt len doma,avsak trosku planovat do buducnosti a pozerat,ci by sa dalo potom zamestnat niekde v mieste bydliska a dat deti do skolky aspon ako 3 rocne.
Takze sud ste este nemali?Mas deti zverene do opatery?
To je hroza toto riesit namiesto uzivania si materstva.
A so svokrou mas aky problem?Ma pocit,ze sa nevies postarat o deti?Dala podnet na socialku?
@trdelnik234 na čtyři roky to rozhodně není 7600,- kdo má 4 roky, protože nemohl volit délku, tak má 9 měsíců 7600 a pak až do čtyř let dítěte jen 3800. jestli si to pamatuju dobře :-/ školky jsou v čr docela velký problém. na jižní moravě člověk těžko udává i tříleté dítě, natož dvouleté. kdo má obyč plat a je na to sám, nemá na soukromou školku. já jsem doma ač měla dcera tři roky. měla je v srpnu, byla druhá pod čarou a do školky se nedostala. syn šel také téměř až ve čtyřech letech. kdyby pak měla zakladatelka aspoň hlídací babičku, že by šla do práce a s dětmi by pomohla babička, tetička, kamarádka, sousedka...
@lentilka04 nenech se zastrašit. to jsou jen výhrůžky a v podstatě citový nátlak, vydírání, týrání...není důvod, aby ti soud děti vzal. ale požádejte si o stání co nejdřív, ať to máte dané. jak tu péči, tak návštěvy, alimenty...
@trdelnik234 pred prvni materskou jsem byla po skole na UP :( .. tchyne je pry na me naštvaná, tak pry na me posle sociálku a chtela se o maleho starat. Soud teda teprve bude ohledne svereni maleho a vyzivneho jak na syna, tak na me.
@lentilka04 ať si sociálku klidně pošle. uvaříš jim kafe, pokecáte a hotovo. sepíšou protokol a babička si dobré oko fakt neudělá. to by jsi musela jít do vězení, válet se někde zfetovaná nebo kdo ví co, aby ti malé miminko vzali. nevím jestli kojíš, ale i kdyby ne, tak prostě pro mimčo je máma nejvíc. zvlášť ta milující a starající se.
na to, aby se ex vyradil ze společně posuzovanych osob, musíš mit potvrzení od obecniho uradu, ze s vami vic jak 3 mesice nebydli. a musi tam byt datum, kdy opustil společnou domacnost. Případně bude nutne pusemne svědectví nekoho, kdo dojde s tebou na soc. a dosvědčí, kdy odesel. Pak bude třeba pozadat l pridavky, a jiné dávky.
Berou příjmy tři měsíce před podáním žádostí a mají na posudek do 30 dní.
@houpacikonik to nějak zpřísnili? dřív přítel jen podepsal ex čestné prohlášení, nevím jestli ho podepisoval i třeba nějaký jiný svědek. řešilo se toto v době, kdy my už dávno bydleli spolu, ale neměli jsme tam trvalý pobyt, tak to nešlo prokázat občankou
resila jsrm to v dubnu. sice nemam hmotku, ale doplatek na bydlení. potvrzení z OU, aby ex vůbec vyřadili
@lentilka04 bohužel neporadím. Jen chci vyjádřit podporu. Jak můžeš s takovými penězi vyjít?? Me to prijde silene :(