Zdravím, mohl by mi někdo poradit jak to je. Jsem zaměstnaná ale chci si daňové prohlášení podat elektronicky na FÚ sama. Od zaměstnavatele mám ten papír o příjmu
Ale teď mi volala účetní že po mě chce nějaký, papír stejně podepsat. Že já budu podat prohlášení a ona chce přiznání nebo tak nějak to říkala. Nějak tomu nerozumím. Nedostala sem od ní ten růžový papír ale jen bílou kopii s tím že si to stejně máme vyplnit samy, a jí jen vrátit, a teď že asi tenhle papír chce podepsanej vrátit ale já nechápu proč, může mi to někdo prosím vysvětlit?
@ina84 těžko říct, co chce podepsat, když napíšeš "nějaký papír". Ale většinou se podepisuje papír, pokud chceš udělat zúčtování daně od zaměstnavatele (to ti nechceš) a druhý papír, že chceš v roce 2023 uplatňovat slevu na poplatníka, případně děti.
Pokud podepisuji nějaký formulář, tak ho nejdřív vyplním. Podepisovat prázdný papíry je cesta k průšvihu.
Abys mela vyssi vyplatu kazdy mesic, pokud nechces, tak si uplatnis az pri podani danoveho priznani. Delam si dane sama,ale tenhle papir vzdy podepisuju. Dej si do kalkulacky vypoctu mzdy/ platu jednou volbu s prohlasenim a jednou bez a uvidis ten rozdil v ramci mesice.
@ina84 asi chce podepsat že nebudete si dělat daně v práci