Daňové přiznání. Poradíte, prosím?

ina84
15. únor 2023

Zdravím, mohl by mi někdo poradit jak to je. Jsem zaměstnaná ale chci si daňové prohlášení podat elektronicky na FÚ sama. Od zaměstnavatele mám ten papír o příjmu
Ale teď mi volala účetní že po mě chce nějaký, papír stejně podepsat. Že já budu podat prohlášení a ona chce přiznání nebo tak nějak to říkala. Nějak tomu nerozumím. Nedostala sem od ní ten růžový papír ale jen bílou kopii s tím že si to stejně máme vyplnit samy, a jí jen vrátit, a teď že asi tenhle papír chce podepsanej vrátit ale já nechápu proč, může mi to někdo prosím vysvětlit?

lencaa11
15. únor 2023

@ina84 asi chce podepsat že nebudete si dělat daně v práci

ina84
autor
15. únor 2023

@lencaa11 No ona řekla že jí mám podepsat ten papír co jsem dostala a vrátit jí ho. Já si totiž neuvědomuji že by mi dala ještě jiný papír krom toho co se vyplňuje na daně. Ale logicky si říkám když si je podám sama tak proč jí to budu podepisovat.

j.a.n.i
15. únor 2023

@ina84 Třeba protože chceš každý měsíc uplatňovat slevu na poplatníka 😎

ina84
autor
15. únor 2023

@j.a.n.i takže jí vrátím jen podepsaný a nevyplněný formulář? Minulý zaměstnavatel po mě nic takového nechtěl když jsem u něj skončila tak mi překvapilo že tady ano když to s lidmi stejně nevyplňuje a každý si to vyplní sám

j.a.n.i
15. únor 2023

@ina84 Logicky vyplneny a podepsany...

betelgeuzz
15. únor 2023

@ina84 těžko říct, co chce podepsat, když napíšeš "nějaký papír". Ale většinou se podepisuje papír, pokud chceš udělat zúčtování daně od zaměstnavatele (to ti nechceš) a druhý papír, že chceš v roce 2023 uplatňovat slevu na poplatníka, případně děti.
Pokud podepisuji nějaký formulář, tak ho nejdřív vyplním. Podepisovat prázdný papíry je cesta k průšvihu.

hojda
15. únor 2023

Abys mela vyssi vyplatu kazdy mesic, pokud nechces, tak si uplatnis az pri podani danoveho priznani. Delam si dane sama,ale tenhle papir vzdy podepisuju. Dej si do kalkulacky vypoctu mzdy/ platu jednou volbu s prohlasenim a jednou bez a uvidis ten rozdil v ramci mesice.