Daňové přiznání, pomůžou mi ho vyplnit na finančáku?

desdemona003
16. únor 2018

Manžel mi dnes oznámil, že mu v práci nepočítají daně, proto že si mysleli, že si to zařídí sám. Myslíte, že by mi s tim pomohli vyplnit na finančáku? Nic extra neuplatnuje jen děti. Ten papír o příjmu má. Zkoušeli jste to někdo někdy? ?

letok
16. únor 2018

Pokud si děti běžně uplatňuje každý měsíc, tak nemá význam přiznání podávat. Nijak by se děti v přiznáni neprojevily.

betelgeuzz
16. únor 2018

Není to nijak těžký, pokud má jen příjmy z jedné práce, vyplní je tam, odpočty na děti. Možná najdeš na netu i nějakou nápovědu. Na finančáku určitě pomůžou, pokud narazí na někoho ochotnýho.
Ale jak se píše přede mnou, pokud mu měsíčně odvádí zálohy a vy neuplatňujete nic dalšího, jako např. životní a důch. pojištění, úroky z hypotéky, školkovné, odpočet na vyživovanou manželku, dary, dárcovství krve, pak není potřeba roční zúčtování dělat.

desdemona003
autor
16. únor 2018

Právě že děti neuplatňovat, tak za dvě děti už to něco hodí.

desdemona003
autor
16. únor 2018

No v pondělí tam zajedu. A uvidíme. Vezmu asi rodné listy dětí a zkusím to nějak vyplnit a dej bůh nějakou příjemnou úřednici. Patříme na Kladno a jsou tam celkem fajn.

betelgeuzz
16. únor 2018

@desdemona003 tak to potom podat, popis např. zde https://www.finance.cz/487819-moje-prvni-danove... plus jsou tam odkazy.

leniczka23
16. únor 2018

Jo byla jsem podavat sama a moc ochotni a se vsim pomohli. Vem sebou cokoladu nebo kafe a vse bude o.k.😊

audi1986
16. únor 2018

Dá se to docela lehce vyplnit v excelovém souboru na netu, ale na místě to bude určitě rychlejší, jen k odpovědi @letok, bych ráda uvedla, že se v průběhu roku měnila výše slevy na druhé dítě, takže se v ročním zúčtování či v daňovém přiznání zpětně vrací ten rozdíl za první čtyři měsíce roku... takže podat přiznání má rozhodně smysl..

makiszek
16. únor 2018

Kdybys potřebovala tak ti pomuzu, pár jich ročně dělám 😊

desdemona003
autor
28. únor 2018

@makiszek Děkuji. Jsem to četla až dnes. Kamaradka mi to dnes večer přinese vyplněné. Ale moc děkuji za ochotu