Hezký den,předem děkuju za rady.
Syna jsem porodila 12/19 takže začátek roku 2020 jsem pobírala mateřskou a poté doteď RP. Zadne jiné příjmy nemám.Musim dávat daňové přiznání?Děkuju.👍✉️
Porod 2/20, ppm, proplacena dovolena. A na danich mi vraceli. Takze zkusit to muzes.
Podávat ho nemusíš. Ale pokud jsi čerpala mezi MD a RD řádnou dovolenou, máš nárok na vrácení odvedených záloh na dani. Protože se ptáš na daňové přiznání, předpokládám, že jsi nepožádala zaměstnavatele o daňové zúčtování, takže by se vyplatilo si daňové přiznání podat. Pokud si dovolenou nečerpala, pak samozřejmě je to zbytečné.
Dobrý den, ráda se přidám s dotazem, rodila jsem 2/2020, daně mi dělala účetní v prací, je mi jasné že asi nic nedostanu vráceno za mateřskou a rodičovskou dovolenou ale dávala jsem si do daní půjčku od burinky, zajímalo by mě zda se nějak dovim jestly mi budou neco vracet? Jestly mi má účetní a nebo šéf dát vědět a nebo jen čekat až mi neco přijde a nebo ne.. Číslo na účetního nemám abych mu zavolala.. Děkuji za odpověď
Děkuji, ja byla do vanoc 2019 na nemocenské a pak jsem hned nastoupila na ppm.. Dovolenou mi měli proplatit ale nic mi do letoska nedošlo a jak znám šéfa tak peníze asi dostánu až se mu bude chtít, teda jestly mi něco málo budou vracet což myslím že bych měla za tu burinku.. Výplatu i daně dostávaly minuly týden..
@filinar1 jestli si žádala o proplacení dovolené, tak máš smůlu, na to nemáš zákonný nárok. Kdybys žádala o čerpání řádné dovolené hned po mateřské, museli by ti vyhovět, ale tos asi neudělala. A zaplacené ve výplatě bys to dostala.hned, jak jsi skončila mateřskou (resp. Měsíc na to).
Pokud jsi tedy neměla v roce 2020 žádný zdanitelný příjem (což neměla dle toho, co píšeš), nemáš nárok na jakékoli vrácení daní, když jsi neodvedla žádné zálohy. Takže můžeš uplatňovat co chceš, ale bohužel nemáš proti čemu. Pokud je to tedy jak píšeš, nečekej žádné peníze.
@elaniee ne