Daně. Poradíte, prosím?

alpakovo
10. lis 2022

Vím že tady se řeší kde co, zkusím to i já. Konec roku se blíží a já nemám v okolí známou účetní. Jsem na RD, za celý rok mám z brigád výdělek asi 10000,-. Jenže: manžel je celý rok doma na PN, tudíž si daňové přiznání podávat nebude a já netuším,jestli si mám do přiznání dát děti. Může mi někdo poradit??

blondynka400
10. lis 2022

@alpakovo A proč nebude? Vždyť to nedává smysl.... Viz třeba: https://www.finance.cz/zpravy/finance/454301-ne...

j.a.n.i
11. lis 2022

@alpakovo S prijmem 10 tis za rok si deti do dani dat nemuzes, takze je holt letos neuplatni nikdo. Leda by s vami ve spolecne domacbosti bydleli alespon jedny prarodiče.

j.a.n.i
11. lis 2022

@blondynka400 No, celkem logicky, pokud by na nemocenské cely rok, tak nezaplatil na danich ani korunu, tak co by mu podle tebe meli vracet? Povetsinou je lepší si clanek nejdrive precist a teprve pak s nim argumentovat.

alpakovo
autor
11. lis 2022

@j.a.n.i no to bydlí,ale to už vůbec netuším že by to šlo

mata2hari
11. lis 2022

@alpakovo daňové zvýhodnění na děti můžou opravdu uplatnit i prarodiče žijící ve společné domácnosti…Ty nemůžeš,za rok 2022 nemáš příjem ve výši poloviny roční minimální mzdy neboli 6násobek měsíční minimální mzdy..

blondynka400
11. lis 2022

@j.a.n.i já si spíš nepřečetla celý dotaz a uniklo mi, že byl na PN celý rok... Takže se dej do klidu ano? .-) Na článku není nic špatného a třeba někomu pomůže. Spoustu lidí když je dlouho na PN tak nevím, na co má nárok.

j.a.n.i
11. lis 2022

@blondynka400 Spoustě lidí dělá zúčtování daní zaměstnavatel, takže to ani vědět nepotřebují.

alpakovo
autor
11. lis 2022

@mata2hari díky, řeknu mamce ať se na to zeptá

blondynka400
11. lis 2022

@j.a.n.i ale spousta lidí si ho dělá sama .-)