Daně, kdyby byly nesrovnalosti, dávno by se ozvali, že?

mmisa32
13. dub 2015

ahoj,chtěla bych se zeptat. Přítel podával sám daně v polovině března. Kdyby tam byly nějaké nesrovnalosti nebo kdyby potřebovaly na finančáku něco doložit. To by se už asi dávno ozvaly že?

elvira
13. dub 2015

Tak může se stát, že se ještě ozvou. My jsme si odečítali úroky z úvěru a začátkem dubna nám paní volala, abychom dodali kopii smlouvy...

mmisa32
autor
13. dub 2015

děkuji 🙂

zo_ja
13. dub 2015

Uvádí se tam kontakt, nejčastěji pošlou SMS, že má zavolat - rychlejší a jenodušší pro všechny zúčastněné, pokud je potřeba něco ještě dodat, doplnit, nebo se dostavit podepsat třeba nějakou chybku. Někde preferují jedině písemnou komunikaci, a to jim asi bude chvilku trvat.
Postupy a rychlost zpracování se liší, je sotva půlka dubna, takže osobně bych je teď neprudila. Někde posílají přeplatky už v dubnu, většinou tak v květnu, dle toho, jak stíhají, kdy měli podklady a liší se to prostě od pracoviště i úředníka. Takže bych neplašila, sledovala si účet, který přítel uvedl v daňovém přiznání jestli peníze už přišly, v tuto dobu je obecně ještě brzy.

mmisa32
autor
13. dub 2015

😉

mmisa32
autor
13. dub 2015

To by mě ani nenapadlo je otravovat a prudit. 😉 Jen jsem se chtěla poradit, podávali jsme takhle poprvé. A ani nevim kdy to tak chodí někdo říká začátkem dubna, někdo v polovině, někdo koncem a někdo i začátkem května. Jsme okr.Tábor. Jinak děkuji za odpovědi. 😵

zo_ja
13. dub 2015

@mmisa32 Já jsem to nemyslela špatně, ono může být na místě jim zavolat a přeptat se, ale to bych udělala, pokud by mi peníze nepřišly třeba do konce května. S Táborem nemám zkušenost, ale vím, že se to liší, pže já dávám na různý místa a byla jsem překvapená, jak jinde fungují rychle, peníze na účtě brzy a pokud jim něco chybí, tak se ozvou do 2 dnů od té doby, co jim tam přistály papíry. A to ještě třeba pokud člověk může poslat scan, tak už to zpracují... někde po mailu a někde prostě je to šiml, a někde po někom se taky rádi povozí, to jsem taky zažila.

mmisa32
autor
13. dub 2015

😅 já vím že jste to nemyslela zle. 😉 Stejně si myslím že kdyby tam byl nějaký problém tak už by se ozvaly. Papíry tam mají už skoro měsíc tak uvidíme a necháme se překvapit.

mmisa32
autor
13. dub 2015

zo_ja

banitram
13. dub 2015

Vratky z daní dorazí v průběhu dubna ... já jsem podávala daňové přiznání v únoru a tento pátek jsem měla peníze na účtu ....

mmisa32
autor
13. dub 2015

děkuji 🙂

veraakubik
13. dub 2015

Holky vetru se mezi vas,ale nemate zkušenost s vracenim dani na složenku?!Manzelovi je nechaly letos poslat poprvé složenkou,vzdy jsme mely vyplaceno na ucet,takze jsem to neresila,ale ted mam takovy divny pocit-preci jen to není mala castka,kazdy den hlidat postacky nezvladam-a ac schránku mame dobrou uz se mi stalo,ze to nezastrcily do schránky cely a pak foukl vitr a posta litala všude..Je ještě spousta casu na to aby prisly,ale snad me někdo pochopite..A zjistit se to asi nikde neda,jak jsou na tom,ze?Pristi rok si na to musim dat pozor aby nam to daly zas na ucet..

emisekkk
13. dub 2015

Já mám teda dotaz - já jsem žila v přesvědčení, že na zpracování mají 30 dnů od podání - tedy, že do 30-ti dnů by měli vrátit peníze? Nebo to tak není. Když máš platit ty jim, tak to taky chtějí do 30-ti dnů.

veraakubik
13. dub 2015

@emisekkk Tohle jsem nasla na netu-Případný přeplatek vám finanční úřad musí vrátit do 30 dnů od obdržení žádosti. Lhůta se ale počítá až od začátku dubna - tedy od uzávěrky pro podání přiznání. Teprve tímto okamžikem totiž přeplatek formálně vznikne.

mmisa32
autor
13. dub 2015

@veraakubik většinou když je to velká částka tak dají do obalky jenom nějaký papír na peníze a ty s tím zajdeš na poštu a na úkor toho vám to vyplatí. Na tak velkou částku nedávaj složenky. Prý.

mmisa32
autor
13. dub 2015

@emisekkk taky jsem myslela ale je pravda že na to mají čas až do konce dubna.Ale snad to přijde co nejdřív.

emisekkk
13. dub 2015

@veraakubik ahááá, dík 😀

emisekkk
14. dub 2015

@veraakubik tak jen hlasim,ze dnes drazila vratka dane. Presne 30 dnu od podani. Jsem teda koukala!!!

ikaterina
24. dub 2015

Ženy, už vám přišel te přeplatek daně? U nás pořád nic 😖

zo_ja
24. dub 2015

U nás taky ne.

veraakubik
24. dub 2015

U nas ano-v utery..

lukaskovamamka
25. dub 2015

u nas tiez nic ale tak inak nam 17.4 volali ze ešte chybi prehlaseni o tom ze zijeme s pritelem v společnej domacnosti ..tak asi aj proto se to prodlouzi snad toho tydne dojdu a ne az v kvetnu 😀

cooluska
25. dub 2015

Dobrý den.
Z vlastní zkušenosti vím, že přeplatky na dani z příjmů FO chodí nejpozději do konce dubna/začátku května. Je to z toho důvodu, že termín pro podání DAP je do 1.4.2015 + 30 dnů. Přeplatek nevznikne dříve, než právě toho 1.4.2015. Od té doby běží zákonná lhůta na vrácení přeplatku do 30 dnů ode dne VYMĚŘENÍ DANĚ (tj. od 1.4.2015), ale ne od fyzického podání DAP.
Věřte, že pracovníci na jednotlivých Fú toho mají neskutečně hodně (alespoň u nás na úřadě) a přeplatky zpracovávají průběžně a dle toho, zda daňové přiznání obsahuje všechny přiložené dokumenty, náležitosti, číselné a formální údaje, apod. Musí zkrátka kontrolovat vše a každý má na zpracování několik stovek kusů...
Pokud by byly nějaké nesrovnalosti, určitě by vám napsali nebo zavolali. je to jednodušší jak pro vás, tak i pro ně 🙂. Nemůže se stát (nemělo by), že by na vás s přeplatkem zapomněli. Je to na to systém a kontrola, která vše hlídá.
Vašich peněz se všichni nejpozději do začátku května (nejzašší termín) dočkáte, nebojte 😉