Ženský poraďte prosím.
Prodávám věci po klukovi na Marketplace.
Předevčírem se mi ozvala nějaká cizinka asi ,psala rusky.
Tak jsem napsala že nerozumim,dva dny nic s dnes normálně česky že má zájem o věci,že čeká miminko teprve.
Koukala jsem na její profil a vypadá to že je to nějaká Romka..
Bydliště Londýn..
Chce zaslat číslo účtu že posle peníze..
Mám ..?
Nejde nějak mi pak vybílit účet ?
@felixfelicis
Jo mě jen překvapilo že nejdřív píše rusky , pak normálně česky...a profil vypadá že to jsou Romové..
Samostne číslo k účtu ji k ničemu nebude. Třeba ji pak někdo s komunikací pomohl těžko říct. A jestli se ti to fakt tak nezdá tak neposílej.
@terkaterka31 všechno nějak jde, já bych číslo účtu neposilala teda, kor když psala rusky
@terkaterka31 jen s číslem účtu nezmůže nic, normálně bych jí č.ú. poslala a pokud zaplatí vč.dopravy, pak bych poslala zboží. Jak jste se domluvily na dopravě? Chce poslat poštou nebo Zásilkovnou na adresu v ČR?
@jjasmina
Právě..že rusky a přitom jsou to Romové i podle fotek ..nebo jestli je to fake profil..ale nezdá se mi to no..
Že nejprve rusky,pak dva dny nic a najednou normální češtinou..ještě jsem se jí ptala jak má staré miminko,tak prý teprve čeká a úplně normálně česky psala najednou 🤷
Teď koukám že i v přátelích má samé ruské či ukrajinské jména ..podle vzhledu rom
@tridvajedna
Zasilkovnu
Já nevím mám z toho taky zvláštní pocit ..proč psala prvně rusky když normálně komunikuje česky..
Ne,nesla bych do toho
@zelenaesmolda
Asi ne ,za to my ty 300 Kč nestojí ..
@terkaterka31 A proč ses tak zasekla na tom, že to jsou romové? To jako že romové nemůžou mluvit rusky? 🤔😅
@cikitkapb
Jako můžou ,ale proč když vidí české jméno , český inzerát,tak začnou komunikaci rusky..?
Navíc ten jejich profil, co má společný ženská s chlapem , co jsem pochopila,je taky zvláštní..
Mě je jedno jestli by to byl třeba čert , ale nechci aby mi nějak třeba vykradli účet ..
@terkaterka31 ale když jim dáš číslo účtu tak ti ho nevykradou.
@alice180
No proto se tady právě ptám,protože se bojím a nevím zda to nejde nějak no ..
@terkaterka31 a jak jinak by si to udělala aby ti jako poslala peníze na účet?🙂 bez čísla účtu ti tam asi těžko něco pošle
@bara88
Já vím jen mě to úplně znejistilo ..
@terkaterka31 firmy mají běžně své účty zveřejněné na webu, posílají jem svým zákazníkům. Vykrast ti ho takto nemůžou. Jak jsi prodávala do teď?
@betelgeuzz
Taky předem na účet ..jenže tohle je divný prostě no..mám z toho takový blbý pocit
@terkaterka31 Naopak, číslo svého účtu dám komukoliv, protože to jde použít jedině tak, že mi někdo peníze pošle, nic jiného s ním udělat nemůže. Ale pozor, nedávat číslo karty, pomocí té se naopak peníze u účtu vybírají. I Ukrajinci a Rusi mají Romy, do tancování se mnou chodí Ruska, která je naopak asijský typ, no a co?
To je normalni zpusob prodeje na bazaru - poslu c.u., kupujici mi posle penize a v momente, kdy ja mam platbu na uctu, odesilam zbozi.
Posilas cislo uctu, neklikas na zadny odkazy, nezadavas hesla, nic takovyho.