Ceny hypermarket Globus vs. ostatní hyper/supermarkety. Jsou srovnatelné?

matiseli
31. srp 2023

Ahoj,
jak je na tom cenově Globus? Je tam nějaký určitý sortiment výrobků, který je levnější než jinde? Zejména by mě zajímaly trvanlivé potraviny typu sladkosti (sušenky, rolády,...)
[Třeba v Penny jdou sehnat slepované kakaové sušenky někdy i 7 Kč/100 g (v letáku je nenajdete), příp s kuponem ještě méně.]
Nebo je to srovnatelné s konkurencí?

elinka90
31. srp 2023

@matiseli globus mi prijde dlouhodobe silene drahy.

andelka
31. srp 2023

V Globusu mívají levné sýry. Jinak tam kupujeme hranolky, mléčné výrobky když jsou v akci..ale je dost drahý no, to jo. Velké nákupy tam neděláme.

agneska7
31. srp 2023

Přijde mi že nejlevněji je v Penny naopak v globusu je drahé snad úplně vše ceny šílené

rnika
31. srp 2023

My tam jezdíme na sýry, sušenou šunku, občas jogurty v akci. Jinak jsou ceny spíš vyšší.

ninive211
31. srp 2023

Globus je dražší, moc tam nejezdíme (tak max. jednou do roka), mají tam úžasné pečivo, takové dobré prostě nikde není, ale taky vyšší ceny. Taky si hodně lidi pochvalují z Globusu maso a uzeniny (a mně párky odtamtud zrovna vůbec nechutnaly). Teď jsme tam nebyli už hodně dlouho.

matiseli
autor
1. zář 2023

@elinka90 diky za odpoved

matiseli
autor
1. zář 2023

@ninive211 divny.. takovy velky obchod a pritom tak drahé... ale ok diky

matiseli
autor
1. zář 2023

@agneska7 podle mych zkusenosti taky penny asi nejlevnejsi. Paty mu lize kaufland a Lidl. Pak je billa. A jeste hure na tom je Albert a mozna nejhure COOP. Globus z vlastni zkusenosti nemohu posoudit. Ale berte mou odpověď "with grain of salt" - já osobně si všude nakupuji obvykle jen levné sladkosti takže ostatní sortiment nedovedu posoudit jak na tom je

matiseli
autor
1. zář 2023

@agneska7 tohle docela mimo... rikam si ze by bylo super kdyby na webovkách každého super/hyper marketu byla nejaka sekce s nejlevnějšimi potravinami... protoze kdyz se podivate na letaky marketů, tak tam byvaji obvykle zlevnene jen drazsi potraviny. Nebo jsem jednou zaznamenal i to, ze kdyz zlevnili hodně levnou potravinu, vubec to v letaku neuvedli

matiseli
autor
1. zář 2023

@matiseli treba ted v Kaufu jsou temer neporazitelny susenky: 600 g/43 Kč

ninive211
1. zář 2023

@matiseli RTak Coop, to je maloměstský a vesnický řetězec, kde nemá konkurenci, takže ty ceny jsou jak u Vietnamců...v Coopu mají dle mé mamky dobré uzeniny od pultu (alespoň u nich, prodávají regionální). Já mám v okolí Lidla Albert, kde nakupuji 99% zboží, Lidl dřív naprostá špička, dnes se zhoršil opravdu hodně, spoustu věcí, co mají mít dle letáku, nemají anebo je toho málo, že během jednoho dne rozebráno, co není ve velké slevě, tak je drahý i tak, vyplatí se tam kupovat privátní značky (třeba zmrzliny mají naprosto bezkonkureční - za 10-16 Kč super nanuky), ale jinak už moc ne. Albert je dobrý, poku máte tu jejich aplikaci v mobilu a můžete sbírat body a ještě i bonusové slevy. Bez akcí drahý, souhlas. Do Tesca a Billy vůec nechodím, nemohu posoudit, kdsi (tak 10 let zpátky) jsme bydleli v místě, kde byla jen samá Billa a přišla mi teda drahá, dražší než tehdy Albert, o Lidlu ani nemluvím. Tak možná že nezdražili zase tolik, jako jiné super hyper. V Tescu jsem byla po letech poprvé (a asi na dlouho naposledy), když jsme byli v květnu v Praze, nestačila jsem valit oči a zbytek dovolené jsme nakupovali v Albertu, který byl o poznání levnější.

matiseli
autor
1. zář 2023

@ninive211 třeba zmrzliny mají naprosto bezkonkureční - za 10-16 Kč super nanuky. Myslím že to nemá na Mollys zmrzlinu z tesca, kde jsem tusim s kuponem ziskal 2 litry za nějakych... 50 Kč? I bez kuponu to vychazi na nějakych 4 Kč/100 ml.. nebo proste hrozně málo

matiseli
autor
1. zář 2023

@ninive211 V Tescu jsem byla po letech poprvé (a asi na dlouho naposledy), když jsme byli v květnu v Praze, nestačila jsem valit oči ... zajimave, asi to bude tim ze nakupujete jiny sortinemnt nez ja, mi nepripada tesco nejak zvlast drahe...

ninive211
1. zář 2023

@matiseli No sušenky tam fakt nekupuju, no 😀 Byli jsme tam koupit základní věci ke snídani/večeři - hlavně šunky, sýry, pečivo jsme chtěli. Hlavně ceny šunek mi přišly strašný. Club kartu jsem před lety ztratila a už neobnovila, tím, že tam vlastně skoro nechodím...a bohužel v Tescu všechny slevy jsou de facto jen pro členy Club...kdo nemá kartičku, tak smolík...a šunku za 48/100 g prostě kupovat fakt nebudu (nekupujeme žádné levné salámy, jsme zvyklí na vysokoprocentní šunku nejvyšší jakosti, min. 92% a víc).

pettfanni
31. říj 2023

Po covidu jsem byla v Globusu až letos prve,a jen to nutné (prostě draho, zato výběr bezkonkurenční obrovský-jenže to ocení nejspíš gurmáni a ti,co na to mají nebo chtějí koupit potraviny jako dárek například), a mají teda jejich značku MyPrice, výrobky mírně levnější, mají většinou červeno bílé barvy, v letáku mrkněte.
Jen mi přijde,že to je často dovoz.
To v Penny ta jejich Koruna jsou často i výrobky z Česka, takže tam chodím ráda.
Jo to pečivo, maso, sladké moučníky-to si globus drží na kvalitní úrovni.
Zase má obrovský výběr tý zdravý výživy, bezlepkových a bezlaktózovych mléč . výrobků., který jsou stejně i tak dražší.
Ale třeba dva týdny zpět měl máslo v akci,sice z Polska,ale chutné,jen 3o Kč. 🙂

krisstina93
31. říj 2023

Glóbus je drahý, my tam jezdíme akora občas pro maso, to vychází ještě cenove tak v průměru, ale mají ho kvalitní. Na jiný nákup se to nevyplati, mají vše i v akci strašně drahé. To už vychází lip kaufland nebo Albert (nebo prakticky jakýkoliv jiný obchod).