Holky, muzete mi prosim poradit? Pracovala jsem v roce 2016 v lednu a únoru na 6ti hodinovou smlouvu od března na 8hod. S hrubým platem 24.000,- a v půlce března jsem musela nastoupit na nemocenskou a od července na mateřskou.Budou mi za tento rok vracet nějaké daně? Předem diky za odpovědi ;)
Budou, budeš mít odpočet za celý rok na poplatníka, odhaduji, že ti daň vrátí celou, ale nepočítala jsem to.
Holky, kolik může dělat vrácení na dani, když si bude manžel odepisovat me jako vyzivovanou osobu? Dá se to někde spočítat ?
@nita1984 pokud jsi za rok neměla příjem vyšší než 68tisic( jediný rodicak se tam nepočítá. Mateřská,nemocenská,plat ano) tak je odečet za rok 24500,-
@misulinka44 méně, neměla. A z čeho se to počítá? Ze základu daně nebo z příjmu?
@nita1984 to je prostě základní daň... Jen napíšeš čestné prohlášení že jsi neměla vyšší příjem.. někde chtějí papír že jsi na rodicaku.
@misulinka44 nejsem na rodicaku, uz jsem zamestnana, ale až od 1.12. Do té doby jsem nebyla
@misulinka44
Díky za rady
@nita1984 to nevím,jak to přesně je,ale mělo by stačit to cestane prohlášení... však se manžel může v práci zeptat... Jaké papíry má donést,že si tě chce odečíst...
@misulinka44 jojo, to on se určitě zeptá, jen tu o tom zrovna mluvíme. Tak mě napadlo zeptat se tady
Hoodne teoreticky ano. To, co vam na zalohach strhli.